Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
AMD i ddr3
STRANA 1 OD 1
matz AMD i ddr3 27.07.2009. 21:29 T19060

status: user
broj poruka: 801
Jel moze ko da mi napise koji cpu moze sa ddr3 ?

fala
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
-ShonE- re 27.07.2009. 21:36 #130841

broj poruka: 3529
Npr. Phenom II X4 955 Quad-Core 3.2GHz/8MB 64Bit BOX (AM3) Black Edition

Generalno procesori koji su namenjeni iskljucivo AM3 plocama.
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
DmasteRNo1 Phenom X4 920 i 940 ne mogu 27.07.2009. 21:36 #130843

broj poruka: 6106
a svi ostali Phenomi II bi terebalo da podržavaju i DDR2 i DDR3 (tj. poseduju u sebi kontroler za obe vrste DDR memorija).

Šefe, koji ti je vrag?

matrixsu ZZXX 27.07.2009. 22:03 #130847

broj poruka: 192
945,955,810,550be,710,720be svi ovi mogu sa ddr3

Ishmerish Re 27.07.2009. 22:38 #130851

broj poruka: 7285
Prvi Phenomi 920 i 940 su imali podrsku za DDR3,medjutim posto je memorijski kontroler bio u najmanju ruku traljav svi noviji modeli ga nemaju(za DDR3).Sto se gore navedenih procesora tice best buy ti je X2 550 jer se lako otkljucava na skoro svim AM3 plocama a time dobijas puno krvni quad po ceni od 8K

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

-ShonE- Re: Re 28.07.2009. 00:04 #130884

broj poruka: 3529
...`punokrvni` quad za koji je pitanje koliko ce biti upotrebljiv.

:: Prvi Phenomi 920 i 940 su imali podrsku za DDR3,medjutim posto je memorijski kontroler bio u najmanju ruku traljav svi noviji modeli ga nemaju(za DDR3).Sto se gore navedenih procesora tice best buy ti je X2 550 jer se lako otkljucava na skoro svim AM3 plocama a time dobijas puno krvni quad po ceni od 8
::
:: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
tortojed Re: Re E, da to vidimo... pa da ukinemo rec... 28.07.2009. 03:01 #130898

broj poruka: 11019
...NEVEROVATNO. I da jaaako zavolimo AMDileju. Samo, da to `punokrvno` ne bude puno krvi usled udaranja glavom o zid uz `ko me je terao da kupim AMD, ko me je terao!?`

:: best buy ti je X2 550 jer se lako otkljucava na skoro svim AM3 plocama a time dobijas puno krvni quad po ceni od 8
:: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
Ishmerish ^^^ 28.07.2009. 03:10 #130899

Sta je tu toliko neverovatno u pitanju je Phenom sa kompletnim L3 kesom kome NISU FIZICKI ODSECENA DVA JEZGRA!

@Tortojed:Pa svi znamo da je Intel tek na Nehalem-ima dobio native multicore procesore i tek je na njima primenio integrisani memorijski kontroler,sa tim tempom napredovanja mozemo ocekivati negde oko 2011 i prvi intel koji ce imati nesto revolucionarno u odnosu na Dileju
a ne samo krasti od njih.

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

DmasteRNo1 Seratori 28.07.2009. 08:29 #130907

poput ovog Tortojeda prosto ne mogu da se uzdrže od podjebavanja, iako nemaju ništa pametno da kažu. Gori su od Grobara, koji na B92 komentarišu vesti o Zvezdi.

Šefe, koji ti je vrag?

matrixsu zzxx 28.07.2009. 10:25 #130917

broj poruka: 192
amd ne da nije los nego radi odlicno...licno sam probao 5 ploca od 770cipseta,780,790 i ddr2 i ddr3 varijantu i cpu 550be,720be,810,940 i lepo ih testirao...moj zakljucak i ne samo moj da se windows bolje ponasa pod njim tj da nesto brze reaguje kad pokreces programe u odnosu na intela...ne favorizujem nikog jer ja licno koristim i7 ali zato sto sam ga dosta jeftinije uzeo inace bih bez problema uzeo sebi amd...

tortojed for Ishmerish: ona druga beskonacna stvar direktno... 28.07.2009. 12:50 #130945

broj poruka: 11019

proizilazi iz lakovernosti. A kako tumacis, Ishmerisu, cinjenicu da Core2Duo/Quad rastura `stare` Phenom-e uprkos nedostatku `ugradjenog` memory-controller-a? Intel krade!? A zasto AMD onda placa silne takse na koriscenje Intel-ovih patenata? Zasto menja `stil` u oznacavanju procesora uvek kada Intel to ucini (pa jos ono legendarno `+`, kao, nas CPU radi KAO Intel-ov, pa jos i bolje, toboze IntelPlus)? Zasto stalno trci ZA Intelom i ujeda ga za pete, kao besna pudlica? Zasto jede struje koliko ekspres ringla?
Raspitaj se ti malo po forumima, pa cemo jos razgovarati.
Ishmerish Zadnji put 28.07.2009. 15:18 #130958

se smaram sa ovakvim provokacijama.Prvo i osnovno da razjasnimo AMD je vise negn odlican srazmerno velicini(jacini)same kompanije.Nikada ja nisam rekao da su AMD-ovi procesori jaci sto bi i bilo sakato s`obzirom na to da je Intel mnogo jaci(veci i finansijski).Medjutim cinjenica je da AMD ponudio mnogo vise(povoljnije)za krajnje korisnike poput nas.A kako ja mogu sa tobom da se prepucavam kada ti nemozes da shvatis ACC i prosto otkljucavanje procesora a propovedas o necemu vezano za iste.I nikada nemoj zaboraviti da se i dan danas vecina stvari i igara pise za Intel/Nvidiu.

Ps:Materija u koju se kunes se 80% uci u praksi a samo 20% na forumima.

DmasteRNo1 Nemojte se truditi da objasnite 28.07.2009. 16:06 #130962

kad se to nekima, jednostavno, ne može da objasni. Za njih je aksiom da su AMD i ATi đubre, samo zato što su pročitali negde na netu, ili zato što im je to rekao neki pametnjaković. Ja mogu do mile volje da serem po Intelu, ali ništa od toga ne b ih mogao da potvrdim, zato što nikada nisam ima ništa od Intela, osim modema sa Intelovim čipom, a to se, mislm, ne računa.
Dakle, probajte neki hardver na duže staze, pa ako vas bude zezao onda možete da pljujete po njemu, a ne stavim u kućište i odmah izvadim i kažem: `Ha, ovo ništa ne valja!`

Šefe, koji ti je vrag?

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647768.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs