Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
AMD Phenom II X2 550 3.1GHz AM3 Black Edition
STRANA 1 OD 1
nenika AMD Phenom II X2 550 3.1GHz AM3 Black Edition 12.08.2009. 08:03 T19321

status: user
broj poruka: 1133
http://img401.imageshack.us/img401/6159/amdphenomiix255031ghzam.png

Maticna ploca je ASUS
M4A78 PRO

Kako da otkljucam sva cetiri procesora. Ako nemoze sa ovom plocom sa kojom moze i malo detaljnije uputstvo kako se otkljucavaju.

Da dodam procesor je VRH VRHOVA.Radi kod mene na 3800 a temperature sa IFX 14 su 32stepena TOPLA PREPORUKA.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
donvule SB 750 zasad samo otkljucava te procesore 12.08.2009. 09:06 #132911

broj poruka: 50
Ukoliko na ploci nemas southbridge 750 najverovatnije i neces ni uspeti da otkljucas CPU-u ta dva dodatna jezgra. Ukoliko imas SB750 na ploci treba samo u biosu-u da ukljucis opciju ACC(advanced clock calibration) na auto i podignes voltazu cpu-a na 1.4V i northbridge-a na 1.25V! To je sva mudrost medjutim licno misljenje je da nisu za dzabe iskljucena ta dva jezgra kod mene navodno ukljucena sva 4 jezgra i rade stabilno medjutim sem grejanja ( zbog dodatnog napona ) u realnom radu nisam primetio nikakve boljitke cak radi losije nego kad je `zakljucan`. Ali eto morao sam da probam!

nenika Re:SB 750 zasad samo otkljucava te procesore 12.08.2009. 09:27 #132912

broj poruka: 1133
HVALA.Pitam zbog toga sto planiram da osvezim i drugi racunar.Tamo ce doci sve najbolje. Pa da znam dali mogu ovaj procesor da iskoristim i na taj drugi racunar ili moram kupiti neki sa otkljucanim svih cetiri jezgra.

skar aa paz` da neces 12.08.2009. 18:58 #132958

broj poruka: 3992
najverovatnije i neces otkljucati ta jezgra...jer se izbaci samo jedna serija koja moze da otkljuca jezgra i to odredjena revizji,koja ima veze sa datumom proizvodnje, a to urade samo da bi navukli potrosace na onu stvar...nisu ni oni sisali tatu kad su bili mali....(nebojte se i ja sam kupio x3 nadajuci se x4,al kveker)

`rad je od coveka napravio majmuna`

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647769.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs