Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Kvar
STRANA 1 OD 1
Modena Kvar 04.08.2009. 22:51 T19202

status: user
broj poruka: 497

Pozdrav drugari,veceras sam sa drugom sredjivao pc od njegove devojke,naime usled grmljavine joj je otisao hard disk koji smo zamenili i normalno instalirali XP sp3.Posle ne vise od 5min rada na racunaru slika se izgubi a monitor blinkuje kao kad je ugasen komp,svi ventilatori rade i posle reseta opet uspeva da podigne sistem,kratko radi i opet se monitor gasi i sve po starom ventilatori rade...
Ja sumnjam na napajanje ili plocu ali bih voleo da cujem vasa misljenja.

Pokusacu da navedem komponente

Ploca je neka Soltek Socet A sa VIA KT400(ili tako nesto) chipsetom
CPU Athlon XP 2500+
RAM kingston ddr 512mb
ncp ddr 256mb
GPU ATI 9600
HDD WD Caviar 250gb ata 100% ispravan
Napajanje neko MSindustrial 300-400w
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: 04.08.2009. 23:14 #131929

broj poruka: 12057

Ako si ti kompletan XP instalirao bez problema, onda sumnjam i da je ploča i napajanje. Jel se to dešava od kad si stavio drajvere za Radeona ? Vrlo moguče da je on otegao papke.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

******************KLIPE*******************
http://img265.imageshack.us/img265/9172/klipe.jpg

MilosNBG ... 04.08.2009. 23:46 #131931

broj poruka: 1586
Takodje proveri i PCI kartice tipa modema, LAN kartice i sl... Probaj i sa gasenjem LAN karte i USB kontrolera iz BIOS-a ako ima nesto tipa ADSL preko mreze ili USB i sl.

Da li ce se u krevetu odigrati komedija ili tragedija zavisi od - komada!

mkukic ... 04.08.2009. 23:54 #131933

broj poruka: 2592
Jel ti se tada zapuca ceo sistem ili sve nastavi da radi (recimo muzika koja je pustena nastavlja da svira) samo se monitor prebaci u Stand by rezim?
****************************************************************************************
The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.

Pisko Pa više stvarno! #@*$ 05.08.2009. 00:06 #131935

broj poruka: 6672
Ajde bre isključi restartovanje windowsa kada se desi problem pa ćeš dobiti poruku na BSOD-u o čemu se radi. Zapiši to i postuj ovde ili progooglaj, samo će ti se reći najverovatnije, ili ćemo ti već nekako pomoći.
Kako niko, ali niko ovo više ne ukljuvi, `bem ga.
I, šta, uđe u ciklus restartovanja, a ti cooliraš pored njega i uživaš kako sve samo radi? Kako vam to ne dopeezdi?
Ajd` zdravo, baš me ovo nešto naljutilo, iako niste ni prvi ni poslednji.
Restartovanje se isključuje u control panel-u - system - pa opcije kod grešaka, po default-u stoji da se sam restartuje kad dođe do greške (zato što najčešće, sve se samo reši nakon odglavljivanja zaglavljenog procesa, ali.... ako se to ne desi, može da se restartuje do iznemoglosti).
Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

NMY slicni simptomi... 05.08.2009. 09:26 #131977

broj poruka: 1509
Prijatelj me je bas juce zvao, kaze donijece mi da pogledam komp., desava mu se da kada gleda DVD film, nakon 15-tak minuta monitor kao da ode na stand by, a kompjuter radi u pozadini normalno...
On restartuje, i sve normalno radi, pusti film, i opet se desi tako nakon 15-tak minuta ista stvar...
(za gledanje koristi filmova Power DVD 9, mozda je nesto i do njega ?)

I ne, nije ATI graficka, nVidia je (zvjer zvana MX4000), tako da nije problem u ATI-ju, sumnjam da je do drajvera da li od nVidie, da li od maticne ili nesto trece, a iskreno ni sam ne znam sta je to tacno, pokusacu nesto da uradim...

SONY VAIO VGN-FW285J

Modena E ovako 05.08.2009. 10:37 #131984

broj poruka: 497

Bax drivere nismo ni instalirali,sinoc sam zaboravio da napisem a mozda je vazno,sekund pre zakucavanja se cuje jedan kratak pii.
Milose pci slotovi su svi prazni samo agp kartu ima.
Mkukic ceo se sistem zapuca i monitor ide u stan by.
Pisko,iskljucio sam restart ali nema bsod-a,to sam odmah bio uradio...

Elfusion mislim da je ploca 05.08.2009. 10:51 #131987

broj poruka: 421
Kada ga restartujes dali se odmah upali ili moras vise puta da ga palis da bi krenuo?
Probaj da ga odmah maksimalno opteretis da vidis da nije do napajanja. Ja ipak mislim da je ploca.
Elektrofusion