u brzini obracanja i komunikaciji sa kesh memorijom,kao i u arhitekturi samoga procesora....ovo pretpostavljam da pitas za intel dual core proceore,posto core2 duo su samo intel procesori....inace core dva duo su novija generacija procesora,nego dual core procesori,a obe varijante rade vrlo dobro......
moze se slobodno upotrebiti u ovom slucaju. Dual core procesori nemaju nikakvih prednosti (ako zanemarimo razlike u cenama) nad core2duo - vise struje trose, vise se greju, slabije se overklokuju, znatno manje su efikasni (data flow). I obratno.
Ako se ne varam Dual Core su pod Pentium nazivom i njihova arhitektura je Core a ko C2D je arhitektura Core2...C2D su mnogo bolji i imaju bolja jezgra...
izraz dual core se koristi za procesore koji imaju dva jezgra, dok je core2duo specifican brend intelovih dual core procesora. znaci svaki procesor koji ima dva jezgra je dual core, sto mu i ime kaze (ukljucujuci i C2D) ______________________________________________________________________ Chuck Noris is a pussy!
Slazem se. Izraz Dual Core znaci 2 jezgra, a Core 2 Duo je serija Intel procesora koji imaju 2 jezgra, a tehnologija se zove Core 2, imas i Core 2 Quad, to je tehnologija Core 2 samo ima 4 jezgra. I AMD x2 procesori su Dual Core, i Intel Core 2 Duo,.. _________________________________________________ Hope is the first step on the road to disappointment.
:: izraz dual core se koristi za procesore koji imaju dva jezgra, dok je core2duo specifican brend intelovih dual core procesora. znaci svaki procesor koji ima dva jezgra je dual core, sto mu i ime kaze (ukljucujuci i C2D :: _____________________________________________________________________ :: Chuck Noris is a pussy :: ::
On verovatno pita za razliku izmedju intelovih pentium dual core i core 2 duo. A tu je razlika marketiska, to jest i jedni i drugi su zasnovani na istoj arhitekturi, samo sto se prvi naziv dodeljuje za donji deo ponude procesora, a core 2 duo za jace modele, tako da bi trebalo da dodjemo do zakljucka da su core 2 duo procesori sa vise kesa i na vecem radnom taktu ,sto je uglavnom tacno, ali ne uvek primer procesori serije 5x00 su dual core, a brzi su od serije 4x00 koji su core 2 duo.
Svaki procesor koji ima dva jezgra (fizicki) se moze nazvatio dual core, E8400, AMD 7750+. E sad Core 2 duo je posebna serija Intelovih procesora koja kada je izasla dobijala je tadasnje konkurente iz AMD, i trenutno je najjaci dual core Intelov procesor iz Core 2 Duo serije je E8600.
Nisam siguran ali mislim da dual core ima dva jezgra koja su odvojena i da se dopunjuju nazad preko magistrale, dok je core 2 duo tehnologija gde su dva jezgra spojena i direktno se dopunjuju bez ikakvih gubitaka. Eto ako gresim nek me neko ispravi.
The Pentium D is simply two Pentium 4 Prescott cpus inefficiently paired together and ran as dual core.
The Core Duo is Intel`s first generation dual core processor based upon the Pentium M (a Pentium III-4 hybrid) made mostly for laptops (though a few motherboard manufacturers have released desktop boards supporting the Core Duo CPU), and is much more efficiently than Pentium D.
The Core 2 Duo is Intel`s second generation (hence, Core 2) processor made for desktops and laptops designed from the ground up to be fast while not consuming nearly as much power as previous CPUs.
Note - Intel has dropped the Pentium name in favor of the Core architecture as Intel is restructuring and refocusing it`s efforts to become number one again (and are doing a fine job, might I add). `Ne obra se bostan dok shljive ne popadaju`
Da si pogledao tekst na linku, koji sam ja postavio, sve bi ti bilo jasno.
Nightbird ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme. HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.
:: Nisam siguran ali mislim da dual core ima dva jezgra koja su odvojena i da se dopunjuju nazad preko magistrale, dok je core 2 duo tehnologija gde su dva jezgra spojena i direktno se dopunjuju bez ikakvih gubitaka. Eto ako gresim nek me neko ispravi :: :: RESISTANCE IS FUTILE :: ::
Izvinjavam se, nisam obratio paznju. Sve je lepo objasnjeno.
RESISTANCE IS FUTILE
:: Da si pogledao tekst na linku, koji sam ja postavio, sve bi ti bilo jasno :: :: Nightbird :: ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme :: HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena. :: :: :: Nisam siguran ali mislim da dual core ima dva jezgra koja su odvojena i da se dopunjuju nazad preko magistrale, dok je core 2 duo tehnologija gde su dva jezgra spojena i direktno se dopunjuju bez ikakvih gubitaka. Eto ako gresim nek me neko ispravi :: :: :: :: RESISTANCE IS FUTILE :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647769. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.