Dakle PII 940 pa malo kasnije PII 955 Dakle treba mi nesto pristojno imam par fafvorita: DFI 790GX-M2RS Full ATX ima digitalnu naponsku-sta god to znacilo Gigabyte GA-MA790X-UD4 Gigabyte GA-MA790X-UD3P
A sta znaci digitalna naponska jel to neka prednost?? Vidim da ove GA imaju vise faza konretno mislim da je 8+2 ova GA-MA790X-UD3P Dok ova DFi ima 4+1 ali digitalnu.
790GX-m2RS Full ATX ploca izgleda jezivo. Samo jos da vidim kako radi. Nego sada imam dilemu da li da uzmem PII 940 BE ili da dodam jos 40e i uzmem PII 955BE. Mislim jel ovaj 955 mnogo bolji?
U pravu si razlika je u jednom `G` u oznaki ploce, X vs. GX. Sve jedno cini mi se da je 955 pomalo bez veze posto im je krajnja OC margina ista. A na fabrickom setovanju su skoro isti, akademsku razliku od par % ne bih uzimao u razmatranje. Ali koliko vidim taj procesor je sada skuplji od Q9550 + eventualna ddr3 memorija koja u varijanti 1600 i nije preterano skupa ali je ipak suplja od ddr2 nekih 20%.
Koliko sam se radovao novom Phenom-u sad sam pomalo ustuknuo od kupovine buduci da mu je cena ko da nije AMD, tj cini mi se da trenutno u tom segmentu intel ima i brzinu i povoljniju cenu.
Da se razumemo ne moze ni svaki q9550 4 Ghz komotno da radi render u Adobe Premiere
31.07.2009. 20:46
status: user broj poruka: 7733
U praksi kad radis sa Adobe Premiere i slicnim zahtevnim programima render ne moze da podnese 4 Ghz.Znam po rodjaku koji ima q9550 ,postovao sam ranije o tome sa nekom losijom memorijom je dostizao 3,4 Ghz ,ali da radi komotno u Adobe Premiere ,kad je kupio kvalitetniju memoriju to je otislo do 3,6 Ghz stabilno u Adobe Premiere ,tako da i ta cena PII nije slucajna budi siguran Abner.Ocu da kazem otiici ce Q9550 na 4 Ghz proci ce neke testove itd.. ali kad treba da se ozbiljno radi to bas nije to.Eto ono cisto da ne pravimo urbane legende.
:: U praksi kad radis sa Adobe Premiere i slicnim zahtevnim programima render ne moze da podnese 4 Ghz.Znam po rodjaku koji ima q9550 ,postovao sam ranije o tome sa nekom losijom memorijom je dostizao 3,4 Ghz ,ali da radi komotno u Adobe Premiere ,kad je kupio kvalitetniju memoriju to je otislo do 3,6 Ghz stabilno u Adobe Premiere ,tako da i ta cena PII nije slucajna budi siguran Abner.Ocu da kazem otiici ce Q9550 na 4 Ghz proci ce neke testove itd. :: ali kad treba da se ozbiljno radi to bas nije to.Eto ono cisto da ne pravimo urbane legende :: :: :: ::
neki veliki problem idi na 955, jer dobijes podrsku za DDR3 i 200Mhz vise na istoj voltazi, i laksi je overklok sa 955 samim tim... Jeste da je skuplji 3-4000 din. ali neces pogresiti ako uzmes... E sad ako hoces da ustedis malo mozes i 940 ni sa njim neces pogresiti...
I ja imam 955 i DFI plocu samo onu sa H (M2RSH) na kraju ima bolje hladjenje na chipsetu i naponskoj, drzim procesor na 3700Mhz za svaki dan uz podignut mnozilac i voltazu na 1,44V
PA dobro onda 955 da uzmem ja ocekujem barem 3.9Ghz
01.08.2009. 10:48
status: user broj poruka: 2929
Ti imas 790FXB-M2RSH A ja 790GX-M2RS ploce su site sto se hladjenja tice, isto se je reseno pajpovima. Mislim da je razka u grafici 3300 koju ti nemas i 3 slota za grafike kod mene ima 2. I mislim da FXB ima 2x16 CF a moja 2x8cf i neki hybrid CF sa ovom 3300 128mb ddr3. Inace gledao sam razne forume i trebalo bi sto se tice OC-a da su iste. nemam pojma. mozda gresim.
sa podignutim NB-om na 2600Mhz (voltaza za NB na 1,3V) cini mi se daje bio CPU na oko 1,5V i moglo je da se radi u Windows-u ali pucao je Prime95 posle par minuta...Daj boze da nadjes dobar primerak, vidjao sam po netu ima koji rade 4Ghz stabilno al mislim da nije tako cest slucaj.
Samo sto nemam ja vremena da eksperimentisem sa kombinacijama mnozioca i FSB-a i testiram, mogao bi on mozda da se stabilizuje na 3,9 ali mislim da bi mi trebao i bolj kuler od OCZ Vendetta 2 koji trenutno imam... A i citao sam da je tesko na 64bit Windowsu da se stabilizuje na 4Ghz ili tako nesto...
Moram da javim sa koji min i sta vi kazete ja cu to da uzmem. Dakle meni treba 3.7, nb 2.7 i memorijia da mi radi na1200 posto imam takvu memoriju koja je na 1200.
preko multiplier-a na primer stavis na 1.5 x 200 to ti je 3700Mhz onda ce memorija raditi na propisanom taktuodnosno nadefault-u, sve dok ne diras FSB... A NB imas vrednosti, ali za 2700Mhz NB ce ti trebati i podignuta voltaza za NB inace nece hteti da se upali komp...
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647768. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.