Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Moze neko da mi objasni shta ne valja?
STRANA 1 OD 1
vujste Moze neko da mi objasni shta ne valja? 19.08.2009. 02:24 T19470

status: user
broj poruka: 52
Imam relativno nov PC (5 mes.) od toga poslednjih mesec dan neshto baguje. Kad se sistem podigne posle par minuta zakochi se strelica misha na 3-4 sek. pa opet proradi, isto tako neki od programa tipa mozilla ili cs zabodu na par sek. pa normalno rade, winamp nekad nece ni da otvori do kraja i tako na svakih nekoliko minuta. Restartujem komp i kad se sistem digne u win exploreru mi vishe ne pokazuje dvd rezach (LG GH 22 ns) tkdj. ni u device mng. ga ne prepoznaje, ali onda rachunar radi BEZ problema chak i da pokrenem nekoliko programa, jedino shto ne mogu da koristim diskove. Da li je problem u dvd rezachu ili u nekim drajverima?

Imam MB DFI 790gx, Amd 7750 be, 4GB kingston hypx 1066, WD 500 GB, koristim XP SP2 32b i instalirani su Ati 9.6 drajveri. Ne razumem se mnogo u rad rachunara pa ako neko na osnovu izneshenog moze da objasni shta ne valja bilo bi mi lakshe.

Hvala unapred.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: 19.08.2009. 02:33 #133952

broj poruka: 12057

Deluje kao polupan Windows. Pravi Acronisa i ruši Windows da se to potvrdi ili ne kao problem.

Uvek sam podržavao pravilo da se na hardver može sumnjati samo ako je OS čist, bar relativno. Hardver testiraj i maltretiraj samo kad ti OS bude takav da na njega možeš da se osloniš. Ne čupaj kosu, Windows se s*ebe dok si rekao propeler.

Eventualno možeš da uradiš BIOS discharge (vađenje baterije) i učitavanje default (optimized) vrednosti.

Znači nikakve turbo / ultra / lite / small / black / 75MB i ostale osiromašene verzije.
Samo untouched (najbolje Corporate) verzije Windows-a XP SP3.
gilopile Re: Moze neko da mi objasni shta ne valja? 19.08.2009. 13:01 #133973

broj poruka: 9459
Meni je tu sumnjiv taj DVD rezac.Pkusaj da mu zamenis kabel ata/sata.Prikljuci ga na drugi naponski kabel(molex),jer mozda gubi kontakt.
Ako se simptomi i dalje nastave,probaj da ga kompletno iskljucis i probaj.
Ako to ne `upali`,kao sto kaze Bax,reinstalisi win kako bi eliminisao soft problem.

:: Imam relativno nov PC (5 mes.) od toga poslednjih mesec dan neshto baguje. Kad se sistem podigne posle par minuta zakochi se strelica misha na 3-4 sek. pa opet proradi, isto tako neki od programa tipa mozilla ili cs zabodu na par sek. pa normalno rade, winamp nekad nece ni da otvori do kraja i tako na svakih nekoliko minuta. Restartujem komp i kad se sistem digne u win exploreru mi vishe ne pokazuje dvd rezach (LG GH 22 ns) tkdj. ni u device mng. ga ne prepoznaje, ali onda rachunar radi BEZ problema chak i da pokrenem nekoliko programa, jedino shto ne mogu da koristim diskove. Da li je problem u dvd rezachu ili u nekim drajverima
::
:: Imam MB DFI 790gx, Amd 7750 be, 4GB kingston hypx 1066, WD 500 GB, koristim XP SP2 32b i instalirani su Ati 9.6 drajveri. Ne razumem se mnogo u rad rachunara pa ako neko na osnovu izneshenog moze da objasni shta ne valja bilo bi mi lakshe
:: Hvala unapred
drzacomp 99% 19.08.2009. 13:50 #133980

broj poruka: 359
je windows (slobodan sam da ovo tako protumacim, posto si se izjasnio kao slabiji poznavalac racunara), a 1% je felericni hardver. Ako hoces da resis problem pocni tako sto ces reinstalirati sistem. OBAVEZNO se informisi o necemu sto planiras da radis, a nisi do sada radio ili ne znas kako se radi (googlaj, citaj ovde po berzi...) pa makar to bila i reinstalacija sistema. Da ne bude posle `nisam znao!`...
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647769.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs