Menjao sam neke komponente po kompu pa `dosla na red` maticna, pa sam se pitao jer imam 4200+ amd, da li bih mogao na nekih mesec-dva da ga drzim na GIGABYTE GA-MA770-UD3, dok ne uzmem novi procesor. Molim nekog za misljenje.
Po koji put, ta ploca je veoma dobra, moja 2 drugara drze na njoj AMD 7750+ i AMD phenom II 920 vec duze vreme... bez ikakvih problema, tako da ces i ti moci taj 4200+ dok ne nabacish bolji...
Ta ploca je vrlo dobra.Evo trenutno imam bas tu ne otpakovanu u sobi spremnu za montzau novog kompa za prijatelja.Ploca ima vrlo dobre karakteristike,funkcionalna i povrh svega vrlo kvalitetne izrade.Topla preporuka. ___________________________________________
True, true, ali ima izuzetaka. Najveći GA problem. Nema sredine, ili je nadprosečno dobro ili run for your life ili još gore, dve dobre pa problem ili obrnuto.
Nije sve kod Gigabajta loše, ali kao što reče Baks, izgleda da nema sredine. nForce 550 ploča mi je crkla, a nForce 560 bila do zla boga puna bagova. Potom sam prešao na AMD (možda je u tome štos ) - AMD 780G, a sada 790X i stvarno su bile (jesu) veoma dobre ploče bez ikakvih `iz aviona` uočljivih bagova. Znači Gigabajt, ili radi, ili ne radi.
Nema sredine, moj drug vozi Gigabyte-a vec 3-4 godine i NIKAKAV problem nije imao, dok sam ja vozio Gigabyte-a 5 meseci i sam od sebe je crkao, naravno sad sam novog Gigabyte nabavio :), mnogo puta se u ovoj recenici spominje rec Gigabyte :).
Gile zašto lupaš kontru ? Kako ne kapiraš iz onog što sam rekao da ako dobro probereš, ne prolazi se loša sa GA-pločama. Problem je u tome što moraš da budeš na oprezu sa njima, više nego sa drugim mainstream brendovima.
@Plamen Ma jasno, ali ipak se indirektno radi o GA.
:: Nema sredine, moj drug vozi Gigabyte-a vec 3-4 godine i NIKAKAV problem nije imao, dok sam ja vozio Gigabyte-a 5 meseci i sam od sebe je crkao, naravno sad sam novog Gigabyte nabavio :), mnogo puta se u ovoj recenici spominje rec Gigabyte :) :: :: Pozdrav :: :: ::
Ploca je bila odlicna, nijedan bug nije imala, znaci sve se normalno ponasalo, OC bio samo jednom E8400 na 3.6GHZ citavih 30 minuta, samo ja ukljucim komp posle grmljavine :), nece da se ukljuci ja mislio prvo napajanje vidim ne okrecu se ventilatori, kad mi oni u servisu rekose maticna ? Oprezno se ja prema njima ponasam ali kao sto si rekao nema sredine ili crkne odmah ili ne crkne nikad :). A ako crkne odmah imas garanciju i zamenis za bolju ako moze :).
Pozdrav!
:: :: Gile zašto lupaš kontru ? Kako ne kapiraš iz onog što sam rekao da ako dobro probereš, ne prolazi se loša sa GA-pločama. Problem je u tome što moraš da budeš na oprezu sa njima, više nego sa drugim mainstream brendovima :: :: @Plame :: Ma jasno, ali ipak se indirektno radi o GA :: :: :: Nema sredine, moj drug vozi Gigabyte-a vec 3-4 godine i NIKAKAV problem nije imao, dok sam ja vozio Gigabyte-a 5 meseci i sam od sebe je crkao, naravno sad sam novog Gigabyte nabavio :), mnogo puta se u ovoj recenici spominje rec Gigabyte :) :: :: :: :: Pozdrav :: :: :: :: :: ::
Gile: Posle grmljavine... Eto, ne znaci da je sama od sebe crkla, mozda je variacija napona u mrezi uzrok...
Imam GIGABYTE GA-7DXE socket458 plocu i tera super vec 6godina.... Necy ove novije da nabrajam, ali trenutno imam GIGABYTE GA-EP43-S3L i nisam imao nikakvih problema, uz to sam OC E7300 na 3,8GHz sa 1,31V stabilno (testirao)... Sta vise reci...
Da posle grmljavine, ali taj napon prethodno mora da prodje kroz napajanje ?
Pozdrav!
:: Gile: Posle grmljavine... Eto, ne znaci da je sama od sebe crkla, mozda je variacija napona u mrezi uzrok... :: :: Imam GIGABYTE GA-7DXE socket458 plocu i tera super vec 6godina... :: Necy ove novije da nabrajam, ali trenutno imam GIGABYTE GA-EP43-S3L i nisam imao nikakvih problema, uz to sam OC E7300 na 3,8GHz sa 1,31V stabilno (testirao)... Sta vise reci... :: :: ::
A sto nije onda povuklo proc, ram, graficku i hard ?
Pozdrav!
:: Pa da, ali problem je onda bio u napajanju a ne u ploci, tj napajanje je propustilo taj napon umesto da spreci i ploca je crkla... Jednostavno... :: :: ::
To je vec pitanje za strucnjake koji prave ta napajanja. Uglavnom realno 99% je bio problem u napajanju, i mozda je zastita od prednapona bila slaba na toj grani... itd... Ko zna...
Od mnogo stvari to zavisi, pa sam ja lepo zakljucio da se ubila sama od sebe, jer nista u kuci tada nije crklo, a zastitu od napona imam na uticnici.
Pozdrav!
:: To je vec pitanje za strucnjake koji prave ta napajanja. Uglavnom realno 99% je bio problem u napajanju, i mozda je zastita od prednapona bila slaba na toj grani... itd... Ko zna... :: :: ::
Nema sanse da je sama od sebe, to 100% budi siguran. Napajanje je popustilo. A bez UPS-a tesko da mozesh da se dobro osigurash od velikog napona... A i trebao si iz stekera da iskljucis racunar, ja imam zastitu od napona na uticnici + UPS + LC POWER i idalje cim je krmljavina gasim racunar, i iskljucujem iz uticnice...
Iz uticnice bilo iskljuceno celo vreme, kada je proslo nevreme posle nekih 5-10 minuta sam ukljucio i ono nece.
Pozdrav!
:: Nema sanse da je sama od sebe, to 100% budi siguran. Napajanje je popustilo. A bez UPS-a tesko da mozesh da se dobro osigurash od velikog napona... A i trebao si iz stekera da iskljucis racunar, ja imam zastitu od napona na uticnici + UPS + LC POWER i idalje cim je krmljavina gasim racunar, i iskljucujem iz uticnice... :: ::
@Guts Uzmi slobodno ovu plocu,imao sam prilike da se poigram sa njom i veoma mi se dopala....
Sto se tice konkretno GA moje misljenje se zna.Ploce su im ODLICNE. Imao sam GA 965P-DS3 sa E6600 i radila je skoro tri godine...Kad kazem rad mislim na pravo mucenje...Ko zna koliko puta mi je za to vreme ostala da renderuje po dan,dva pa do nedelju dana....Znaci pravo mucenje pod punim opterecenjem... U firmi u kojoj radim imamo 4xGA ploce sa C2D i C2Q procesorima....Kod mog prijatelja i kolege u firmi 3xGA P35-DS3L+Q6600+8GB RAMa...Moj brat ima X2 5000 i GA-n560-S3,moj dobar drug ima X2 5200+GA(n590 cipset) ne secam se tacno oznake ploce...Lista se nastavlja i prilicno je duga,tako da znam jos puno ljudi koji imaju njihove ploce,niko se ne zali niti je nekome od njih nesto crklo. Kad sam presao na Core i7 platformu samo sam se dvoumio izmedju GA EX58 UD4,UD4P ili UD5,na kraju sam uzeo GA EX58-UD4P,a posle mojih dobrih iskustava sa GA nisam ni razmisljao o drugom brendu...I nisam pogresio ploca je odlicna...
Zakljucak: Stavi ploci dobro napajanje i dobro hladjenje,pa ako tad crkne onda je s*anje...Vidim da vecina ljudi kaci MSI,Trust i ostala kung fu napajanja ili zakace na 300W `brendiranog` napanja hi end karticu,pa jade da overklokujem procesor i grafiku i onda napajanje poludi kopjuter pocne da se restartuje i posle je kriva ploca...Najlakse je za svoju glupost prebaciti krivicu na drugog.
Ne znam, jedino ako je zveknuo napon ludacki, ali mnogo uredjaja je povezano na taj kabal, nista mi rekli nisu zbog cega je, ali svejedno imam bolju plocu nego pre :).
Pozdrav!
:: Ne direktan udar naravno .Ploce ne prezive ,bilo Asus ,Gigabyte ili bilo koja ,tako da ako ti je za utehu Gile tako je to.
:: @Gut :: Uzmi slobodno ovu plocu,imao sam prilike da se poigram sa njom i veoma mi se dopala... :: :: Sto se tice konkretno GA moje misljenje se zna.Ploce su im ODLICNE :: Imao sam GA 965P-DS3 sa E6600 i radila je skoro tri godine...Kad kazem rad mislim na pravo mucenje...Ko zna koliko puta mi je za to vreme ostala da renderuje po dan,dva pa do nedelju dana....Znaci pravo mucenje pod punim opterecenjem.. :: U firmi u kojoj radim imamo 4xGA ploce sa C2D i C2Q procesorima....Kod mog prijatelja i kolege u firmi 3xGA P35-DS3L+Q6600+8GB RAMa...Moj brat ima X2 5000 i GA-n560-S3,moj dobar drug ima X2 5200+GA(n590 cipset) ne secam se tacno oznake ploce...Lista se nastavlja i prilicno je duga,tako da znam jos puno ljudi koji imaju njihove ploce,niko se ne zali niti je nekome od njih nesto crklo :: Kad sam presao na Core i7 platformu samo sam se dvoumio izmedju GA EX58 UD4,UD4P ili UD5,na kraju sam uzeo GA EX58-UD4P,a posle mojih dobrih iskustava sa GA nisam ni razmisljao o drugom brendu...I nisam pogresio ploca je odlicna.. :: :: Zakljucak :: Stavi ploci dobro napajanje i dobro hladjenje,pa ako tad crkne onda je s*anje...Vidim da vecina ljudi kaci MSI,Trust i ostala kung fu napajanja ili zakace na 300W `brendiranog` napanja hi end karticu,pa jade da overklokujem procesor i grafiku i onda napajanje poludi kopjuter pocne da se restartuje i posle je kriva ploca...Najlakse je za svoju glupost prebaciti krivicu na drugog
Imam antec nine hundred i thermaltake 850w, ne bi trebalo biti problema.
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647769. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.