Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Asus A7N8X-X
STRANA 1 OD 1
CrowBgd Asus A7N8X-X 11.09.2009. 22:47 T20035

status: user
broj poruka: 1376

Ta ploca Barton 2,5 na njoj, rama 256 ddr grafika 5200 hd 80Gb... Upalim konfiguraciju ,zavrti kuler od CPU-a i ugasi se. Ima li ko ideju?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic @CrowBgd 11.09.2009. 22:58 #139299

broj poruka: 19073
ako se posle resetovanja BIOSa ne proradi, bojim se da nesto nije u redu sa plocom..

gilopile Re: Asus A7N8X-X 11.09.2009. 22:58 #139301

broj poruka: 9459
Pogledaj da li je dobro nalegao kuler na cpu.Moze da se desi da nije pa se proc u momentu zagreje i ugasi.Bartonci imaju malu povrsinu za odvod hladjenja,pa bez kulera mogu da rade bukvalno 2 sekunde dok se ne pregreju i bios ugasi comp.

(c) 1982 Sinclair research Ltd

::
:: Ta ploca Barton 2,5 na njoj, rama 256 ddr grafika 5200 hd 80Gb... Upalim konfiguraciju ,zavrti kuler od CPU-a i ugasi se. Ima li ko ideju?
CrowBgd ... 11.09.2009. 23:03 #139305

Ja sumnjam na plocu.
imarkovic-resetovao sam BIOS i nema pormena, zavrti kuler na 2 sec i nista.

gilopile- OK zamenio sam i stavio Durona na 1200 i on isto ,tako da se nadam da mi je Barton ziv :), volim ga. Ovaj je uzet od coveka kome je ova konfa bila desk u kancelariji, naj teze je povukao Office
gilopile Re: ... 11.09.2009. 23:13 #139308

Onda ostaje napajanje,ili ploca.Verujem da si probao sa drugim napajanjem.Ako jesi ostaje ti da vizueklno pregledas plocu da li se neki od elektrolita naduo,ili iscureo.Bojim se da ce morati ploca u sevis,ako se i isplati.

P.s.Ispitaj bios bateriju.

:: Ja sumnjam na plocu.
:: imarkovic-resetovao sam BIOS i nema pormena, zavrti kuler na 2 sec i nista
:: gilopile- OK zamenio sam i stavio Durona na 1200 i on isto ,tako da se nadam da mi je Barton ziv :), volim ga. Ovaj je uzet od coveka kome je ova konfa bila desk u kancelariji, naj teze je povukao Office
Slavuj ... 11.09.2009. 23:21 #139312

broj poruka: 2236
Taj Barton umire samo od čekića :)

Mislim da je 90% sigurno napajanje, 5% da je neko malo čačkao frekvencije i napone, 5% da je memorija, pošto sam imao taj model ploče ~5 dana i, ako se dobro sećam, veoma je bila izbirljiva oko latencija memorije/a.
Nisam siguran da li baš ta ili neka druga ima neke ``fore`` oko napona AGP slota, pa neretko ume da pravi problem/e-

Prošle godine u ovo vreme sam imao potpuno isti problem sa Bartonom 3200+(2500 otključan), ali sa drugom pločom, Epox... Uglavnom, dok joj neki stručnjak nije zamenio BIOS nije davala znake života, inače su se ventilatori vrteli sve vreme, bez ikakvih zvukova i vizuelnih efekata.

Srbologija, nauka belosvetska.
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MaliAbner Problem je u -X 11.09.2009. 23:26 #139314

broj poruka: 7783
Sve Asus ploce iz tog perioda sa nastavkom -X su neopevani krsevi, tako da ako te je do sada dobro sluzila njojzi hvala.

Tomato Republic Of Serbia !!!

Almighty84 re 12.09.2009. 00:02 #139323

broj poruka: 294

Imao sam taj problem, barton, ali ploca nije bila A7N8X-X nego Abit NF7-S i nije bilo do ploce nego do napajanja, decko, zivu glavu dajem da ti je vrisnulo napajanje... (Uzgred ploca jos uvek radi ali nije vise Barton 2500+, nego Barton 2800+) :) Cuvam ga iz neke sentimentalnosti... :)
VMARC To je odlicna ploca 12.09.2009. 00:16 #139332

broj poruka: 9439
Imala je samo problema se IRQovima, sto je reseno novim revizijama BIOSa.

Kada upalis komp i zavrti taj kuler, pipni south bridge... Ako je vreo prosle 5 sec, crkla ti je ploca. Ako je hladan, onda je napajanje.

Baby BM

Equinoxe Re: To je odlicna ploca 12.09.2009. 00:27 #139336

broj poruka: 12057

Da to je odlična ploča, bolja od svih -E i Deluxe verzija, ali sa par problemčića:

1. Pregrevanje jadnog VIA KT400 čipseta isod bednog hladnjaka:
2. Nasumično bagovanje svih kontrolera i senzora na ploči
- Od imbecilnih očitavanja temperatura do resetovanje magistrale na 100 MHz
3. I sa najnovijim BIOS-ima ploča odjednom odluči da zaboravi koji CPU imaš i kaže Unknown CPU
4. Vrhunsko đubre od kondenzatora
5. Klasični tripovi: upali se, prepozna sve i ugasi / resetuje se
6. Nasumično odbijanje posta
7. Neka BIOS podešavanja odjednom nisu onakva kako ste ih podesili
8. Izvesna količina tih ploča nije imala ispravna DIMM podnožja
9. BIOS vam javlja da vam grafička ne valja, a sa njom je apolutno sve u redu....
.
.
.
.
.
mrzi me viđe.....živa tragedija......

:: Imala je samo problema se IRQovima, sto je reseno novim revizijama BIOSa.
:: Kada upalis komp i zavrti taj kuler, pipni south bridge... Ako je vreo prosle 5 sec, crkla ti je ploca. Ako je hladan, onda je napajanje.
:: Baby B
MaliAbner Re: Re: To je odlicna ploca 12.09.2009. 00:54 #139340

broj poruka: 7783
E ali ovaj model je nforce 2 a ne VIA varijanta ali sve jedno sa onim ruznim -X.
Nego nasi trgovci su ih uvozili u ono vreme zato sto su bile par dollara jeftinije u nabavci pa puta hekoliko hiljada primeraka (a mogao si da ih nadjes na svakom cosku) nakupi se nekoliko desetina.

A skarta koliko ti dusa iste.

Bilo ne ponovilo se.

Tomato Republic Of Serbia !!!

:: Da to je odlična ploča, bolja od svih -E i Deluxe verzija, ali sa par problemčića
:: 1. Pregrevanje jadnog VIA KT400 čipseta isod bednog hladnjaka
:: 2. Nasumično bagovanje svih kontrolera i senzora na ploč
:: - Od imbecilnih očitavanja temperatura do resetovanje magistrale na 100 MHz
:: 3. I sa najnovijim BIOS-ima ploča odjednom odluči da zaboravi koji CPU imaš i kaže Unknown CP
:: 4. Vrhunsko đubre od kondenzator
:: 5. Klasični tripovi: upali se, prepozna sve i ugasi / resetuje s
:: 6. Nasumično odbijanje post
:: 7. Neka BIOS podešavanja odjednom nisu onakva kako ste ih podesil
:: 8. Izvesna količina tih ploča nije imala ispravna DIMM podnožj
:: 9. BIOS vam javlja da vam grafička ne valja, a sa njom je apolutno sve u redu...
:: mrzi me viđe.....živa tragedija.....
:: :: Imala je samo problema se IRQovima, sto je reseno novim revizijama BIOSa.
:: ::
:: :: Kada upalis komp i zavrti taj kuler, pipni south bridge... Ako je vreo prosle 5 sec, crkla ti je ploca. Ako je hladan, onda je napajanje.
:: :: Baby B
CrowBgd ... 12.09.2009. 01:11 #139345

