Evo tipicnog primera nasih firmi.Narucim kod E*ron-a (u ponedelak oko 18h) 7750BE za prijatelja,kao za inta nazovem sturadan da proverim dali su me dobro razumeli i dali ce poslati BE.Zena mi odgovara da su jos sinoc poslali A2B Expresom(nikada cuo)i da ce mi u toku dana stici Kuma BE.Posto juce nije stigao,zovem ja danas sve zivo da nadjem broj doticne kurirske sluzbe.Napokon nadjem broj i upute me na kurira za moj reon,nazovem ga ja a lik kaze-citat:`Dali ti je jako hitno?!!!,ja sam u Subotici i ne dolazi mi se sada`.Onda sledi odgovor: da si juce dosao zakasnio bi.Pet sati kasnije stize lik kao na Acid-u,izlece iz kombija i legendarno mi trazi 1950 dinara!U zadnjem trenutku nekao dolazi do cifre od 4750 ali nikako nemoze da utvrdi postarinu.Posle pola sata papirologije dolazi do cene od 200 kinti i odlazi.Ulazim unutra i posle dva dana tripovanja otvaram pakovanje kada ono gle cuda,obican 7750 i pritisak u glavi kao takt Pentiuma dvojke.Sledi poziv firmi i posto nisam zelen u ovim situacijama dolazim do seme da su mi vec poslali 7850 BE sa njihovim troskovima prevoza i bez ijednog mog dinara.Poenta je da ne mogu da vas tretiraju kao ovce.Ovo sam naveo zbog svih onih koji neshvataju kolike su kazne(za firme)za ovakve i slicne situacije.I da uz cuvenu recenicu`ja nebih da da ovo ide dalje`i malo pominjanja zakona o reklamiranju i zastiti potrosaca,mozete da zastitite svoje interese pa cak i profitirate.
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
Apsolutno se slazem sa tobom!!! Mnoge firme imaju mnogo losu politiku,bezobrazni su krajnje...Spominjanje par `magicnih reci` kao npr inspekcija,zakon o zastiti potrosaca i sl vas moze spasiti mnogo muka i cimanja...Ali najbolji lek je paziti sa kim poslujete i gde pazarite!!! Na svu srecu ima i onih postenih firmi
KO NORA NIRA,IL` JE KARPE,IL` JENI LANNORMA!!!
:: Evo tipicnog primera nasih firmi.Narucim kod E*ron-a (u ponedelak oko 18h) 7750BE za prijatelja,kao za inta nazovem sturadan da proverim dali su me dobro razumeli i dali ce poslati BE.Zena mi odgovara da su jos sinoc poslali A2B Expresom(nikada cuo)i da ce mi u toku dana stici Kuma BE.Posto juce nije stigao,zovem ja danas sve zivo da nadjem broj doticne kurirske sluzbe.Napokon nadjem broj i upute me na kurira za moj reon,nazovem ga ja a lik kaze-citat:`Dali ti je jako hitno?!!!,ja sam u Subotici i ne dolazi mi se sada`.Onda sledi odgovor: da si juce dosao zakasnio bi.Pet sati kasnije stize lik kao na Acid-u,izlece iz kombija i legendarno mi trazi 1950 dinara!U zadnjem trenutku nekao dolazi do cifre od 4750 ali nikako nemoze da utvrdi postarinu.Posle pola sata papirologije dolazi do cene od 200 kinti i odlazi.Ulazim unutra i posle dva dana tripovanja otvaram pakovanje kada ono gle cuda,obican 7750 i pritisak u glavi kao takt Pentiuma dvojke.Sledi poziv firmi i posto nisam zelen u ovim situacijama dolazim do seme da su mi vec poslali 7850 BE sa njihovim troskovima prevoza i bez ijednog mog dinara.Poenta je da ne mogu da vas tretiraju kao ovce.Ovo sam naveo zbog svih onih koji neshvataju kolike su kazne(za firme)za ovakve i slicne situacije.I da uz cuvenu recenicu`ja nebih da da ovo ide dalje`i malo pominjanja zakona o reklamiranju i zastiti potrosaca,mozete da zastitite svoje interese pa cak i profitirate. :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
Ti to ozbiljno...? Inspekcija, Savet za zastitu prava potrosaca...?
13.08.2009. 03:05
status: user broj poruka: 1187
Astronomske kazne se placaju tako sto se uvek gladnoj,zednoj,bosoj,goloj,nedovoljno placenoj inspekciji da koja mrva opreme,cak ne novac, i problem resen.Mnogo toga se zaboravilo, a pogotovu gde zivimo...Uzgred, ja za mog zivotnog veka ne sretoh ni jednu `postenu` firmu... Nisam cak ni pesimista.
Re: Ti to ozbiljno...? Inspekcija, Savet za zastitu prava potrosaca...?
13.08.2009. 09:35
status: user broj poruka: 3053
Cudo jedno da me je vise puta spasilo samo pominjanje ovih reci a kad odes u inspekciju i pismeno prijavis firmu angazujes advokata i imas dokaze da su tvoje tvrdnje tacne... mogu da se heftaju!!! Nece smeti da uzmu pare jer postoje i vise sile koje kontrolisu rad inspekcija,pa onda njima prijavis korupciju inspektora pa onda lete otkazi sve zvoni... ma ima cela procedura,ako znas zakone,pobedio si...ne pricam napamet Ima postenih firmi(mislim na odnos prema kupcima,poslovnu politiku firme i sl.) a sad da li nesto robe nabavljaju nelegalno....verovatno je odgovor DA,ali zabole me ako su fer prema meni u svakom pogledu...
KO NORA NIRA,IL` JE KARPE,IL` JENI LANNORMA!!!
:: Astronomske kazne se placaju tako sto se uvek gladnoj,zednoj,bosoj,goloj,nedovoljno placenoj inspekciji da koja mrva opreme,cak ne novac, i problem resen.Mnogo toga se zaboravilo, a pogotovu gde zivimo...Uzgred, ja za mog zivotnog veka ne sretoh ni jednu `postenu` firmu... Nisam cak ni pesimista :: :: :: `There`s someone in my head, but it`s not me! :: ::
@Shon-E:Svako ima pravo na svoj stav ali jednog dana ces osetiti ovo(ako vec nisi),jer ovo je Srbija i ako sam nestitis svoje interese niko nece. @Mixx:Meni nikada nije bio problem da imenujem,samo ovo je toliko jadno da nisu zasluzili. Da mi je ovaj procesor poslao neki guster shvatio bih,medjutim u doticnoj firmi robu salje samo direkcija.Sto znaci provereno osoblje,koje je toliko bistro da me ubedjuju kako oni imaju BE u radnji i kako ce mi ga poslati umesto ovoga.Da sam kojim slucajem rekao posalji,opet bi mi poslali isti procesor.Kako sam na kraju dosao do BE procesora,pa rekao sam joj da ide po celoj radnji i trazi skroz crnu kutiju?!?
Inace na sajtu i dalje reklamiraju 7750BE za 4750 kinti.
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
INSPEKCIA....je nazalost kod nas jedina rec koja ih natera da se ukenjaju i ucine sta je receno...na veliku zalost ali jesmo jedna on najbezobraznijih a najneuljudnijih nacija koja zivotari na ovoj planeti...
Postoji tu naučena glupost: šta god naručio i tražio (telefonom ako si imalo stručan, ili, slobodno oči-u-oči, ako si neuk tj. ovca za šišanje), uvek će pokušati da ti uvale neko njesra koje ne niko neće a na njemu dobro zarađuju.... A, postoji i prirodna glupost: npr. osim što će ti nakon jednom pogrešno poslatog dela, to uraditi i sledeća dva puta.... dešavalo se da ti upadne kašika u med tj. da tražiš i plaćaš običnu Kumu, a da ti ladno daju skuplju crnu... e, sad, što je to retko... ali, dešava se. Ja sam uglavnom upozoravao kad su krenuli da se tako zay.bu, jer uglavnom kupujem kod onih koje smatram koliko-toliko poštenim, ili me poznaju... pa da ne kvarim ime... a one koje bi valjalo odrati po ušima, pa, njih ne posećujem.
nije da kao pacovi pobegnemo u rupe,bas suprotno treba kupovati svugde ali se prethodno informisati o svojim pravima,pa nemoze samo demokratija kada se dizu cene i udara porez na i ovako osiromasen neto dohodak.Ja sam licno mislio da ce narod jos pre ove nazovi krize da zapali skupstinu i sve one gnjide u njoj.Medjutim jako sam se razocarao i nemogu da shvatim zbog cega se mi protivimo odrzavanju otpozadnicarske parade?,pa devedeset posto muskaraca(malo manji procenat zena)u Srbiji jebe ko kako stigne.
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647769. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.