Performanse kompletne konfiguracije su `what counts`...
09.09.2009. 23:58
status: user broj poruka: 326
Intel jeste jači - ali sve zavisi koja će ti biti namena konfiguracije. U principu - sve treba da se svodi na `best bang for the buck`, a ne na ko navija za koga... Navijanje je nešto što se da priuštiti samo dok konfiguracije plaćaju mama i tata :) A kad pare treba da se daju iz sopstvenog džepa - onda treba razmišljati u smeru `best bang for the buck`...
Ako je cilj igranje - svakako je bolje ne dati velike pare za Intel CPU, nego uzeti malo jeftiniji AMD, a ostatak uložiti u dobru grafičku. (mada, sada Core i5 praktično jeste blizu `best buy` kategorije)
Ionako se niko više ne igra u 1024x768 :) A razlika u većim rezolucijama, ČAK I DA JE IMA, je frejm ili dva.
Samo mi reci koja ce to igra u bliskoj buducnosti zahtevati nativ quad procesore.Oni prvobitno i nisu bili namenjeni za igre.Po svetskim strucnjacim E8500 je i dalje sve sto ti treba za igre,a kako stvari stoje jos jedno vreme ce tu i ostati.
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
`Oćeš li ti druže kupiti taj neki kvad, ili ne? Ako sva ova smaranja vršiš u nedoumici šta da uzmeš onda ga stvarno pretera, a ako to radiš u cilju edukacije onda mogu i da ti oprostim. Šta god da uzmeš od ta dva procesora, nećeš pogrešiti. Naravno, treba i ostatak mašine da bude odgovarajući.
Razmisli ili tog AMD-eku ili I5 koji je odlican, samo uz I5 mora DDR3.
Pozdrav!
:: To je i cilj NE zelim samo kupiti Quad CPU da bi samo pricao da imam Q vec zelim znati i sta uzimam. Ako INTEL Q9550 nije nativ zao mi je :: :: Pazaricu za 2-3 nedelje sad vec gotovo sigurno 955BE samo ostaje pitanje maticne ploce za ddr2 :: :: I naravno napisacu sta sam uzeo da ne bi bilo smaranje od mene :: :: Pozdrav.
...ja sam pre 3 nedelje dao za njega 155€, tako da je to sto je, ipak je to najjaci AMD-ov quad, posle 965 koji ce biti overkill za svaku plocu, osim onih redkih koje podrzavaju 140W CPU! ...a i sa samo jednim klikom dobijes 965 od 955, cak se nece proca ni muciti...
Pozz...
AMD Phenom II 955 BE DFI LP DK 790FXB-M2RS AMD 4870 512MB ToP 2x 2GB DDRII 1066MHz 2x 320GB SATA II RAID0 1x 750GB SATA II SB Live 5.1 Digital Corsair 750W
Ne znam kako, ali ja sam kupio običan 940 cpu (nije BE), ali sam video da u BIOS-u mogu da mu menjam množilac kao da je otključan, o čemu se radi? Jesu li svi PII otključani?
hmm...pa na kutiji i priloženom uputstvu nije ništa pisalo o Black Editionu, kutija je standardnog izgleda: crno-zelena...da li negde u Windowsu, na primer, prijavljuje procesor kao X4 940 Black Edition? Meni svuda piše samo Phenom II X4 940.
Ajde mi sad objasni za sta ce ti nativ CPU?Neznam za sta sluzi to,objasni mi?
The Way It`s Meant To Be Played
:: To je i cilj NE zelim samo kupiti Quad CPU da bi samo pricao da imam Q vec zelim znati i sta uzimam. Ako INTEL Q9550 nije nativ zao mi je :: :: Pazaricu za 2-3 nedelje sad vec gotovo sigurno 955BE samo ostaje pitanje maticne ploce za ddr2 :: :: I naravno napisacu sta sam uzeo da ne bi bilo smaranje od mene :: :: Pozdrav.
Nista vise.Nit je razlika neka u performansama nit ima kakve koristi od toga,bas nista.Tema je totalno bez veze i bez koristi. Koliko puta moram da kazem da ja najbitnija arhitektura jer od nje sve zavisi,performanse,kako ce se pokazati.Nemojte lupati glavu sa tako neozbiljnim pitanjima. Eto vam najobicniji primer.Intel Quad je brzi od PhenomII Quad-a.Jel tu sad u pitanju razlog sto je AMD nativni quad?Po tome bi trebao da ima bolje performanse a nema...
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647769. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.