sto ovaj ima 4 jezgra i ima tu jos razlika, inace u igrama koje nisu optimizovane za Quad a vecina nije, nece se primetiti razlika izmedju Phenom X4 i starih Athlon X2 bice razlike ali ne neke drasticne, Phenom II je vec druga prica...
Ja licno ne bih menjao za te stare Phenom-e, skupi pare za novu plocu i uzmi neki Phenom II X2, X3 ili X4 i osetices pravo poboljsanje uz tu kartu...
Tebi nije CPU problem,vec ta termoakumulaciona ploca,tako da sta god jace stavis od procesora ona ce ti biti usko(toplo)grlo.Athlon 5600 je sasvim solidan procesor koji uz neki standardan klok na AMD-ovoj ploci i sa tom grafom ima da te jos lepo sluzi.
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
Razumem što ploče sa nVidijinim čipovima imaju ljudi koji su mašinu kupili pre jedno godinu i po i više dana, ali mi ne ide u glavu zašto većina prodavaca kompjuterske opreme obožava da uvali neki nForce 560 ljudima u mašinu. Mislim, pored tolikog izbora dobrih AMD-ovih čipsetova, oni izaberu prevaziđenu nVidiju koja se uz to greje kao ringla. Ja sam na mom Gigabajtu, morao da kupujem poseban kuler za južni most (MPC čip, ili kako se već zvaše), ploču sam ubrzo zamenio sa Gigabyte GA-MA78G-DS3H, a taj kuler, za koji sam bacio 900 kinti, sada stoji u kutiji, kao tehnološki višak.
Alo``` ovo je forum hardware frak-ova i sam sam taj,zanci ako se ovde javljate za komponente ne mozete imati sistem podele.Sve komponente su iste,a ne fore menjanje grafe ok,menjanje CPU-a ok a kad dodje polca na red odose gace.Malo me smara taj trip sve sve ali ploca ne,u sistemu ako menjam plocu menjam ceo komp.Obicna komponenta kao i sve ostale i ko god ne sme da je zameni,moj mu je savet da ni ostale komponente ne dira.
Strikno u tvom slucaj ako vec hoces nesto da menjas prvi pik je Nv 560TA.
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
Kazes uvaljuju Nv i slazem se sa tobom u potpunosti,medjutim ovim putem malo obavestenje:do sada su bile Nv 520/560/6xx ploce a pogledajte sta sada uvaljuju(juce me lik ubedjuje kako je zmaj) i to kao punokrvnu AM3 plocu.Ni naziv joj nisam zapamtio,evo link:
Pa na ovu ploču mogu da montiraju i AM5 procesori, koje ni sam AMD još uvek nema u planu, ali nije važno. Ploča prosto rastura, verovatno zato što je lak crvene boje.
Im je glavni adut zbunjivanja ljudi neupucenih u hardver, ako to neuspe onda zatrpaju jadnu musteriju sa sto duzim zvucnim stranim recima da ga maksimalno zbune i uvale neki krs. ps: Mozda je prodavac mislio punokrvna zbog krvavo crvene boje stampe, a i krvava je cena te ploce :-)
`Konfa` je odlicna,o toj ploci sam sve najbolje cuo,cak su je i ovi sa Bencha izabrali za kidanje TWKR-a.A tih 95w samo u snu.
Memorija jedna od boljih(a i jeftinijih)je po meni Patriot Extreme 1600MHz
:: OK nova konfiguracija. Ako bih uzimao AMD :: :: Phenom II 945 95 :: MSI 790FX-GD7 :: :: koju memoriju uzeti 2x2gb za ovu masinu. Valja li izbor maticne i CPU :: ::
Ako citas i pratis sajt videces da je najzastupljeniji ASUS i GIGABYTE. Odkud ideja za MSI??? To je isto kao kad bi kupila plocu sa n force cipsetom. Gledajte da kupujete proizvode kompanija koje su u usponu, a ne one sto stagniraju i kojima ni 10 reinzenjeringa nisu doneli rezultat( ko razume shvatice). Znaci moj predlog ti je da se trenutno odlucis za ove dve firme koje su odavno krenule u WARP. Sto se tice memorije, moj predlog je Kingston Hyper X 2x2gb
RESISTANCE IS FUTILE
:: OK nova konfiguracija. Ako bih uzimao AMD :: :: Phenom II 945 95 :: MSI 790FX-GD7 :: :: koju memoriju uzeti 2x2gb za ovu masinu. Valja li izbor maticne i CPU :: ::
OK, MSI nije nista manje zastupljeniji od Gigabyte, ne bih preporucivao ni jedan ni drugi sto se tice nekih lowcost-ova, ali moras priznati da je ova ploca (MSI 790FX-GD70) VRH VRHOVA..
U pravu si na neki nacin. Top modeli kao sto je ovaj ima odlicne performanse, a verovatno je i kvalitetna ploca.
RESISTANCE IS FUTILE
:: OK, MSI nije nista manje zastupljeniji od Gigabyte, ne bih preporucivao ni jedan ni drugi sto se tice nekih lowcost-ova, ali moras priznati da je ova ploca (MSI 790FX-GD70) VRH VRHOVA. :: :: ::
Lakse se montira vendetta 2 imas ono za kacenje za onaj plasticni deo slicno kao sto se i box kuler kaci naAM2 ili AM3... Dok Fenrir mislim da ta plastika treba dase skine i zasrafi se na plocu ali nisam siguran... Vendetta 2 je jeftinija mislim da je tu negde sa Fenrir-om kad je u pitanju Phenom II...
Imam ja Phenom II 955BE na 3700Mhz sa 1,46V i radi lepo sa Vendetta 2, kada je normalnasobna temperatura drzi ga ispod ili na max 60c posle 3 sata Prime95...
:: Kakva je montaza Vendete 2 u odnosu na TITAN fenrir za soket AM3 :: Dali bi Fenrir uticao na veci klok AMD-a od vendete ?
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647769. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.