Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Provala - godinama su mi kompovi radili bez uzemljenja...
STRANA 1 OD 1
Panta019 Provala - godinama su mi kompovi radili bez uzemljenja... 09.08.2009. 19:52 T19277

status: user
broj poruka: 1583
na istom stekeru ali srecom nista nije crklo.

Krivac je bio stoka od stekera cije su se zice za uzemljenje savile toliko da ih je utikac pritisnuo i jednostavno uzemljenje nije radilo i pitaj Boga koje godine se to desilo.

Primetio sam da nesto nije u redu kada sam menjao prikljucak na tv kablu (dotrajao) koji ide u tv karticu (Leadtek TV2000XP Expert) jer sam tom prilikom istovremeno dodirnuo i kuciste (Chieftec CH-05 crno) pa me malo opici struja.

Mnogo ranije, kada sam ugradjivao trostruki razvodnik za kablovsku u mom stanu, isto je znala da me opici struja, a jedan tv kabl je vec bio ukljucen na komp tako da sam mislio da je nesto kablovska malo sj..b..na.

Srafciger je resio problem i vec mi sada nedostaje taj osecaj kada te malo drma struja. Imas osecaj kao da ti prst trne.

Ko ovde ne poludi taj nije normalan.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
savatije ja se davno opeko s time 09.08.2009. 20:27 #132559

broj poruka: 1121

u vreme bez kablovske i neta, cak se ni zx81 nije pojavio, a na FM-u si mogao slusati samo Radio beograd 1 , 2 , 202 i studio B...uzemljio sam antenu ma krovu( sve po propisu), 40 m anrenskog kabla, pa bato kad hoces da prikljucis RF NA TUNER, A ONO CEPA LI CEPA...premerim ja to..a ono 110 v izmedju mase antene i mase uzemljenog tjunera...ma bas je bilo zanimljivo,,,

cele1988 .... 09.08.2009. 21:35 #132563

broj poruka: 1424
Pazi ako imas kablovsku, iz same antene moze da te zvekne na prazno da nediras nista. Izvuci i tv pa guraj prst u antenski kabl pa ce opet da ti trni prst

Panta019 Re: .... 09.08.2009. 22:00 #132565

broj poruka: 1583
Probao sam i to i niiiiiije, niiiije, niiiije me htelo da me struja zvekne.

Ko ovde ne poludi taj nije normalan.

:: Pazi ako imas kablovsku, iz same antene moze da te zvekne na prazno da nediras nista. Izvuci i tv pa guraj prst u antenski kabl pa ce opet da ti trni prs
::
gile23 Re: Re: .... 09.08.2009. 23:08 #132581

broj poruka: 9121
Hahh :).

Pozdrav!

:: Probao sam i to i niiiiiije, niiiije, niiiije me htelo da me struja zvekne.
:: ___________________________________
:: Ko ovde ne poludi taj nije normalan.
:: :: Pazi ako imas kablovsku, iz same antene moze da te zvekne na prazno da nediras nista. Izvuci i tv pa guraj prst u antenski kabl pa ce opet da ti trni prs
:: ::
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
neXus2000 Masa 09.08.2009. 23:16 #132586

broj poruka: 3352
Uhvati se drugom rukom za masu necega, radijator, kuciste....itd... pa da vidis kako cepa. :D
Jebivetar Galvanski razvodnik 10.08.2009. 00:06 #132599

broj poruka: 2386
Ako su njega montirali onda nece da cepa.
U mojoj sobi uticnice nemaju zicu za uzemljenje pa sam doveo iz kuhinje kroz zid zicu samo za utichnicu na kojoj je komp.
`Ne obra se bostan dok shljive ne popadaju`

rasha44 Re: Galvanski razvodnik 10.08.2009. 00:16 #132601

broj poruka: 1492
Isti slučaj. Bušenje zida, pa žica (3x2.5) na drugu stranu u zidnu kutiju sa 4 šuko priključka, razvlačenje žice (3x1.5) oko vrata od terase itd. Pa i posle toga sam morao da stavim galvanski razvodnik na kablosvku TV liniju, da bih imao čist A/V singnal u kompjuteru.

Nightbird
ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme.
HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.

:: Ako su njega montirali onda nece da cepa
:: U mojoj sobi uticnice nemaju zicu za uzemljenje pa sam doveo iz kuhinje kroz zid zicu samo za utichnicu na kojoj je komp
:: `Ne obra se bostan dok shljive ne popadaju`
Berettaxx Meni super 10.08.2009. 02:16 #132616

broj poruka: 385
Kada komp nema uzemljenje pa kad se naslonis na kuciste sa zadnje strane pocne da te pecka kao da je ostro pa da ceses rukam i onda pogledas a ono glatko ko led
Ja sam furao matorog celerona na produznom za 100 kod kineza
Utaknes nesto u taj produzni a ono sevne ko blic... bezbedno je to kad kinez napravi...

From Freedom Came Elegance
LinuxMint

Slavuj ... 10.08.2009. 11:30 #132646

broj poruka: 2236
http://www.core77.com/blog/lebedev_vactyl.jpg

Srbologija, nauka belosvetska.
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647769.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs