...ja ti preporucujem M3N-HT, pretpostavljam da si na nju mislio ..
18.08.2009. 10:58
status: user broj poruka: 16
pitas za iskustva, ja licno sam prezadovoljan. Ja imam onu memheatpipe, ali pravo da ti kazem to ti je vise da se lozis i da dobro izgleda nego sto ima neke koristi od toga.
To sto ima dva PCI slota ti i nije nesto bitno sem ako neces da stavljas dve grafike, ali to sto mogu AM3 procesorii vec jeste, tako da ako se lomis izmedju ove dve obavezno ovu.
E sad, mogao bi da pogledas neku sa AMD-ovim cipom(790), jer moj je subjektivni osecaj da ova ploca nije nista brza od moje stare M2N32-SLIdeluxe, koja je imala nVidijin 590 cip.
Ali je po meni bezveze uzimati ploče sa nVidijinim čipovima, kad AMD ima svoje čipsetove, koji bi po nekoj logici trebalo da rade sa njihovim procesorima najbolje (to odavno važi za Intela). Ja sam juče uzeo Gigabyte GA-MA790X-UD3P (790X + SB750) koja u BG može da se nađe za oko 90 evra. Još je rano da iznosim utiske, ali po specifikaciji bi trebalo da bude veoma dobra ploča. Ako ti je 90€ mnogo, onda GA-MA770-UD3 (770 + SB700), koja je jeftinija nekih 15-20 evra. Naravno, pogledaj šta ima ASUS u toj klasu, ako njega preferiraš.
Naravno da je AMD chipset logican izbor.Sto se tice dva porta sa 16 linija to zaboravi,samo FX ploce imaju 2x16,ma sta god pisalo po forumima,zvanicnom sajtu ili radnjama.Ako vec uzimas plocu onda gledaj da ima bar SB710 a pozeljno je i 750-ku.Imas onu koju je obradmi postovao(785G)i koja je za 53.. ubedljivo best buy.Pozdrav
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647769. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.