Da ne nabrajam poimence ali su svi do nekele u pravu. Zamniem napajanje i dobijem da kuler vrti , upalim komp i south bridge mlak znaci radi. Problem pomislim oko HD-a ,odkacim ga, stavim na moju masinu ali se ona joguni AM2 pa sata2 a nisam menjao setup u biosu cisto da vidim da li reg HD i reg ga. Kaze No signal, moguce da je opalila 5200 sutra cu da probam da stavim neku AGP. Inace CPU nikada nije pipmut sto se tice klokovanja , kazem bio ofice desk top, a covek se cak ni kartama nije igrao sa Xpa. Vadio sam bateriju i nista, a Nforce 2 je chip daleko bilo da je VIA
Ako ima gresaka u kucanju to je znak da je vreme da idem da knjavam a placu cu sutra da nateram da radi, bitno je da je Richard Barton live ,volim ga samo tako ide taj na 3400 samo tako
nemamime RE: 12.09.2009. 01:42 #139349

Te simptome izaziva samo napajanje. Sa ispravnim napajanjem oni nestaju, ali je ono staro napajanje moglo da ti napravi jos problema. Ko zna kakve je sve napone slao gde ne treba pa je lako mogla da strada jos po neka komponenta. Izvadi bateriju sa nekoliko minuta iz ploce (nemoj samo jumperom brisati bios), vrati samo procesor, memoriju i graficku pa ga pokusaj upaliti. Nemoj prikljucivati ni diskove ni optiku ji USB-ove sa kucista i ne stavljaj ni jednu drugu karticu u pci slot dok se nesto ne pojavi na ekranu. Kada proradi, vracaj jednu po jednu stvar da vidis koja ne radi.

gliga79 Re: Problem je u -X 12.09.2009. 01:44 #139351

broj poruka: 4641
Hahahah, odakle taj trip. Cuo si negde nesto i sad pricas gluposti. Asus a7v600-x. po meni a ubedili su se svi moji drugovi neprikosnovena u to vreme. Trojici likova iz ulice je ploca riknula sa cuvenim n force 2 cipsetom. Meni radi i danas ploca sa via - cipsetom, ne razumem zasto je Asus -Via losija od n force2 cipseta. Odakle predrasuda glupa? Nema sile da bi kupio plocu sa n force 2 cipsetom, umesto Vie. Sata disk mi do skoro radio, perfektno ,dok nisam kupio nov komp. Klokovao sam mog bartona 2500 + na 3200+ , bez problema. Via je sad zaboravljena, ali je sahranila n force 2 u to vreme. Svako ko je iole bio u svetu hardvera u to vreme kaze da sam u pravu. Ali je n vidia bila ime (samo na papiru).
Pozdrav
RESISTANCE IS FUTILE

:: Sve Asus ploce iz tog perioda sa nastavkom -X su neopevani krsevi, tako da ako te je do sada dobro sluzila njojzi hvala
:: Tomato Republic Of Serbia !!!
Almighty84 Re: Re: Problem je u -X 12.09.2009. 01:56 #139354

Ti si jedan od vrlo retkih koji se uopste usudio da tako nesto izjavi, i tako ce i najverovatnije i da ostane jer je u to vreme, a i posle via bila krs, i ostala krs... Imao sam A7N8X-E Deluxe i ploca je bila cudoviste, mojoj devojci i dan danas radi A7N8X(bez onog X), a meni i dan danas radi Abit NF7-S v2.0 posle 5 godina... To sto je tvoj primerak za ginisa je druga stvar... :)

:: Hahahah, odakle taj trip. Cuo si negde nesto i sad pricas gluposti. Asus a7v600-x. po meni a ubedili su se svi moji drugovi neprikosnovena u to vreme. Trojici likova iz ulice je ploca riknula sa cuvenim n force 2 cipsetom. Meni radi i danas ploca sa via - cipsetom, ne razumem zasto je Asus -Via losija od n force2 cipseta. Odakle predrasuda glupa? Nema sile da bi kupio plocu sa n force 2 cipsetom, umesto Vie. Sata disk mi do skoro radio, perfektno ,dok nisam kupio nov komp. Klokovao sam mog bartona 2500 + na 3200+ , bez problema. Via je sad zaboravljena, ali je sahranila n force 2 u to vreme. Svako ko je iole bio u svetu hardvera u to vreme kaze da sam u pravu. Ali je n vidia bila ime (samo na papiru)
:: Pozdra
:: RESISTANCE IS FUTILE
:: :: Sve Asus ploce iz tog perioda sa nastavkom -X su neopevani krsevi, tako da ako te je do sada dobro sluzila njojzi hvala
:: :: Tomato Republic Of Serbia !!!
gliga79 Objasni sta ne valja sa serijom VIA-X 12.09.2009. 02:08 #139356

