Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
NTLDR is missing
STRANA 1 OD 1
krstak NTLDR is missing 06.09.2009. 13:32 T19882

status: user
broj poruka: 71

Jutros mi se javio gorepomenuti problem. Ukljucio sam komp i cim prodje prijavljivanje BIOS-a, pojavi se poruka ,,NTLDR is missing``.

Probao sam da menjam podesavanja u BIOS-u ali bez uspeha. Konfiguracija je:

Asus M4A78 PRO
AMD Phenom II X3 710
2x2GB Geil 1066 MHz
Sata WD 500 GB
Chieftec 550 W
...

Unapred hvala
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
CyberConn Re: NTLDR is missing 06.09.2009. 13:38 #137883

broj poruka: 220
ma pao ti je sistem!!! Moze biti zbog nekog virusa...Podigni svez win i problem resen...

MIND CONTROL

::
:: Jutros mi se javio gorepomenuti problem. Ukljucio sam komp i cim prodje prijavljivanje BIOS-a, pojavi se poruka ,,NTLDR is missing``
:: Probao sam da menjam podesavanja u BIOS-u ali bez uspeha. Konfiguracija je
:: Asus M4A78 PR
:: AMD Phenom II X3 71
:: 2x2GB Geil 1066 MHz
:: Sata WD 500 G
:: Chieftec 550
:: ..
:: Unapred hvala
cakleni re 06.09.2009. 13:40 #137885

broj poruka: 320

Isto pitanje!
Desilo mi se na jednom od kompova u firmi prosle nedelje.
Imali smo bckup, pa se nismo bavili tim problemom.

Serviser je rekao da su mu se neki sistemski fileovi pogubili ? obrisali? i sl...
Antilohije sreo sam to bar 100 puta... 06.09.2009. 13:42 #137887

broj poruka: 690
...ali bilo je davno pre nekoliko godina i da me ubijes ne mogu da se setim kako se brzo fixira...

Evo nasao sam neki instant fix, probaj, nisam siguran da radi...
http://tinyempire.com/notes/ntldrismissing.htm

u svakom slucaju uvek kad tako neki fajl pri podizanju fali mora da se napravi boot disk, floppy ili usb sa nedostajucim fajlom, to je UVEK pravilo, ponekad moze i sa recovery konzolom ali meni ovo drugo nikad nije uspevalo :)

ponekad se desava da butujes jedan fajl, on trazi drugi, ti mu das, on sledeci trazi itd. dok ne odustanes, srusis win i instaliras novi, treba i malo sportske srece...

pozz i srecno

nenika Re: 06.09.2009. 13:47 #137889

broj poruka: 1133
NTLDR je mesto odakle treba windows da pocne da se ucitava.Ako je ubrisan NTLDR(VIRUS ILI NEKI PROGRAM)WINDOWS NEMOZE DA SE UCITA, TO JEST DIGNE.Probaj ako imas RESTORE DA VRATIS SISTEM ili probaj ovo:idi kod kolege koji ima isti takav windows pa snimi na USB njegov NTLDR.Pa na svoj racunar digni neki LIVE windows (imas na HIREN) Pa onda prebaci sa USB onaj NTLRD od kolege sto si doneo.Ako to ne uspe onda ti preostaje NOVI WINDOWS.

PS:to nema veze sa biosom pa ga nediraj
krstak Problem resen ali ne znam kako 06.09.2009. 14:16 #137900

Gledao sam malo po netu neka resenja i pre nego sto sam krenuo da reinstaliram Win (u pitanju je bio Vista Ultimate x64), rekoh da pogledam jos nesto u BIOS-u. Udjem u BIOS i vidim da mi je Boot-ovanje bilo namesteno na ATA hard na kome nemam sistem a SATA hard je bio iskljucen. Podesim sve kako treba i sada radi.

Muci me kako je do ovoga uopste doslo. Siguran sam da nisam nista menjao u BIOS-u juce a ni u skorije vreme. Da li je moguce da me je neki virus napao pa je sistem pobrljavio?

Pored ovoga, pisalo mi je i nesto u vezi Express gate-a (express gate nije dobro konfigurisan itd.). To je neka asus-ova latka za povezivanje na net i to nikad nisam koristio niti dirao. Da li je moguce da me je neko preko toga napao?

Hvala na brzim odgovorima.
DaSickSyst 06.09.2009. 14:23 #137904

broj poruka: 2909
Da nisi mozda cackao(menjao) SATA potrove na ploci u skorije vreme?
Ako si kojim slucajem uboo SATA DVD tamo gde je bio HDD mozes da dobijes tu poruku...Znam da je glupo,ali meni se to juce desilo....Greskom sam zamenio kablove hard diskovima i dobio sam istu poruku `NTLDR is missing`...Vratio sam ih na staro mesto i Win je normalno proradio...

DaSickSystem

nenika Iskljuci ga 06.09.2009. 14:23 #137905

broj poruka: 1133
BIOS,TOOLS EXPRESS GATE - stavi na disabled

krstak Nista nisam dirao 06.09.2009. 14:28 #137906

Poslednjih nekoliko meseci nista nisam pipao u kompu. Sigurno to nije. Jednostavno jutros po ukljucivanju se javila greska.

Odmah sam disable-ovao Express Gate ali me interesuje da li me je virus napao ili ne. Ako jeste, onda mi reinstalacija win-a ne gine a to me smara.

liman Re: Nista nisam dirao 06.09.2009. 15:32 #137924

broj poruka: 812
Mozda se olabavio neki od kablova na SATA HDD, pa je BIOS prebacio Boot na drugi HDD?

VMARC Sve je to OK za jedan Windows 06.09.2009. 17:36 #137943

broj poruka: 9439
Desava se povremeno :-)
Ako je proradio sam od sebe, to zvuci sjajno, ali ne mora i biti. OBAVEZNO preskeniraj Disk HDD regeneratorom, moguc bed sektor.

Baby BM

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647769.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs