Posto ovde nije u pitanju stvar ukusa ili privrzenosti jednoj ili drugoj firmi pitao bih poznavaoce sta je bolja varijanta za server E5420 Harpertown - 2.50GHz, 1333MHz, CACHE 12MB, QC 80W ili Quad Core AMD Opteron™ 2372HE 2.1GHz 4x512K Cache 1Ghz HyperTrnsprt ????
:: Masina nece biti OC..nije zezanje nego za posao...24/7/365 stabilnost pre svega.. Problemi sa stabilnoscu procesora su odavno prevazidjeni i kod AMDa i kod Intela znaci da su sa te strane apsolutno isti i nema potrebe da trazis tu razliku. Intelov Xeon je u ovom slucaju brzi nekih 15%,ali kosta 50% vise od Opterona...
:: kad je AMD i od koga preporucen za servere?? Naprimer od IBMa... Najjaci superkompjuter na svetu koristi AMD Opterone...Tj. 32400 AMD Opterona ili ukupno 129600 jezgara... Toliko o tome.
Brzi je od Harpertown u poslovima vezanim za serverske stvari ,SQL upiti ,WEB i Java ,taj Harpertown je malo zastareo Intel ima brzih servera zasnovanih na Nehalem arhikteturi. Tortojed kakav OC na server masini pobogu.
ma procenat im je sjajan...jedan spram milion...AMD ce uvek ostati niskobudzetni nestabilni deo bili kog hardvera...i moskvithc 1500 je jednom osvojio dve deonice WRC-a neke davne 70-80 al bato kolko su rusi para u njega utrpali....i to opet sa zapadnim vesanjem, sparco sedistima i brembo kocaljkama....
Ljudi sto tako odvaljujete kada ne znate problematiku
05.08.2009. 18:32
status: user broj poruka: 7733
To su CPU od po 1000 dolara za servere ko ce sa time da se igra.Opteron postoji u 10 od 7 najjacih super kompjutera na svetu Roadrunner koji je najbrzi superkompjuter je sastavljen od IBM i Opteron.Da ne pominjem OAK Ridge laboratory itd..Kakva nestabilnost :).
:: ma procenat im je sjajan...jedan spram milion...AMD ce uvek ostati niskobudzetni nestabilni deo bili kog hardvera...i moskvithc 1500 je jednom osvojio dve deonice WRC-a neke davne 70-80 al bato kolko su rusi para u njega utrpali....i to opet sa zapadnim vesanjem, sparco sedistima i brembo kocaljkama... Pozuri i obavesti naucnike iz IBMa,Cray-a,Sun Microsystems-a,Dawninga,itd. koji koriste ove super komjutere da su se za*ebali...A usput im i objasni zasto,siguran sam da ce se sloziti sa tobom cim cuju tvoju teoriju...Posto su po performansama no.1,no.2,no.3,no.5,no.6,no.7 i no.8 super kompjuteri u svetu zasnovanini na `nisko budzetnim i nestabilnim` AMD Opteronima...Intel je na 4. mestu i ima ga tek posle osmog...Toliko i o statistici.
Ma da su oni znali da se Intel bolje overklokuje sigurno ne bi uzimali tamo neke AMD procesore....
:: :: ma procenat im je sjajan...jedan spram milion...AMD ce uvek ostati niskobudzetni nestabilni deo bili kog hardvera...i moskvithc 1500 je jednom osvojio dve deonice WRC-a neke davne 70-80 al bato kolko su rusi para u njega utrpali....i to opet sa zapadnim vesanjem, sparco sedistima i brembo kocaljkama... :: Pozuri i obavesti naucnike iz IBMa,Cray-a,Sun Microsystems-a,Dawninga,itd. koji koriste ove super komjutere da su se za*ebali...A usput im i objasni zasto,siguran sam da ce se sloziti sa tobom cim cuju tvoju teoriju...Posto su po performansama no.1,no.2,no.3,no.5,no.6,no.7 i no.8 super kompjuteri u svetu zasnovanini na `nisko budzetnim i nestabilnim` AMD Opteronima...Intel je na 4. mestu i ima ga tek posle osmog...Toliko i o statistici :: :: :: DaSickSystem
Samo mala rotacija. Lepo si obrazložio i pomogao onome ko ima dilemu Intel vs AMD za server. Inače, ako neko nije razumeo, nije u pitanju samo procesor, već cela platforma. I problem nije u tome koji bolje `gura` neku igru, jer PRETPOSTAVLJAM da čoveku ne treba CS server?!?
Ja sam se slogirao kada sam video u kojim programima su testirali server, hint. Crysis :), bolje da su ga pustili da vrti neku petlju pisanu u qbasicu :).
Meni se opteron prvo pregreje pa onda krašuje kada igram Krajzis i uključena mi Mozilla
support normality MOJ DNK je bolji od tvog!!!
:: ma procenat im je sjajan...jedan spram milion...AMD ce uvek ostati niskobudzetni nestabilni deo bili kog hardvera...i moskvithc 1500 je jednom osvojio dve deonice WRC-a neke davne 70-80 al bato kolko su rusi para u njega utrpali....i to opet sa zapadnim vesanjem, sparco sedistima i brembo kocaljkama... :: :: ::
ako je neko imao siemens sx1 telefon znace o cemu pricam...meni je AMD kao siemens symbian telefon...sve je strava ali stalno nesto za *bava... jeftin je, super izgleda,sve sve sve ali nece da radi kako valja... kada god sam se uhvatio nekog AMD-a uvek sam doziveo razocarenje... ili crkne ili se gasi,pregreva,stalno nesto moras da se bavis oko njega...dok mi je intel favorit...utaknes ga u plocu i vozis narednih 5 godina ne moras da razmisljas ni da ga gasis...evo priznajem nalepnica mu je ruzna :DDDD
au, kolko mozganje i pametovanje ... Xeon je procesor koji je na vrhu kad je u pitanju stabilnost, sto je jako bitno kod servera, i nije tacno da je stabilnost kod AMD i Intela prevazidjena, jos uvek se usavrsava kod oba brenda, samo je znatno veca u odnosu na ranije. IBM uglavnom u u svoje servere uglavnom ubacuje Xeon, svi znamo sta znaci IBM, tako da bi to mogao da bude jedan od primera merodavnosti za CPU...
Heheh dođi da ti dam jednu kelerabu na 2.14Ghz da vidiš šta je agonija od računala. Btw 6godian već furam jedno Athlona i radi kao švajcarski sat. Naravno o C2D VS AThlonx2 ne vredi pričati...
support normality MOJ DNK je bolji od tvog!!!
:: ako je neko imao siemens sx1 telefon znace o cemu pricam...meni je AMD kao siemens symbian telefon...sve je strava ali stalno nesto za *bava... jeftin je, super izgleda,sve sve sve ali nece da radi kako valja.. :: kada god sam se uhvatio nekog AMD-a uvek sam doziveo razocarenje... ili crkne ili se gasi,pregreva,stalno nesto moras da se bavis oko njega...dok mi je intel favorit...utaknes ga u plocu i vozis narednih 5 godina ne moras da razmisljas ni da ga gasis...evo priznajem nalepnica mu je ruzna :DDD :: :: ::
Ajde neka se javi onaj ko poseduje (posedovao je) neki serverski procesor. Možda par ljudi, ili još verovatnije niko. Poređenje desktop i serverskih procesora, nebitno da li Intela ili AMD-a je poređenje baba i žaba. Ovde ljudi pričaju o serverskim procesorima na osnovu svog (ne)iskustva sa desktop procesorima - stvarno smešno.
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647768. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.