pozz svima na forumu...interesuje me dal i dalje vazi da je dual chanel u dve iste boje kad se zabodu 2 stapa ili u dve razlicite(nije mi jasno upustvo od ploce M4A785TD-M EVO)???ako bih mi neko pojasni bio bih mu zahvalan.hvala unapred.PS.ima prva dva crna i druga dva plava slota al koliko mi se cini treba prvo u plavi pa u crni???ispravite me ako gresim
:: pozz svima na forumu...interesuje me dal i dalje vazi da je dual chanel u dve iste boje kad se zabodu 2 stapa ili u dve razlicite(nije mi jasno upustvo od ploce M4A785TD-M EVO)???ako bih mi neko pojasni bio bih mu zahvalan.hvala unapred.PS.ima prva dva crna i druga dva plava slota al koliko mi se cini treba prvo u plavi pa u crni???ispravite me ako gresim
Na vecini maticnih ploca ovo je uredjeno tako da...
10.09.2009. 12:31
status: user broj poruka: 11019
dva slota u istoj boji predstavljaju dual channel a kombinacija dveju boja stavlja memorijske module u single channel mode. Pretpostavljam da je i sa tvojom plocom tako, dakle: stavi memorijske module u slotove iste boje. Mozes malo i eksperimentisati ako imas programe kao sto su SisSoft Sandra i/ili Everest. Trebalo bi da u memory benchmark-u dobijes vidljivu razliku (naravno, u korist dual-a).
Pa niste bas u pravu nije kod svih ploca da kombinacija slotova istih boja daje dual chanal, kod MSI konkretno recimo K9 Neo za dual chanel mod mora da ubodes u dve razlicite boje. Tako da bolje da procitas u tvojoj knjizici ako imas za tu plocu, ako ne ubodi memoriju pa ces videti kod butovanja racunara sta ti pise u kom je modu pa promeni boje ako nije u dual chanel modu.
Ubodi memaru u plocu, kako god hoces, podignes Windozu, skines CPU-Z i proveris da li ti memara radi u Single ili Dual, ako je u Single, samo promenis jedan modul u slot suprotne boje i to je to...
Pozz...
AMD Phenom II 955 BE DFI LP DK 790FXB-M2RS AMD 4870 512MB ToP 2x 2GB DDRII 1066MHz 2x 320GB SATA II RAID0 1x 750GB SATA II SB Live 5.1 Digital Corsair 750W
nije kod svakog proizvodjacha isto. Meni je prodavac na MSI stavio oba modula na iste boje i nije radila u dual chanel modu jer nije prochitao uputstvo od ploche u kome sve pishe. Ili shto kaze @2m4y, proveri sa CPUz ili Everestom ako nemash `manual` Pozdrav. Dve iste, odavno ne vazi kod nekih.
Ma to je asus, 785 chipset, dve iste... ne zajebavajte coveka...
:: :: :: Pa niste bas u pravu nije kod svih ploca da kombinacija slotova istih boja daje dual chanal, kod MSI konkretno recimo K9 Neo za dual chanel mod mora da ubodes u dve razlicite boje :: Tako da bolje da procitas u tvojoj knjizici ako imas za tu plocu, ako ne ubodi memoriju pa ces videti kod butovanja racunara sta ti pise u kom je modu pa promeni boje ako nije u dual chanel modu :: ::
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647769. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.