pre neki dan sam postavio temu u kojoj ste mi predlozili zamenu ploce koja pravi problem. Komp je odnet u servis gde je kupljen(jer je ploca pod garancijom),i u rekordno kratkom vremenu su utvrdili da jeste problem do ploce i hoce da je zamene. Stara ploca je neka MSI sa 520 chipsetom,a sada nude Biostar TA780G uz doplatu od 2000din,il iGigabyte GA-MA770-UD3 uz doplatu od 1500din. Koju uzeti od te dve?
pa to jeste logicno,ali nije uvek zlato sve sto sija.Zato postavljam temu ovde bas da cujem misljenja i ISKUSTVA ljudi kojima je ovaj hardver prolazio kroz ruke mnogo puta,da saznam da li neka od ovih ploca ima generalno problem sa necim(npr bagovanje biosa,grejanje chipseta...) 790 nemaju trenutno u ponudi ali to je vec dosta skuplja ploca,a komp se nece overklokovati i sl tako da bice i ovo dobro
MIND CONTROL
:: samom sebi si odgovorio, znaci - Biostar, a bio bi jos zadovoljniji sa 790G chipsetom.
sto se mene tice, uzimao sam tri puta bas Biostar sa 780G chipsetom i ploca radi savrseno i ne greje se. A 790G je malo redizajnirana i naravno malo brza, nikakve znacajne promene.
e to sam zeleo da cujem...necija iskustva sa pomenutom plocom.Hvala puno
MIND CONTROL
:: sto se mene tice, uzimao sam tri puta bas Biostar sa 780G chipsetom i ploca radi savrseno i ne greje se. A 790G je malo redizajnirana i naravno malo brza, nikakve znacajne promene :: :: ::
Biostar ti je mikroatx ploca tako da su konektori zgurani jedan oko drugog, ako stavis neku grafiku na nju pitanje koliko ce ti ostati upotrbljivih pc slotova jedan ili nijedan. Gigabyte je atx pa je komotnija, inace cipsetovi 770 i 780 su generaciski slicni samo sto 780 ima gpu integrisan, a 770 nema tako da ti to treba da presudi, ako ti netreba integrisana grafika 770, ako ti netrebaju ni pc slotovi mozes da biras.
GIGABYTE GA-MA770-UD3. Moja 2 drugara poseduju ovu plocu, u kombinaciji sa AMD 7750+ i AMD Phenom II 920. Ploca radi savrseno 6meseci, veoma je hladna (ultra dyrable tehnologija. Nije potreban nikakav update ploce ili sl. Sve u svemu extra ploca. Preporuka. A i ako je ta Biostar ploca mikroatx preporucujem ti da je zaobidjes (razlozi kao sto je naveo hogar81).
neznam sta da mislim ali u novu masinu sa GA-MA770-UD3 ,itd.. je ubacena kartica iz stare masine koja je goinama sluzila i trebalo je i dalje da nastavi medjutim ona je bas dobila po sred p*... jeste da je donedavno radila na Xp-u a sada je trebalo na Win 7 a da smo probali sa drugim napajanjem , jesmo ,ostaje samo ploca koja je mozda samo los primerak ,koji nas je podosta kostao bice da sam ja razbesneo djavola jer sam bio skeptican kad sam cuo da se pazarila AMD-masina........ i
kod Biostar ploca me zacudilo da u danasnje vreme ne koriste sve solid capacitor-e e sad to bi bila druga tema dali je to bas presudan faktor za kvalitet ,po meni mozda da
Generalno, GIGABYTE ima problema zbog napona na slotovima za Skystar 2. Konkretno kod mene GAM56-s3 radi perfektno već više od 2 godine, ali bez satelitske, prethodna GAM55-s3 stradala zbog problema sa naponima u PCI slotovima.
Razmisli malo, i pogledaj obe ploce: TA780G ima i elektrolite (u danasnje vreme ipak nedopustivo za iole kvalitetniju plocu) za razliku od gigabytea gde su svi kondenzatori polimerski, 770 chipset je bez integracije (uvek pozdravljam takvo resenje), full ATX sa odlicnim hladjenjem za razliku od biostara gde su hladnjaci smesno mali... a i GA-MA770-UD3 je nabolje prosla sa otkljucavanjem sva 4 jezgra za Phenom II 550. I kao sto vec rekoh, razmisli pre kupovine!
Ja sam najpametniji... ...kaze moj desetogodisnji sin!
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647769. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.