Ubacio sam ovaj procesor na ASUS M2N-E plocu sa novim biosom 1701.Graficka ASUS 8800GT,jedino usko grlo je memorija Apacer 667Mhz,cetiri modula po1GB.Napajanje LC POWER 550W.Sve radi ok,jedino me zanima vase misljenje koliko bi mogao da kloknem ovaj procesor.Probao sam da setujem u biosu klok koji nudi ova Asusova ploca max deset procenata,HT je podesen na 5,ali se prilikom restarta zaglavio na uvodnom skrinu,tako da sam morao clear CMOS.Molim za pomoc kako da najvise izvucem iz ovog BE.Hvala!
Prvo HT množilac treba da skineš na 4, a memoriju na 533MHz. Potom dižeš frekvenciju magistrale. Kod mene je svejevremeno palilo dizanje magistrale odmah na 250, i na 3000+ singl kor (Orleans jezgro) i na X2 4400+ (Brisbane), ali ti ipak kreni od nekih 220, pa vidi dokle će da ide. Ako oćeš neki ekstreman klok, onda bi trebalo da se digne i voltaža procesora (za koliko treba neka pomognu kolege, jer ja nisam imao potrebu da dižem napon).
ima bolje performanse kad se klokuje preko FSB-a nego preko mnozioca ! JA moj Phenom II doduse drzim preko mnozioca jer mi se onda ne pomera memorija sa 800Mhz i ostalo, ali vise poena u 3DMark-u se dobije kada se klokuje FSB-om...
Ne pomisljaj da ga klokujes sa podizanjem Vcore ,zbog temperature.Poenta kod OC-a je da smanjujes Ht i memorijski klok a povecavas FSB pa dokle stignes.Ekspirimentisi i sa mnoziocem ,ali posto je BE iskljuci mu CnQ da bi radili mnozioci.Velik ti je taj HT to je 5 x200 idi 3 x 200 .
Hvala na pomoci svima.Imam jos jedno pitanje,pri pojavi uvodnog skrina gde pise verzija biosa,ime procesora, u redu gde pise oznaka memorije u produzetku ne stoji brzina memorije vec pise UNGANGED MODE.Ne znam sta znaci ova poruka,pa ako neko zna......
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647769. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.