Koju plocu bi ste mi preporucili za ovaj proc, znaci nista klokovanje........i da, da ima integrisanu graficku kartu. Evo ja razmisljam izmedju Asus i MSI, ova druga ima neki nvidia chipset za koji nikad nisam cuo, ako imate neki predlog za neku trecu plocu slobodno kazite. Evo linkova ovih ploca. http://www.pakom.com/KatalogProizvoda/OpisProizvoda.aspx?sifra=9019848
Asus se nije bas proslavio sa kvalitetom ploca u nizem cenovnom rangu,(u visem cenovnom rangu je extra), a msi se bas i nije proslavio generalno gledano u svim kategorijama maticnih ploca. Ja bih ti preporucio Biostar TA780G M2+,ispunjava sve uslove koje si naveo.
Oni su ti nesto preko 5k, ako ti je to mnogo uzmi ovu prvu, nemogu da verujem da sad preporucuju Biostar on je kao merilo hvaliteta, a niko se nepita sto su njihove ploce tako jeftine, a to su zato sto oni skrtare na komponentama, a i ugradjuju ostecene cipsetove, pa su poznati po bagovanju( nekazem da nema dobro odradjenih biostar modela, ali to su tek po neke svetle tacke).
Pa za te pare ce kupiti neku osakacenu SE verziju Asusa,a za iste pare ce uzeti Biostar-a koji se kod mene pokazao fenomenalno za te pare... NI JEDAN problem nikada sa Biostar-om nisam imao,a mnogo ljudi koje poznajem imaju Biostar u svojim kompovima... Pogledaj malo detaljne testove Biostar-a,videces da je to jedna sasvim ok marka...
KO NORA NIRA,IL` JE KARPE,IL` JENI LANNORMA!!!
:: :: :: :: Oni su ti nesto preko 5k, ako ti je to mnogo uzmi ovu prvu, nemogu da verujem da sad preporucuju Biostar on je kao merilo hvaliteta, a niko se nepita sto su njihove ploce tako jeftine, a to su zato sto oni skrtare na komponentama, a i ugradjuju ostecene cipsetove, pa su poznati po bagovanju( nekazem da nema dobro odradjenih biostar modela, ali to su tek po neke svetle tacke).
To sto ti doco nisi imao probleme neznaci da drugi nisu imali, i manite se vise nasminkanih testova sa kojekakvih sajtova vec se drzite iskustva zivih ljudi, a njih samo na ovom horumu ima dosta, ako se neko seca bilo je vise tema tipa imam biostara 790 cip integrusa nece da radi u full hdm rezoluciji. Sad cete reci integrusa jaka stvar, ali ako u specifikaciji pise da moze, a u stvarnosti nemoze pogotovo sto ploce sa istim cipom drugih proizvodjaca mogu, znaci da je tu nesto ugradjeno skart.
ne citas pazljivo sta sam napisao...Napisao sam da MNOGO ljudi koje poznajem imaju Biostar u kompovima. TO je zato sto sam barem u 50-ak kompova ugradio Biostar ploce i niko nema ni jedan jedini problem. Ranije sam ugradjivao i Asus i Gigabyte i MSI, ma sve moguce ploce,i SVAKA marka je imala bar nekoliko reklamacija,BIOSTAR NI JEDNU a najvise sam Biostar-a ugradio od svih. Svaki model sam testirao do iznemoglosti i stvarno je Biostar najbolja kupovina u SREDNJOJ KLASI MATICNIH PLOCA KOJA CE ZADOVOLJITI SVAKOG PROSECNOG KORISNIKA...
:: :: :: :: To sto ti doco nisi imao probleme neznaci da drugi nisu imali, i manite se vise nasminkanih testova sa kojekakvih sajtova vec se drzite iskustva zivih ljudi, a njih samo na ovom horumu ima dosta, ako se neko seca bilo je vise tema tipa imam biostara 790 cip integrusa nece da radi u full hdm rezoluciji. Sad cete reci integrusa jaka stvar, ali ako u specifikaciji pise da moze, a u stvarnosti nemoze pogotovo sto ploce sa istim cipom drugih proizvodjaca mogu, znaci da je tu nesto ugradjeno skart.
