Imam GA-M61PME-S2 i skoro sam uzeo Elixir 2x1 ddr2 800 MHz.
Medjutim, posto CPU-Z prijavljuje da memorija radi na 400 MHz (kao sto se vidi na slikama), odem u bios da vidim zasto, i da usput pogledam kako da kloknem neki noviji procesor, kad nigde ne mogu da nadjem bilo kakva stelovanja za proc i memoriju. Manual ne pomaze, u njemu nema nista sto ne nalazim i sam.
To je DDR pobratime... :D Pomnozis sa 2 i dobijes efektivnu vrednost 800MHz :D Skini Everest ultimate i pogledaj sta kaze za memory bus i effective memory speed na delu motherboard i videces da je sve OK :D
Ok onda za memoriju, ali ako ploca podrzava Athlon II 250 (a podrzava), a isti ne moze da se klokne sa 3 na 4 i nesto zasta ga i vredi uzeti, onda je to tragikomedija.
Ta je ploca namenjena za rad u kancelarijskim uslovima, nije pravljena za klokovanje vec da bude jeftina i da se proda u mnogo primeraka za nezahtevne korisnike.
________________________ Ja sam najpametniji... ...kaze moj desetogodisnji sin!
I zvucalo je suvise dobro da bi bilo istinito. Pa dobro...jel` ima neki predlog za plocu slicnu po ceni ove, ali bar da moze napne cpu koji je dusu dao za to?
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647769. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.