Stabilnije? ...meni se nije desilo da mi pukne program prilikom otvaranja, koriscenja ili zatvaranja...
Postoji na doticnoj internet televiziji (YouTube) dosta primera o razlici u otvaranju programa na te dve platforme...
Cak je moj stari procesor 6400+ uporedjen sa Q6600 i razlika je 10tak % za 6400+... ...mada je on 2x 3.2GHz, dok je Q6600 na nizoj freqkvenciji ali mu je arhitektura 2x dual core...
Pozz...
AMD Phenom II 955 BE DFI LP DK 790FXB-M2RS AMD 4870 512MB ToP 2x 2GB DDRII 1066MHz 2x 320GB SATA II RAID0 1x 750GB SATA II SB Live 5.1 Digital Corsair 750W
Mislim da to nije tacno.Kada bi se uporedile te dve platforme slicnih performansi sa identicnim win-om,programima...otvarale bi programe priblizno isto,a i neka razlika od 10-ak ms?To je sve zanemarivo.Mislim da je MNOGO bitnije koji ce se bolje pokazati u otvorenom programu.
P.S. Malo se igraj sa pentijum 3,pa se vrati na svoj racunar,onda ces osetiti razliku:))
(c) 1982 Sinclair research Ltd
:: Dali je istina da AMD otvara brze programe u Windowsu ::
Barton 2500 na 1860 Mgz protiv Pentijum 4 na 3000Mgz.DVD je bio Iz Svajcarske Od 7.2 Gb.Gordijanov cvor isti.Barton je pravio 71 sliku u sekundi a Pentijum 4 52slike u sekundi.Od onda kolega nesme da mi prica nista o intelu. I opet je kupio Intela a ja Amd .Sta da se radi tako je kako je.Nesto se nemenja do kraja zivota.
u pitanju su stvarno milisekunde, zato sam rekao `za nijansu`, a kada sam rekao `stabilnije`, nisam mislio da programi `pucaju` u toku ucitavanja, ne pucaju ni kod jednog ni kod drugog procesora, nego sam se tako izrazio, u smislu da, intel, bio brzi ili ne od AMD-a svakako radi stabilnije...AMD za nijansu otvara brze aplikacije od intela, ali kako sam ja primetio, samo dok je windows `svez`, posle nekog vremena, kada se windows load-uje raznoraznim aplikacijama i krene da radi sve teze i teze, odnosno sporije, tu je intel fleksibilniji...onaj ko zna o cemu pricam, razumece..
...znam dobro o cemu pricas, ali to su decje bolesti koje su odavno prevazidjene, ...neko pomenu Bartona, evo primer, pre nekoliko godina, kada je taj procesor bio na tronu, moja masina je bila u rasulu, znaci Windoza skroz prsla, i komp je radio bez ikakvih problema, kako sam je moj kolega to tada zvao `surova snaga` je ono sto je guralo moj racunar, i po benchevima je bio bolji od Pentim 4 na 3.0GHz kao sto je neko gore napomenuo... Toliko o stabilnosti...
Sto se tice ovih novih procesora, ...danas se vise gleda performanse/cena, tako da je i tu AMD bolji, videcemo kakvo ce stanje biti sa novim socket 1154 (ako ne gresim) serijama i5 i i71
Skidam ja kapu Intel-u za sve sto su uradili, i sve kako rade, ali treba znati ko je i sta predstavlja AMD, ...nije sve u Intel-u
Da ne nabrajam sta sve je AMD `doneo` na ovaj svet, jedino sto im fali jeste HT, da imaju to, videli bi ko bi bio bolji, a sto se tice SSSE3 i SSE4.x isntrukcija, mislim da su totalno nebitne trenutno, a uz to, AMD-ov interni memo controller je i dalje na tronu...
Ko voli nek izvoli, stabilnost na prvom mestu, ali kod nas u zemlji, treba gledati i cenu...
Pozz...
AMD Phenom II 955 BE DFI LP DK 790FXB-M2RS AMD 4870 512MB ToP 2x 2GB DDRII 1066MHz 2x 320GB SATA II RAID0 1x 750GB SATA II SB Live 5.1 Digital Corsair 750W
ok, slazem se, uvek sam za bestByu, ali osobe koje kupuju AMD ili intela, treba da znaju sta kupuju, nije dzabe AMD jeftiniji i nije dzabe intel skuplji, znam sta je pre bio Barton, imao sam ga nekad, ali to je bilo `nekad`, toliko o stabilnosti... sto se tice objektivnosti, ti pricas kao je cinjenica da je AMD bolji procesor u svakom pogledu cena\performanse, pa kao, videcemo kakvo ce stanje biti sa novim 1154 socketom, kao da je AMD toliko napredovao da intel ne moze da ga stigne...
...nisam rekao da je AMD bolji od Intela, ali takodje ni Intel nije bolji od AMD`a, cinjenica je da AMD zna da sa ovim sto sad rade ne mogu nikako stici Intela, ali su postigli ono sto su hteli, da ubiju Intela u nizem segmentu, nije im cilj da hvataju i7, iako se najnoviji Phenom II pokazao da moze da se uhvati u kostac tu i tamo sa i7 serijom, nego im je bila ciljna grupa q9xxx serija, sa kojom su na nivou, a jeftiniji su...
Druga stvar je monopol, da je AMD na prvom mestu, najverovatnije bih imao Intela, jer meni licno je bitno da radi, a da je jeftinije... Zao mi samo sto se jos neka firma nije provukla, ali sta ces...
U ostalom, nismo svi isti, niti imamo iste uslove, pa prema tome i biramo ono sto nam je na dohvat ruke... Pozz, i bez zamerki...
To je golim okom ne vidljivo, kao u testovima DDR2 800MHZ vs DDR2 1066MHZ, predjite vi sa nekog dual core-a na nekog krsa sa jednim jezgrom, silom prilika bio sam mesec dana na 2400+, Firefox se pokrece minut (bukvalno).
U svakom slucaju, da se vratimo na temu, odgovor na brze otvaranje je memo cotroller!
Pozz...
ja sam još uvek na Bartonu 3000+ i uspeo sam da ga poteram na 2.8Ghz, ali ploča mi se zabada jer podržava 333ddr. Komp je star 5godina i radi kao zmaj još kad bi vam rekao da je ploča Epox i da je primila tri različite u svakom pogledu memare...naravno Intel sada kida. Što se kaže to su bili procesori.
Imam pri sebi jednu core2duo na 2.4 i jedan turionx2 na 2Ghz i čini mi se da neke programe brže otvara jedan, a neke drugi.
ok, to si u pravu, a druga, najbitnija stvar, vecina ljudi nece ni da pogleda AMD kada vidi kakve su maticne ploce za intel, takav stav imam i ja, jer uvek volim prvo da odaberem dobru plocu koja mi odgovara, pa onda procesor, ovako je izbor malo suzeniji...mada ova DFI je extra ploca
da, brze otvara programe i brze ucitava, evo do skoro sam imao 7750 na 3.15ghz a sada e5300@3.5, AMD ga rastura sto se tice kompletnog rada u winu, jednostavno brze radi, ali zato nemoze ni da prismrdi intelu kad se ukljuci neka igra:)
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647769. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.