Sta da radim, pokrenuo sam temu o HP DV9000 - odgovor - bezi od toga. Pokrenuo sam temu o MSC EX610X-018EU - odgovor - bezi od toga. Naravno u oba slucaja se radi o maticnoj ploci. Znam da je novi notebook najbolji notebook, ali treba imati 300-400E za tako nesto. Zanima me Vase misljenje o pouzdanosti notebook-ova na nasem trzistu ( mislim na proizvodjaca ) za koji bi vredelo `uleteti` u investiciju, tj. kupiti sa odredjenim kvarom ( ploca, procesor, tastatura.....) naravno da nije stariji od godinu - dve. Mislim da bi Vase misljenje pomoglo mnogim, unapred hvala na dobronamernim savetima. Pozdrav.
Iz ta dva slucaja mozes da zakljucis da ne treba kupovati Notebook sa neispravnom maticnom, grafickom takodje jer doticne tesko mogu da se nadju, tj. gotovo nikako...
Sto se mene tice, ne bih kupovao nista sa kvarom, a ako bas mora, onda eventualno da bude neispravno nesto od sledecih stvari : DVD/RW, RAM, HDD, ajde recimo i tastatura, tj neke stvari koje se mogu lako zamijeniti...
Svi ostali kvarovi tipa maticna, CPU, graficka, napajanje (ono koje se nalazi na ploci), display i slicno za mene bi pretstavljali ozbiljnu barijeru pri kupovini polovnog Notebook-a...
Sto se tice pouzdanosti onih sa odredjenim kvarom, mislim da takvi ne postoje, tj. da su pouzdani, ne bi se pokvarili, je li tako ?
Pozdrav
SONY VAIO VGN-FW285J
:: Sta da radim, pokrenuo sam temu o HP DV9000 - odgovor - bezi od toga. Pokrenuo sam temu o MSC EX610X-018EU - odgovor - bezi od toga. Naravno u oba slucaja se radi o maticnoj ploci :: Znam da je novi notebook najbolji notebook, ali treba imati 300-400E za tako nesto :: Zanima me Vase misljenje o pouzdanosti notebook-ova na nasem trzistu ( mislim na proizvodjaca ) za koji bi vredelo `uleteti` u investiciju, tj. kupiti sa odredjenim kvarom ( ploca, procesor, tastatura.....) naravno da nije stariji od godinu - dve :: Mislim da bi Vase misljenje pomoglo mnogim, unapred hvala na dobronamernim savetima :: Pozdrav. ::
cuj, da je moguce dati odgovor na tvoje pitanje, a da pri tome bude tacan, ja bih odavno (ili neko pre mene) vec otvorio firmu koja bi otkupljivala pokvarene lapove i prodavala nanovo nakon opravke kvara. U svakom slucaju kvar maticne je uglavnom nepopravljiv (osim ako nisu neki uocljiviji lemovi u pitanju). druge stvari se jednako tesko popravljaju ali se lako zamene. Naravno, ukoliko uspes da nadjes kompatibilni deo koji je iole isplativ, a to je vec domen trzista i ekonomije...
Polovna (sa kvarom) kola kupuju “majstori” koji se razumeju u popravku, pa ih, kasnije, preprodaju. Inace – skuplja pita nego tepsija! Treci put – Mani se corava posla! (dobronameran savet) Pozdrav!
Srbija je nazalost siromasna zemlja, pa su ljudi naucili da se dovijaju da bi sastavili kraj s krajem, izmedju ostalog i kupujuci polovnu robu. Problem je u tome sto previse ljudi tako razmislja, pa je polovno generalno precenjeno, osim sto kupujes macku u dzaku (vazi za kompove i jos ponesto). Ja bih na tvom mestu ustekala jos malo para. Inace sam bila na tvom mestu, pa na kraju uzela nov laptop.
To je moje misljenje...i ako bas mora polovno poslusaj NMY-a.
ps. Mozda bi ti ineki netbuk zavrsio posao, oni su max 300 evra.
:: Sta da radim, pokrenuo sam temu o HP DV9000 - odgovor - bezi od toga. Pokrenuo sam temu o MSC EX610X-018EU - odgovor - bezi od toga. Naravno u oba slucaja se radi o maticnoj ploci :: Znam da je novi notebook najbolji notebook, ali treba imati 300-400E za tako nesto :: Zanima me Vase misljenje o pouzdanosti notebook-ova na nasem trzistu ( mislim na proizvodjaca ) za koji bi vredelo `uleteti` u investiciju, tj. kupiti sa odredjenim kvarom ( ploca, procesor, tastatura.....) naravno da nije stariji od godinu - dve :: Mislim da bi Vase misljenje pomoglo mnogim, unapred hvala na dobronamernim savetima :: Pozdrav. ::
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647769. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.