Memorija DIMM DDR2 2x2GB 1066MHz OCZ BLADE, OCZ2B1066LV4GK Low Voltage
Dali su ove dve memorije potpuno iste(sem hladnjaka) , pitam jer se na sajtu navodi da BLADE ima 50nm elpida chipove, dok je za PLATINUM precutano. Koja je bolja?
Zar platinum nebi trebao da je podosta jeftiniji od BLADE ili mi se cini da je DDR2 poskupeo.
Naravno da ce da radi. TA memorija kada je ubodes radi na 800 a posle u biosu sam podesavas njene latencije i brzinu tj frekvenciju. Dakle kada ubodes ovu 1200 ploca ce je prepoznati kao 800 tako je ta memorija napravljena. Verovatno na toj plocu neces moci da postignes punu brzinu 1200. Ali sta ima veze, mislim za 300-500dini kolika je razlika u ceni u odnosu na 1066 ja se ne bih dvoumio. Posto ce ti raditi na 800 na toj ploci mozes smanjiti napone memoriji posto je njen default 1200Mhz 5-5-5-18 1.8v. ti joj daj napon 1.45-1.5v verovatno i manje moze treba se malo igrati. Dakle definitivo BLADE 2x2 1200Mhz CL5. Vrhunska memorija i DDR3 ti ni ne treba. Ova memorija moze da radi i vise od 1200Mhz.
OCZ2P1066LV4GK i OCZ2B1066LV4GK su identicne memorije samo se po hladnjaku razlikuju Najbolje je uzeti jeftiniju a to je Platinum ... samo je bitna oznaka LV (Low voltage) posto postoje platinumi i blade memorije koje nisu LV Svaka od ovih memorija moze opusteno da izvuce 1200MHz CL5 tako da je davanje vise para za 1200MHz u stvari bacanje para a isto tako i taj 1200MHz blade je nista vise nego ista memorija sa `kao probranim` elpidama
Ako mene pitas uzmi odmah Platinum Low Voltage ... Cena ovih memorija moze da padne simbolicno a zbog toga sto se uvoze na kasicicu moze da se desi da sledecu turu moras da cekas ... ovo kazem zato sto imam uvid na stanje kod uvoznika i skoro da ih visei nema DDR2 je na samom kraju svoje pozicije kao no.1 memorija, gura se novi DDR3 standard tako da se moze cak ocekivati i mali porast cena dvojke
Ja licno mislim da ne treba davati tolike pare vise na DDR2, P55 ploce su vec stigne u Srbiju i mogu se kupiti, a tek ce ih biti za dve-tri nedelje. Cekamo jos i5 i i7 da stigne i eto za ISTE pare bolje platforme od Core 2 i DDR2.
@VSI, Ja ne znam za plocu koja moze da spusti ispod 1.6v napon na memoriji.
Frekfenciju memorije ploca ce da vidi onoliko za koliko je fabricki po defaultu podesena.U tvom slucaju 800 Mhz.Znaci toliko ce i da vidi jer magistrala ne moze vise da prihvati.E sad,mozes ti da uzmes i 1066 Mhz ali da bi dobio tu frekfenciju moraces da dizes voltaze sto ti dodje kao kad bi 800 Mhz clockovao na 1066 Mhz stim sto ce ova 1066 Mhz za sigurno da ide toliko a 800 Mhz je lutrija.Kapiras,ploca vidi samo onoliko koliko je fabricki po defaultu podesena.Sve preko toga ponasa se kao da je OC i moras da setujes manuelno u biosu da bi izvukao veci clock.Znaci tih 1200 Mhz tesko da ces dobiti na tvojoj ploci.Ja sam jednom uspeo sa plocom koja podrzava nativno 800 Mhz DDR2 da izvucem 1200+ MHZ ,ploca Asus Commando,CPU Dual Core.Isto tako je jako bitno koji je CPU u pitanju jer stabilnu memoriju na nekim velikim klokovima je tesko namestiti kad su u pitanju procesori sa 4 jezgra jel su to fakticki 4 kanala i samim tim je NB duplo vise opterecen nego li sa Dual Core arhitekturom tj procesorima sa dva jezgra.Propustiti toliku frekfenciju je jako tesko,fakticki neozivodljivo sa plocom koja podrzava 800 Mhz.Znaci sto ce reci,da tebi ne treba ni najmanje memorija preko 800 Mhz,eventualno 1066 Mhz puna kapa. Kupi OCZ Blade i pevaj.Drugaciji su cipovi od prethodnih modela,Reaper,FLEX i sl..Bolja je to memorija.
Hvala ljudi na pomoci i objasnjenjima. Narucio sam 2x2 blade OCZ2B10664GK posto to jedino ima po nekoj OK ceni. Primetio sam da su cene 2x2 gb geil BD drasticno skocile-i preko 8000 din a bili su oko 4500din, nisam hteo vise cekati(mozda ce i ostali DDR2 poskupeti) pa i to je zavrseno.
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647769. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.