Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Problem sa pločom ASUS P4P8X
STRANA 1 OD 1
dradisic Problem sa pločom ASUS P4P8X 31.08.2009. 19:56 T19756

status: user
broj poruka: 271
a problem je sledeći, posle izvesnog vremena u radu računar se jednostavno ugasi, nekad i kad sam u biosu a nekad i pre podizanja windowsa. Pre neki dan mi svrati drugar i nešto čačnuo u biosu i radilo sve normalno (čini mi se ono za ACPI-S3 only-probo i ništa). Ostale komponente sam proverio na drugom računaru i sve radi. (Sapphire Radeon 9600XT, Napajanje Thermaltake 550W, memorija Kingston DDR400 512MB ostalo nije ni bitno). Računar je inače mojih klinki tako da je baš problem što ne radi.
Unapred hvala svima.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: 31.08.2009. 20:00 #136638

broj poruka: 12057

Pogledaj stanje kondenzatora pored porcesora. Da li su nabubreli ?

dradisic Re: bax2003 31.08.2009. 20:08 #136641

dobri su svi, ploča je dobra, imam utisak da se nešto pregreva ili neka podešavanja u biosu al ne mogu da dokučim šta je, inače ploču sam uzeo od tipa ka polovnu i ispravnu, zajedno smo je testirali kod njega i radila je besprekorno, kako sam je spakovao u kućište, neće pa neće, krene i stane, onda moram da isključim napajanje na kratko i opet jovo nanovo, ne mogu ni windows da stignem da instaliram jer se gasi.

Equinoxe Re: Re: bax2003 31.08.2009. 20:12 #136643

broj poruka: 12057

Ploču na sto onda i polako, redom. Prati temperature i dodavaj komponentu po komponentu. A da li se pregreva nešto, pusti neki Prime 95 ili ORthos da ti malo zaposli CPU i RAM i prati.

:: dobri su svi, ploča je dobra, imam utisak da se nešto pregreva ili neka podešavanja u biosu al ne mogu da dokučim šta je, inače ploču sam uzeo od tipa ka polovnu i ispravnu, zajedno smo je testirali kod njega i radila je besprekorno, kako sam je spakovao u kućište, neće pa neće, krene i stane, onda moram da isključim napajanje na kratko i opet jovo nanovo, ne mogu ni windows da stignem da instaliram jer se gasi
::
obradmi Oce kod P4 31.08.2009. 20:12 #136644

broj poruka: 7733
kuler malo da zeza vidi da li je dobro nalego na CPU ili evenutalno kondezatori ,mada cisto sumnjam kod Asus-a jos nisam naleteo na naduvene kondezatore,ako jesu naduveni informisi nas.
dradisic re: 31.08.2009. 20:27 #136653

sve je ok sa plčom, i elektroliti i kuler dobro naleže, temperatura cpu-a ne prelazi 41 C, mislim da je neka fora sa bios-om, ajt mi recite na šta da obratim pažnju u bios-u a ja ću sad da uzmem manual i malo ga prostudirati, možda i tamo nešto pametno piše.

obradmi Ako je drugar namestio bios 31.08.2009. 20:43 #136659

broj poruka: 7733
Pitanje je da li si ti posle toga dirao nesto u bios-u .Vrati na bios default.To sto se gasi masina najvise mi lici na pregrevanje CPU i on da bi se zastitio gasi se sam .

Ocisti prasinu na kuleru od CPU i u kucistu.

Plan B : probaj sa drugom memorijom.
Pisko Default 31.08.2009. 20:54 #136674

broj poruka: 6672
Resetuj baju, recimo, podešen je u BIOS-u da se gasi na suludo malim temperaturama, tj. normalnim temperaturama, ili, zapuštio ti se cooler pa se stvarno greje cpu i zato ploča gasi sve.... tako nešto.
Eventualno, ponašanje u slučaju grešaka, i to zna da se izglupira u BIOS-u do bola. Čačne čovek i zaboravi šta je uradio, ili, pojavi se noobie koji to Murphy-jevski sredi i podesi da je čudo jedno....
Daklem, pošto opet mnogo kljucam:
1. BIOS default podešavanja
2. Čišćenje svih cooler-a a i stavljanje nove paste... (ili obrnutim redom).

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647769.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs