Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Pomoc! Bios se ne startuje!
STRANA 1 OD 1
Jonnyserb Pomoc! Bios se ne startuje! 02.08.2009. 00:49 T19146

status: user
broj poruka: 50
Sve je radilo normalno i onda odjednom bios nije hteo da se startuje, znaci nema zvuka `pip`, nego posle minut-dva 3x pip i na ekranu nikakve slike, nikakvog signala, kao da je komp ukasen.
Zna li neko sta bi to moglo biti?
Inace konfig je sl.:
P5N-E Sli
C2D E6400
Gigabyte geforce 9600gt

HVALA!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
vuk125 Ajde polako 02.08.2009. 01:23 #131523

broj poruka: 2929
Jesi li upisivao drugi bios?
Ili ako sam te dobro razumeo naprosto j prestalo da radi?
Je proc bio overklokovan?
Kartica i li memorija klokovana?

Shomiman Ako imas vise memorijskih modula... 02.08.2009. 01:35 #131524

broj poruka: 1187
pobodenih u plocu, povadi ih i ostavi samo jedan, resetuj plocu i startuj.Nakon prvog `ucitavanja`, ako ga bude, ugasi pa dodaj preostale module.Ako to ne pomogne, javi...

`There`s someone in my head, but it`s not me!`

Zajebani76 @Jonnyserb 02.08.2009. 01:46 #131525

broj poruka: 538
Jedan savet besplatan, ovakvi problemi se ne rasavaju na forumu.
Ti ne mozes da das potpun opis problema, cak i da mozes to nikada ne moze da zameni ono sto bi neko u servisu uradio za 5-10min. Zasto bi neko gubio vreme u nedogled prateci tvoju temu. Dobices hiljadu mogucih dijagnoza i nijedna ti nece pomoci da sredis komp, tako da ces na krajiu ipak morati da uradis ono sto si trebao na pocetku a to je.....

A sada jedan savet koji ce te kostati, kao i sve u zivotu sto treba da kosta kada se ne zna. Lepo odes u servis ali pre toga postavis temu dali neko zna pouzdan servis u gradu, platis da ti se sredi komp, platis zato sto ne znas, razumes, sve sto ne znas treba platiti i sve sto znas trebas naplatiti, kada je posao u pitanju.

Izvadi bateriju sa maticne ploce, ali pre toga prekini dovod struje do racunara. Sumnjam da si razumeo sta treba da uradis. Kao sto si ti dao malo informacija o problemu tako sam ti i ja dao odgovor, pa se sada misli sta sam hteo da kazem i sta treba da uradis.
Jonnyserb Re 02.08.2009. 01:48 #131526

Nisam nista radio osim sto sam pomerio kuciste na drugo mesto i nista nije bilo clockovano...
Imam samo jednu memoriju od 2gb i malopre sam je izvadio i probao u drugi slot i nista, vadio sam bateriju i nista, sada cak neprestano dobijam po 3 zvuka pip, znaci pip, pa malecna pauza, pa opet pip, pip i sve tako...
Pomagajte!
Shomiman Ma zajebi sve... 02.08.2009. 01:53 #131527

Odma nosi u servis da ne bi imao `zajeban-cije`...Sta pa imas da pokusavas.Ovde na forumu moze samo da se proserava... Nije mi jasno sta onda zajebani tipovi tu traze?...

Shomiman Probaj da inicijalizujes grafu, neke mogu da se `resetuju`... 02.08.2009. 01:55 #131528

Mozda nije lepo upala...

Zajebani76 Re: Ma zajebi sve... 02.08.2009. 02:02 #131529

broj poruka: 538
Ovo je nesto na moj racun? Ako nesto imas da kazes a upuceno je meni reci to da bude razumno a ne ovako.

:: Odma nosi u servis da ne bi imao `zajeban-cije`...Sta pa imas da pokusavas.Ovde na forumu moze samo da se proserava... Nije mi jasno sta onda zajebani tipovi tu traze?..
::
:: `There`s someone in my head, but it`s not me!
Jonnyserb DONE 02.08.2009. 02:13 #131530

Ovakvi forumi valjda bas i sluze da bi ljudi raspravljali i ucili jedni od drugih i na tudjim greskama, da se na kraju ne bi sami zajebali!...
Sredio sam problem... Izvadio sam misa, koji je inace bio nakacen na usb i nekim cudom je sve proradilo...ne znam sto ali sada radi!
Hvala svakome dobre volje, ko je hteo da pomogne, a hvala i ostalima, jer mi njihova pomoc nije bila potrebna...
Shomiman Naravno,naravno... 02.08.2009. 02:20 #131531

Neki ipak smatraju, da se u servisima, moze bez zajebancija, i za nekih 5 do 10 minuta, i za 1000,2000,3000,5000, resiti problem.Pa neka im... Jbg. sta se tu moze. Ipak padaju u iskusenje da natuknu svoje `progresivno` misljenje...

vuk125 RE:Ovakvi forumi valjda bas i sluze da bi ljudi raspravljali 02.08.2009. 03:06 #131533

Ma naravno uopste se nemoj obazirati na nekakve gluposti koje neki pisu.
Ignorisi kao da niisi ni procitao. I pitaj sve sto te zanima.
Ovde ima dosta ljudi koji prodaju maglu i od toga zive doduse kao slepci ali zive.
Valjau komponente uzimaji po 20-30 i vise eura za instalaciju win-a i svasta. Sve sami experti i IT profesionalci koji ubodu dve memorije u kompjuter i utripuju da su u rangu inzinjera koji radi ua AMD-u ili INTEL-u.
U nasoj zemlji vecina koja `drzi` te servise su priuceni tipovi uglavnom hokstapleri bez bilo kakvog sertifikata ili licence da mogu da rade tave ili slicne stvari. Mnogi od njih jedva da imaju i osnovnu skolu, i vecina nesto muva kod kuce prodaje preprodaje kao servisira nesto i naplacuje nekakve usluge.
To sto ne znas a treba ti naucices. Nema potrebe da dozvolis da te neko pravi majmunom. Elem
PAzi ovako ako je naprasno prestao sistem da radi a ti nisi nista petljao, nesto ti je crklo. Ploca, memorija, grafika CPU tesko. Meni se cini da se u tvom slucaju radi o ploci tu je neki problem. Ako mozes probaj mmemoriju grafiku i CPu kod nekog drugara cisto da bi eliminisao ove tri komponente. Mada CPU ni ne moras da prbas on nije poblem 99%.
Povadi sve ocisti kontakte, ako ima prasine sve lepo pocisti onako detaljno pedantno rasklopis ocistis i sklopis kako je bilo. Ako nece da proradi, nesto je crklo.

rasha44 Re: RE:Ovakvi forumi valjda bas i sluze da bi ljudi raspravljali 02.08.2009. 04:54 #131536

broj poruka: 1492
Ne treba preterivati. Možda je Zajebani76 bio malo oštriji, što mu se dešava, ali on je čovek koji zaista zna o čemu priča. Lično ga ne poznajem, ovo sam zaključio iz njegovih ranijih javljanja na forumu. Njemu svakako nije potrebno da ga ja branim. Ovo pišem principijelno.

@vuk125
Ako si već našao za shodno tako paušalno da kritikuješ, onda si mogao i da pročitaš da je Jonnyserb rešiom problem.

@Jonnyserb
Tvoja ploča ima AWARD BIOS, Da bi ubuduće znao šta ti se dešava kada ploča pišti (beep), pogledaj ovu stranicu i sačuvaj je u Bookmarks.
http://www.computerhope.com/beep.htm#05

Za ono što si ti objasnio, jedan duži i dva kratka beep, imaš objašnjenje i uputstvo šta da radiš ovde:
http://www.computerhope.com/issues/ch000607.htm

Tačno objašnjava zašto se desilo.
1. New hardware conflicting with old hardware.
2. Bad or failing hardware device.
3. Connections not connected or connected properly.
4. Recent electrical storm that caused a surge that damaged computer.
5. Other hardware issue.

Pozz.

Nightbird
ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme.
HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.

:: Ma naravno uopste se nemoj obazirati na nekakve gluposti koje neki pisu
:: Ignorisi kao da niisi ni procitao. I pitaj sve sto te zanima
:: Ovde ima dosta ljudi koji prodaju maglu i od toga zive doduse kao slepci ali zive
:: Valjau komponente uzimaji po 20-30 i vise eura za instalaciju win-a i svasta. Sve sami experti i IT profesionalci koji ubodu dve memorije u kompjuter i utripuju da su u rangu inzinjera koji radi ua AMD-u ili INTEL-u.
:: U nasoj zemlji vecina koja `drzi` te servise su priuceni tipovi uglavnom hokstapleri bez bilo kakvog sertifikata ili licence da mogu da rade tave ili slicne stvari. Mnogi od njih jedva da imaju i osnovnu skolu, i vecina nesto muva kod kuce prodaje preprodaje kao servisira nesto i naplacuje nekakve usluge
:: To sto ne znas a treba ti naucices. Nema potrebe da dozvolis da te neko pravi majmunom. Ele
:: PAzi ovako ako je naprasno prestao sistem da radi a ti nisi nista petljao, nesto ti je crklo. Ploca, memorija, grafika CPU tesko. Meni se cini da se u tvom slucaju radi o ploci tu je neki problem. Ako mozes probaj mmemoriju grafiku i CPu kod nekog drugara cisto da bi eliminisao ove tri komponente. Mada CPU ni ne moras da prbas on nije poblem 99%
:: Povadi sve ocisti kontakte, ako ima prasine sve lepo pocisti onako detaljno pedantno rasklopis ocistis i sklopis kako je bilo. Ako nece da proradi, nesto je crklo
vuk125 RE:Ako si već našao za shodno tako paušalno da kritikuješ 02.08.2009. 09:24 #131539

Da, nisam video da je `resio`. moja greska
Samo koliko ja vidim da nisam kritikovao njega i nnjegov problem, tako da mi tvoj komentar nije bas najasniji.
Ja nikoga nsam pomenuo u mom pisanju, koiko ja vidim. Ali kako god.
Bitno je da je problem `resen` ostalo nije ni vazno.
pozz

banep Da se nadovezem 02.08.2009. 16:21 #131587

broj poruka: 537
na rashu. Prvo sto bih ja probao da uradim je da izvadim graficku iz slota i ponovo je ubodem. Moguce da se komp malo tumbao pri prenosenju i sad nema dobar kontakt. Meni se desavalo...Vratio se sa mora skoro i isti problem. Samo sam ja pogledao bip kodove u uputstvu od ploce. Izvadio graficku, vratio je nazad i pricvrstio malo bolje.

edit:
Da sam procitao sve postove znao bih daje problem resen, da nisi mozda mrdnuo slucajno graficku kad si ubadao misa u usb?

Jonnyserb Hvala svima na savetima i hvala rashi na sajtu... 02.08.2009. 18:04 #131595

Mislim da me zeza slot za grafiku na maticnoj, mislim da sam malo i mrdnuo kabal od monitora kada sam vadio misha...ali necu jos nista da eksperimentisem i da se zezam jer sam se nocas umorio i preko glave mi je otvaranje i zatvaranje kucista i svi dodatni poslvi uz to... Kada se malo oladim provericu sve detaljno uz pomoc tipsa sa sajta koji je rasha dao...
Hvala svima puno...
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647768.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs