Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Maticna Biostar GF8100 M2G+ i dugo prepoznavanje SATA rezaca !
STRANA 1 OD 1
operator Maticna Biostar GF8100 M2G+ i dugo prepoznavanje SATA rezaca ! 31.08.2009. 11:26 T19746

status: user
broj poruka: 4289
Nije problem, ali je zamorno. JAko dugo traje prepoznavanje rezaca skoro 30 s prilikom dizanja sistema. Nema nikakvih drugih problema. Kako skratiti period prepoznavanja uredjaja?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
doca80 Re: Maticna Biostar GF8100 M2G+ i dugo prepoznavanje SATA rezaca ! 31.08.2009. 13:06 #136543

broj poruka: 3053
Sta si probao do sad da uradis?

KO NORA NIRA,IL` JE KARPE,IL` JENI LANNORMA!!!

:: Nije problem, ali je zamorno. JAko dugo traje prepoznavanje rezaca skoro 30 s prilikom dizanja sistema. Nema nikakvih drugih problema. Kako skratiti period prepoznavanja uredjaja
::
nenika i ja sam imo taj problem ali sa asusom 31.08.2009. 13:17 #136545

broj poruka: 1133
Ja sam brzo resio problem posto sam imao dva HDD kad sam dizao wondows , a kad sam naknadno dodao jos jedan HDD onda sam primetio da i kod mene ceka da prepozna SATA 1 GRANU Tu je bio HDD.Kad otkacim taj treci HDD sve radi normalno.
vidi sta tu mozes da probas.Na sata 1,2,i 3 su mi hdd a na sata 4 mi je dvd, probaj da otkacis onaj ispred njega pa vidi jel je taj ispred njega pravio problem.
operator re 31.08.2009. 17:49 #136599

broj poruka: 4289

Problem je bio u sata kontroleru, jer na Biostar, ASUS,MSI i ECS plocama, kada konektujete SATA rezace kao SATA 3 i 4 onda niste yu mogucnosti da normalno butujete sistem, jer ceka oko 35 sec da bi prepoznao uredjaje, dok kod J&W,Gigabyte i Omicron tih problema nema. To je nepoznato zasto se desava, ali eto, desava se sa odresdjenim uredjajima.
DA ne pametujem, resio sam problem tako da SATA rezaci su na 1 i 2 i 3, a na 4 i na IDE sa konvertorom na SATA su HDD ovi. Jedino ova kombinacija pali, i nikakav firmware update za plocu ili rezace. Druge pomoci nema, a ni ja je u zadnjih 20-tak dana nisam nasao. Pozzzz

Equinoxe Re: 31.08.2009. 17:56 #136602

broj poruka: 12057

To se prepodesi u BIOS-u u boot opcijama. To čekanje može da se obori i na 5s a najbolje je da SATA hdd bude First Boot device, pa čekanja neće ni biti.

nenika Ja rešio problem čekanja 01.09.2009. 06:34 #136745

broj poruka: 1133

Bios,Tools,Expres Gate-DISABBLED.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647769.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs