Koji je SCSI kontroler u pitajnu ? Šta da kopiraš ? Koju grešku ? Ajde polako, redom, sve informacije nam trebaju da bi dobila odgovor. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: :: Dobrodošla na forum :: :: Koji je SCSI kontroler u pitajnu ? Šta da kopiraš ? Koju grešku ? Ajde polako, redom, sve informacije nam trebaju da bi dobila odgovor :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: Hoping for the best but expecting the worst. :: :: ******************KLIPE****************** :: http://img265.imageshack.us/img265/9172/klipe.jp :: :: ::
Nikad nisma čuo za taj Controller, a koliko vidim ni Google-u baš nije jasno.
Da ti nemaš neku HP Workstation mašinu tipa XW8xxx ? Ja imam neku sličnu glupost na poslu kad se upali RAID controller, doda mi jednu IDE granu pod SCSI kontrolerima, međutim sam XP SP3 je instalirao svoj drajver za njega.
:: :: Ponudi mi da iskopiram driver (yes, this time only), i kao pocne da kopira i prijavi gresku :: :: AY6JLEW9 Controlle :: :: Da li to mozda imam na disku za plocu ::
Ti definitivno imaš neki HP računar. Reci koji je model pa ću ti dati linkove za drajvere.
Taj host controller ti je neki LSI Logic, i za njega treba da skineš drajvere sa HP-ovog sajta, a taj AY6JLEW9, ne znam šta da ti kažem, meni je XP instalirao drajvere za njega.
Veliki procenat HP radnih stanica ima LSI logic SCSI kontroler i taj opičeni IDE. Ako imaš neki disk, to traži. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
...ne bih da izmisljam toplu vodu, ali mi se cini da vecina SCSI/RAID controller-a pod WinXP treba da se instaliraju pri instalaciji samog sistema, kada krece kopiranje instalacionih fajlova na disk, u jednom trenurku instalacija zatrazi da se pritisne F6 za instalaciju Raid/SCSI drivera ili drugih Winu nepoznatih driver-a...
A po svemu, cim si u Windowsu, taj ti driver ne treba, jer nemas SCSI urejaj, niti imas postavljeni RAID, ...vrlo moguce da ima opcija u BIOS-u da se ugasi...
Da, treba da se instaliraju sa F6 u toku instalacije OS, al kao što vidiš njog sistem nije na SCSI kontroeru jer joj sistem radi. Dakle samo ako instaliraš OS na disk(ove) koji su na SCSI/RAID/AHCI kontroleru, onda ideš sa F6. Sve ostalo može naknadno, kao i u ovom slučaju. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: ...ne bih da izmisljam toplu vodu, ali mi se cini da vecina SCSI/RAID controller-a pod WinXP treba da se instaliraju pri instalaciji samog sistema, kada krece kopiranje instalacionih fajlova na disk, u jednom trenurku instalacija zatrazi da se pritisne F6 za instalaciju Raid/SCSI drivera ili drugih Winu nepoznatih driver-a.. :: :: A po svemu, cim si u Windowsu, taj ti driver ne treba, jer nemas SCSI urejaj, niti imas postavljeni RAID, ...vrlo moguce da ima opcija u BIOS-u da se ugasi.. :: :: Pozz...
od inatalacije jednog od ta dva programa (Demon ili Alcohol) onda njih pregazi... a sto se tice budzenog, da li je Win radjen nLite-om ili slicnim brljama? :)
Jer oni rade na tom principu (prijavljuju svoje `drajvove` kao SCSI)
Neko rece da to nije jer sistem radi a budzevina (reinstall) verovatno u suprotnom de bi radio... Bice da je neki konflikt sa virtualom ili neki nestandardni drajver...
andrea, ako mozes, instaliraj everest i uradi screenshot-ove storage za Motherboard/Chipset i za Storage/Windows storage pa baci linkove, bice lakse da se raspozna...
Da li ce se u krevetu odigrati komedija ili tragedija zavisi od - komada!
Pa da vidimo koji kontroler koristi tvoj hard i u kom rezimu radi Mislim da te ipak zeza Alchohol... Ali ako ti ne smeta da stalno iskace i davi, onda ok
Da li ce se u krevetu odigrati komedija ili tragedija zavisi od - komada!
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647769. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.