Odlucio sam da moj AMD Athlon 4200+ zamenim, e sad suzio sam izbor na 7750 BE ili Athlon 240. Oba rade na 2,8ghz(toliko mi budzet omogucava). Sta uzeti?
Za veliku vecinu primena je Athlon II x2 240 bolje resenje, a u prilog mu ide i manja potrosnja. Takodje ima i integrisan DDR3 memorijski kontroler, pa za npr. godinu dana mozes da zamenis plocu i uzmes tada aktuelnu DDR3 platformu bez potrebe da menjas i procesor...
Dobices sigurno ubrzanje e sad koliko to zavisi, recimo racunar ce ti prodisati zbog jaceg CPU-a koji moze da isprati grafu. Posto ogroman broj novijih igara zavisi pre svega od graficke a manje od procesora mozda neces dobiti ogromno ubrzanje kao sto bi to recimo bilo u 3D Mark-u, ali nekih 10%-20% bi trebalo da dobijes.
Pozdrav!
:: :: :: :: Znaci 240. E sad da li ce se primetiti neka razilka u igrama u odnosu na moj 4200+. Imam ATI Radeon 4830 512 DDR3?
Ok,uzecu onda Athlon II. E jos jedno pitanje posto imam 2gb ddr2 667mhz da li ce one raditi u kombinaciji sa ovim procesorom. Posto trenutno nemam pare da menjam i memoriju?
u sebi i ddr2 i ddr3 memorijski kontroler ,Mada ja mislim da je AMD-u to nepotrebno da stavlja i ddr2 i ddr3 kontroler ,mogu da dodaju vise kesa umesto toga,ali to rade da bi odrzali kompatibilnost sa ddr2 plocama.
:: :: Ok,uzecu onda Athlon II. E jos jedno pitanje posto imam 2gb ddr2 667mhz da li ce one raditi u kombinaciji sa ovim procesorom. Posto trenutno nemam pare da menjam i memoriju?
Ti si, ortak, jedan od najboljih primera kako imati ultrajeftin upgrade koji se oseti. Potraži slobodno testove, baš sam danas jedan kljuvio i nisam ni verovao kolika je razlika između ovih novih II amd-ova i relativno nove 77xx serije a kamoli toh x2 kojeg imaš... (pogledaj test na AMDZone... ili ove druge koje su ti preporučili, čisto da bi upoređujući cene i performanse shvatio koliko je novi Athlon II dobra kupovina ako ti ne treba ultimativno najbrže što ima). Jednostavno, kad si već odabrao AMD, ludo je ne iskoristiti mogućnost upgrade-a koja ti se pruža: čak i najjeftiniji novi procesor, bez moranja da menjaš ploču, memare, diskove, narukvicu, minđušu, sočiva.... dovodi do solidnog ubrzanja. Srećom se AMD - silom prilika - vratio svojoj staroj korektnoj politici prema kupcima inače bi Q ovo bilo moguće bez matična-memara-disk kombinacije.
Da, taj procesor je u neku ruku best-buy (za najmanje pare najviše moguće... ali ne i vrh, ne i `let` i slično...to jeste značajno ubrzanje ali ne očekuj čudesa). Svakako je best-buy za prelazak sa starih X2 athlona na pločama gde je to moguće... pa, taj je jeftiniji nego ti isti procesori kada bi ih sada kupovao u prodavnici, a bolji skoro duplo.. naravno, nije sve do procesora, ima nešto i u grafulji i memorijskom podsistemu... tj. sve je u parama.
Pesma AMD supportera: Ovo nam je naša borba dala, da imamo Intel za rivala!
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647769. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.