:: ne citas pazljivo sta sam napisao...Napisao sam da MNOGO ljudi koje poznajem imaju Biostar u kompovima. TO je zato sto sam barem u 50-ak kompova ugradio Biostar ploce i niko nema ni jedan jedini problem. Ranije sam ugradjivao i Asus i Gigabyte i MSI, ma sve moguce ploce,i SVAKA marka je imala bar nekoliko reklamacija,BIOSTAR NI JEDNU a najvise sam Biostar-a ugradio od svih. Svaki model sam testirao do iznemoglosti i stvarno je Biostar najbolja kupovina u SREDNJOJ KLASI MATICNIH PLOCA KOJA CE ZADOVOLJITI SVAKOG PROSECNOG KORISNIKA.. :: :: :: KO NORA NIRA,IL` JE KARPE,IL` JENI LANNORMA!!! :: :: :: :: :: :: :: :: :: To sto ti doco nisi imao probleme neznaci da drugi nisu imali, i manite se vise nasminkanih testova sa kojekakvih sajtova vec se drzite iskustva zivih ljudi, a njih samo na ovom horumu ima dosta, ako se neko seca bilo je vise tema tipa imam biostara 790 cip integrusa nece da radi u full hdm rezoluciji. Sad cete reci integrusa jaka stvar, ali ako u specifikaciji pise da moze, a u stvarnosti nemoze pogotovo sto ploce sa istim cipom drugih proizvodjaca mogu, znaci da je tu nesto ugradjeno skart.
Ova sto je predlozio Pufi mi ne deluje lose, imam je na 4000 ravno, a biostar 780 je preko 5000 tako da mi se ne uklapa u budzet, znam da je bolja ali jbg...........
POGLEDAJ GOTOVE KONFIGURACIJE PO FIRMAMA-videces da se u vecinu AMD konfiguracija stavlja ta ploca koju ti pufi predlaze,a svi znaju da se u gotove konfiguracije po firmama stavljaju najlosije i najjeftinije komponente koje postoje,verovatno zato sto stoje dugo po magacinima i zastarevaju jer ih niko ne kupuje,pa je najbolji nacin da ih se otarase tako sto ih stavljaju u gotove konfiguracije koje kupuje onaj ko veze nema o kompjuterima... ne treba zaliti 1000 din razlike za 780g,a integrusa na njoj ce poterati svaku igricu makar na low podesavanjima!!!
:: :: :: :: Ova sto je predlozio Pufi mi ne deluje lose, imam je na 4000 ravno, a biostar 780 je preko 5000 tako da mi se ne uklapa u budzet, znam da je bolja ali jbg...........
Nije pufijeva losa ali ti i ja preporucujem Biostar sa 780G chipom (ja imam TA780G M2+, ploca je vrh) ili ako mzoes da nadjes neku od ASRock ili ECS isto sa 780G... Tu ASUS M2N-68 AM PLUS za pocetak gledaj kao krajnju varijantu, prvo potrazi neku sa ovim chipom.
Da li ce se u krevetu odigrati komedija ili tragedija zavisi od - komada!
Mozda bi ti najbolja varijanta bila da se stisnes za neku nadolazecu plocu sa AMD785g+ATi SB710 chipsetom, sa ddr3 ili ddr2 memorijom,vec zasta se ima kinte...naslednik chipseta 780g, ima integrisanu noviju graficku (ATi HD4200) i ACC u juznom mostu
Veoma lepe plocice za HTPC (`kucni bioskop` PC), podrzavace sve od aktuelnih AM3 i ranijih AMD-procesora(AM2+,AM2)
Ima vec izaslih Gigabyte i MSI ploca u ATX/mATX formatu, jos da stignu u Srbiju, ako vec nisu-cene bi trebalo da se krecu oko 65EUR
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647769. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.