imam problem. sinoć mislim da nisam ugasio komp već da jed otišao u stanby. jutros mi padne apon i ja isključim ups da ne bi pištao. međutim kad se sve sredilo sa naponom ponovo uključim ups i kad sam startovao računar počeo je da pišti konstantno kratkim pip zvucima. imam gigabyte 946 s3 ploču mada nisam siguran da ona pišti. inače, kao što pretpostavljate neće da se butuje. šta da mu radim ili mi ne gine servis?
Za pocetak treba da saznas koji BIOS imas(AMI,Phoenix...) pa da na njihovom sajtu saznas sta znace ti beep kodovi,to ce ti suziti potragu za delom kompa koji pravi problem...
KO NORA NIRA,IL` JE KARPE,IL` JENI LANNORMA!!!
:: imam problem. sinoć mislim da nisam ugasio komp već da jed otišao u stanby. jutros mi padne apon i ja isključim ups da ne bi pištao. međutim kad se sve sredilo sa naponom ponovo uključim ups i kad sam startovao računar počeo je da pišti konstantno kratkim pip zvucima. imam gigabyte 946 s3 ploču mada nisam siguran da ona pišti. inače, kao što pretpostavljate neće da se butuje. šta da mu radim ili mi ne gine servis :: :: Pozdrav :: iva ::
Tipujem da je ram pregoreo/pokvario se,probaj svako ponaosob da vadis i ostavis samo jedan cisto da vidis dal tje motji da se bootuje,ako i dalje ne bude hteo da se bootuje pozajmi od nekog druga ram cisto da otklonis sumnju... Ako nije ram moze biti da je do BIOSa ili do napajanja,probaj prvo da Clearujes CMOS,ako ne urodi plodom vidi da li cujes napajanje kako radi kad ukljucis komp,probaj pozajmiti od nekog napajanje i tu da otklonis sumnju :)
Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know kassad says:znam sta je sta, ali ne znam sta da radim sa tim...
Q: What do the beeps emitted during the POST mean? A: The following Award BIOS beep code descriptions may help you identify possible computer problems. (For reference only.) 1 short: System boots successfully 2 short: CMOS setting error 1 long, 1 short: Memory or motherboard error 1 long, 2 short: Monitor or graphics card error 1 long, 3 short: Keyboard error 1 long, 9 short: BIOS ROM error Continuous long beeps: Graphics card not inserted properly Continuous short beeps: Power error
Ajvan, kao što vidiš iz priloženog, problem je u napajanju! Pozz, DrAlle
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647769. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.