Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Phenom II 955BE Motherboard Needed
STRANA 1 OD 1
Valheru Phenom II 955BE Motherboard Needed 31.08.2009. 10:11 T19744

status: user
broj poruka: 750
Pazarih napokon 955icu i sad trazim adekvatnu plocu i DDR3 ram za njega.
Za plocu planiram oko 120e da izvdojim a za ram do 50E,posto nisam pratio neko vreme AMD platformu nisam siguran oko odabira cipseta pogodnog za dobar OC tako da mi konkretno treba MB sa dobrim OC potencijalom

Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know
kassad says:znam sta je sta, ali ne znam sta da radim sa tim...

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic @Valheru 31.08.2009. 10:15 #136521

broj poruka: 19073
a da dodas jos koji dinar
http://itsvet.com/proizvod/dfi-lanparty-dk-790fxb-m3h5/comp_comp_mboard/44/1293

full slika:
http://www.sweclockers.com/imagebank/200904/IMG_0625001.jpg
Valheru 31.08.2009. 10:27 #136522

tesko matori,nznam kako da se skontam za ram onda :/
da imam kesa uzeo bih Asus Crshr III,ovako gledam nesto jeftinije mada ako mi uleti neki kes od stipendije ne iskljucujem opciju da pazarim taj DFI ili Asus ali mi treba jos predloga :)

Ishmerish Ako 31.08.2009. 10:47 #136524

broj poruka: 7285
skontas jos koju sustecu valutu proveri po meni trenutno jednu od najboljih ploca za AM3 platformu(Gigabyte MA790FXT-UD5P).A ako ne onda imas za 9700 din Asus M4A79XTD EVO
koja je po misljenju uvazenih ljudi IT sveta best buy u kategoriji ispod 100$(kod nas 100+e).

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

Valheru 31.08.2009. 10:55 #136525

Svidja mi se taj GB samo koliko sam shvatio Max Speed cap za DDR3 je 1333?
Sto se tice Asusa lep primerak hardvera skroz,interesuje me gde ima da se pazari?
I konkretno koja je razlika u 790FX/X/GX cipsetu? Sem sto GX ima integrisanu graficku koliki mu je OC potencijal? Na wikipediji sam video da FX ima najvetji u familiji 790,ali koliko sam shvatio od X varijante se razlikuje po Full x16 Crossfire podrsci ili ima tu jos nekih sitnica?

Ishmerish Re: 31.08.2009. 11:02 #136527

Taj GB je isao i sa 1800,medjutim malo je to izvan tvoga trenutnog budzeta.Sto se razlika tice izmedju X/GX/FX vec si ih naveo,sve su to u normalnom radu skoro indenticne ploce.Najbitnije od svega sto su novi X-evi unapredjeni(south,naponska)tako da sada mirne duse mogu da se razmotre i kod OC korisnika,a niko ne oseti upotrebljivu razliku izmedju 16x16 i 8x8 linija.Pozdrav

Add one:www.Atom.rs

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

:: Svidja mi se taj GB samo koliko sam shvatio Max Speed cap za DDR3 je 1333
:: Sto se tice Asusa lep primerak hardvera skroz,interesuje me gde ima da se pazari
:: I konkretno koja je razlika u 790FX/X/GX cipsetu? Sem sto GX ima integrisanu graficku koliki mu je OC potencijal? Na wikipediji sam video da FX ima najvetji u familiji 790,ali koliko sam shvatio od X varijante se razlikuje po Full x16 Crossfire podrsci ili ima tu jos nekih sitnica
::
:: Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may kno
:: kassad says:znam sta je sta, ali ne znam sta da radim sa tim..
Valheru 31.08.2009. 11:34 #136532

Hvala na savetima covece,verovatno uzimam GB a ako ulete neke pare tju pazarim DFI sto mi kolega markoic predlozio :)

Plamen re 31.08.2009. 12:37 #136539

broj poruka: 2836
GIGABYTE GA-MA790XT-UD4P AM3 2xPCI-e/DualDDR3/FSB5200 9993.78din

i

OCZ 2GB (2x1GB) DDR3 1600MHz/Intel Titanium XMP/CL 7-6-6-20 5373.00din

Valheru 31.08.2009. 14:22 #136558

Za maticnu sam se skontao,verovatno upada UD5P a sto se tice rama gledam neki 3x1gb za 50e ili 2x2gb za odprilike istu sumu novca :)?

Ishmerish Pazi 31.08.2009. 14:59 #136564

sada hodas po tankom ledu,za 50 evropljana mozes(ali jako tesko)naci najveci value krs od 2x2Gb na 1600MHz.Tako da po meni imas dve opcije.Prva:izdvoji veca sredstva(2 x 2GB DDR3 Patriot Extreme PC1600, CL9, PDC34G1600ELK=6500 RSD)za dobru memoriju.Druga:Uzmi odlicnu memoriju za 40e+ ali 2x1GB na 1600MHz pa posle dokupi jos jedan kit(taman ce cene pasti).Ako se odlucis za drugu soluciju veruj mi da neces umreti sa 2Gb,jer za vecinu stvari je to jos dovoljno.

Valheru 31.08.2009. 17:11 #136594

imas konkretno neki kit na umu?

Ishmerish Re: 31.08.2009. 17:45 #136597

Pa recimo GEIL 2GB DDR3 1600 CL8.0 DUAL CHANNEL BRUSHED-TITANIUM ALUMINUM RET

U zavisnosti gde je nadjes cene se krecu od 3900-4200.

Ps:Sve novije ploce imaju dual chanel x2,tako da je nepotrebno(citaj glupo)uzimati triple kit(jedino ako je Nehalem u pitanju).

:: imas konkretno neki kit na umu
SkyFire Re: Re: 31.08.2009. 17:55 #136601

broj poruka: 18472
Pa to i nisu iste memorije.Jesu DDR3 chipovi ali su triple channel deklarisane da rade u tom modu provereno kao sto su deklarisane na 1.65v zbog Nehalema.
Njemu treba obicna DDR3,neki Dual Channel..Geil,OCZ,sve jedno..

Green Green Grass of Home

:: Ps:Sve novije ploce imaju dual chanel x2,tako da je nepotrebno(citaj glupo)uzimati triple kit(jedino ako je Nehalem u pitanju)
:: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: :: imas konkretno neki kit na umu
:: ::
:: :: Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may kno
:: :: kassad says:znam sta je sta, ali ne znam sta da radim sa tim..
Ishmerish Nikola 31.08.2009. 18:12 #136605

znam ja vrlo dobro sta sam napisao(GV32GB1600C8DC) a ti si prenevideo da je ovo jedini kit sa tom oznakom(brushed alu....)koji nije triple.

http://www.geil.com.tw/products/showSpec/id/138

SkyFire Re: Nikola 31.08.2009. 18:53 #136611

broj poruka: 18472
Sad si me malo zbunio.Jel se radi o isklucivo toj memoriji o tom modeli ili?
Geil ima koliko hoces modela DDR3 Dual Chanell..I sam si video..Pocev od Green serije,pa Value,Ultra,Gaming,Evo One i sl..
Posebne serije su one koje su deklarisane samo za Nehalem i jedino one su u triple channel kitu!

Green Green Grass of Home

:: znam ja vrlo dobro sta sam napisao(GV32GB1600C8DC) a ti si prenevideo da je ovo jedini kit sa tom oznakom(brushed alu....)koji nije triple
:: http://www.geil.com.tw/products/showSpec/id/13
:: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
Ishmerish Re: Re: Nikola 02.09.2009. 18:28 #137138

Ovo ti je neka value varijanta,s`tim sto nije govno kao svi value modeli.Sasvim dobra i pouzdana memorija.

PS:Kingston ni u sledecem zivotu!

:: Sad si me malo zbunio.Jel se radi o isklucivo toj memoriji o tom modeli ili
:: Geil ima koliko hoces modela DDR3 Dual Chanell..I sam si video..Pocev od Green serije,pa Value,Ultra,Gaming,Evo One i sl.
:: Posebne serije su one koje su deklarisane samo za Nehalem i jedino one su u triple channel kitu
:: Green Green Grass of Home
:: :: znam ja vrlo dobro sta sam napisao(GV32GB1600C8DC) a ti si prenevideo da je ovo jedini kit sa tom oznakom(brushed alu....)koji nije triple
:: :: http://www.geil.com.tw/products/showSpec/id/13
:: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
Valheru 02.09.2009. 18:34 #137140

Ploca pala Gigabyte MA790FXT-UD5P a za ram G.Skill Ripjaws Series 4GB (2 x 2GB) 240-Pin DDR3 SDRAM DDR3 1600 iz amerike za ~50e,sad jos samo za napajanje da se skontam i miran sam :P

Ishmerish Re: 02.09.2009. 18:41 #137142

Ako neces divljati sa grfama,hardovima...,LC 6560Titan Pro Line je mama za tu masinu(+-5K).

I nemoj neko da trpa ovaj Titan sa Silent,GP,GP2 i ostalim napajanjima iz te klase.

BTW:Kapa za memoriju.

:: Ploca pala Gigabyte MA790FXT-UD5P a za ram G.Skill Ripjaws Series 4GB (2 x 2GB) 240-Pin DDR3 SDRAM DDR3 1600 iz amerike za ~50e,sad jos samo za napajanje da se skontam i miran sam :
Valheru oh that PSU :) 02.09.2009. 18:53 #137145

Napajanje sam sveo na ova tri modela:
1.CHIEFTEC GPS-550AB-A 550W
2.SILVERSTONE SST-ST56F 560W
3.Enermax Liberty ELT500W /SLI

Nekako mi se cini da je cftc najslabiji medju njima ali je i najjeftiniji,Enermax je modularno i sa mojim iskustvom sa enermaxom cini mi se i najbolje ali ima samo 500W tako da sam trenutno priklonjen Silverstonu

Ishmerish Dali 02.09.2009. 19:19 #137151

se ja tripujem ili ces ti i napajanje da pazaris preko bare?Za Silverstona se slazem a ako vec uzimas u USA mogao bi i Xion da razmotris(odlicna a jeftina).

Inace koliko ti mislis da puknes za PSU?,posto ova tri sisaju po ceni i neke 700-tke.

Valheru 02.09.2009. 19:31 #137154

Yah,preko bare kupujem ove relativno manje stvari,tako da me sva tri izadju oko ~55e,recimo da mi je i toliki budzet,najpre sam planirao da pazarim ovde pa mi uletela fora od ortaka sa MIT da mi pazari i donese a ja mu iskesiram kad dodje tako da tju videti da se nakupujem sta mi treba jer kad vidim cene istih komponenti ovde dize mi se kosa na glavi :/

Ishmerish Re: 02.09.2009. 19:34 #137157

Snasao se covek pa uziva

:: Yah,preko bare kupujem ove relativno manje stvari,tako da me sva tri izadju oko ~55e,recimo da mi je i toliki budzet,najpre sam planirao da pazarim ovde pa mi uletela fora od ortaka sa MIT da mi pazari i donese a ja mu iskesiram kad dodje tako da tju videti da se nakupujem sta mi treba jer kad vidim cene istih komponenti ovde dize mi se kosa na glavi :
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647769.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs