Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
AMD SB600 am2+ SATA controller
STRANA 1 OD 1
ICEsd AMD SB600 am2+ SATA controller 09.09.2009. 18:59 T19970

status: user
broj poruka: 2158

Imam problema da instaliram SATA drjaver u Windows 7 znaci po defaultu windows stavi obican Standard Dual Channel PCI IDE controller i konfigurise mi Hdd kao ATA device i stavi ga u Ultra DMA Mode 6, kada instaliram drajvere za plocu za Vistu ne menja mi drajver vec ostaje isti, kada stavim u biosu AHCI windows 7 prepozna drajver kao Standard AHCI 1.0 Serial ATA Controller ali mi onda postavi ATA channel od 0 do 3 i u njemu mi opet postavi Hdd kao ATA device i postavi ga da radi u Ultra DMA Mode 6.

U visti sam mogao da instaliram AMD sata controller normalno i radio je u SATA modu ok ali ove nece, tj kad stavi rucno AMD sata controller prijavi da on nije za ovaj hardver i kad nastavim instalaciju istog on lepo proradi dok ne odem do restart/shut down onda posle ekrana log off jednostavno iskljuci HDD pa ukljuci pa iskljuci i tako bi verovatno u beskonacnost dok ne restartujem racunar na dugme(na ekranu stoji shuting down..).

E sad jel moze da se stavi sata ili sam osudjen na DMA mod?

HDD: WD2500KS

PLOCA: K9A2 CF

http://www.msi.com/index.php?func=proddesc&maincat_no=1&cat2_no=171&prod_no=1333

Windows 7 build 7100 x64
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
ICEsd Ima li neko da zna nesto 10.09.2009. 16:13 #138892

status: user
broj poruka: 2158

Imali neko da zna nesto o ovom problemu ?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647769.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs