Imam MSI K9N6SGM-V plocu i planirao sam da kupim 2 x 1GB OCZ Gold 800mhz CL5, 2G8002GK koje bi radile u dual channel modu.
Interesuje me kakva je ova memorija generalno sto se tice kompatibilnosti? I da li je mozda neko koristi na nekoj MSI ploci.
Pogledao sam `compatibility chart` na MSI sajtu za ovu plocu i tu se uglavnom pominje Hynix, Nanya, Kingston...
Pa sam jos sledece dve opcije uzeo u razmatranje:
- KINGSTON 2GB (2x1GB) 800MHz DDR2 HyperX
-Geil 2GB kit Black Dragon (2x1GB) DDR2 800, 5-5-5-15, GB22GB6400C5DC
Sto se tice memorije, necu je klokovati vec mi je samo bitno da uzmem neku kvalitetnu memoriju a budzet da ne prelazi 2500 din. a ove tri se uklapaju u to.
Sto se tice MSI ploce sa OCZ memorijom mislim da neces tu imati problema sa kompatibilnoscu, nemam konkretno tu plocu ali imam dosta ploca sa n550 i n560 cipsetom i na njima koristim i Gold, platinum i obicnu OCZ memoriju kao i Kingston CL5 (sve su na 800 MHz) i nije bilo nikakvih problema u stalnom radu.
Imam MSI K9N Platinum maticnu plocu u kombinaciji sa Geil Black Dragon (2x1GB dual channel) @800 MHz CL4 i mogu ti toplo preporuciti ovu memoriju! **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647769. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.