Ako me ubedis mozda ti poverujem. Nisam redak primer. Imam prijatelje koji drze servise godinama, i kazu da je N force 2 cipset bio brzi teorijski. Ali je u praksi crkavao kao lud, kaze jos uvek ima po servisu crknute n force 2 ploce, dok sa via cipsetom u to vreme nije imao reklamacije ? N force 2 je bio najavljivan kao bauk, ali se pokazao kao los u praksi. Iza toga je propao i ABIT I EPOX kao predvodnik n- vidi-e, u to vreme

RESISTANCE IS FUTILE

:: Ti si jedan od vrlo retkih koji se uopste usudio da tako nesto izjavi, i tako ce i najverovatnije i da ostane jer je u to vreme, a i posle via bila krs, i ostala krs... Imao sam A7N8X-E Deluxe i ploca je bila cudoviste, mojoj devojci i dan danas radi A7N8X(bez onog X), a meni i dan danas radi Abit NF7-S v2.0 posle 5 godina... To sto je tvoj primerak za ginisa je druga stvar... :
:: :: Hahahah, odakle taj trip. Cuo si negde nesto i sad pricas gluposti. Asus a7v600-x. po meni a ubedili su se svi moji drugovi neprikosnovena u to vreme. Trojici likova iz ulice je ploca riknula sa cuvenim n force 2 cipsetom. Meni radi i danas ploca sa via - cipsetom, ne razumem zasto je Asus -Via losija od n force2 cipseta. Odakle predrasuda glupa? Nema sile da bi kupio plocu sa n force 2 cipsetom, umesto Vie. Sata disk mi do skoro radio, perfektno ,dok nisam kupio nov komp. Klokovao sam mog bartona 2500 + na 3200+ , bez problema. Via je sad zaboravljena, ali je sahranila n force 2 u to vreme. Svako ko je iole bio u svetu hardvera u to vreme kaze da sam u pravu. Ali je n vidia bila ime (samo na papiru)
:: :: Pozdra
:: :: RESISTANCE IS FUTILE
:: :: :: Sve Asus ploce iz tog perioda sa nastavkom -X su neopevani krsevi, tako da ako te je do sada dobro sluzila njojzi hvala
:: :: ::
:: :: :: Tomato Republic Of Serbia !!!
gliga79 Fala bogu izbego sam zlo 12.09.2009. 02:19 #139359

Sve Asus ploce iz tog perioda sa nastavkom -X su neopevani krsevi, tako da ako te je do sada dobro sluzila njojzi hvala.
Nojzi hvala sto nekupi plocu sa N-Force 2 cipsetom jer bi sad drndao najverovatnije neki krs od kompjutera.
RESISTANCE IS FUTILE

VMARC Mislim da imate predrasude... 12.09.2009. 02:46 #139360

broj poruka: 9439
Ovu teoriju o asusovoj ploci koja ima N u oznaci i nosi VIA cipset nebih da komentarisem.

Asus ploce sa ekstenzijom -X jesu osakacene, ali su daleko od losih, kada se radi o klasi midle range price products.

Asus A7V8X-X ,stagod mislili o njoj je najprodavanija MB kod nas u periodu 2003-2005. Broj otkaza ja srazmeran broju prodatih primeraka. Rekao bih veoma mali, bar u mom slucaju.

A7N8X-X je sjajna ploca, i ona ima N-Force 2 chipset. Osetno je bila skuplja od ploca sa VIA chipsetom.

A7V600-X je krsh neopevani i potpuni promasaj, kao uostalom i sve MB sa KT600 chipsetom, svih proizvodjaca.

A to da NF2 chipset nije bolji od VIA... Ma vazi...

I gugl nekad omane :)

Baby BM

valdemar Re:Problem je u-X? 12.09.2009. 04:51 #139368

broj poruka: 55
Licno koristim ASUS A7N8X-X evo 5+ godina i mogu reci da je to NAJBOLJA ploca koju sam ikad imao a imao sam 4.Gigabajtove i 2.MSI ploce.NETREBA brkati A7N8X-X Nforce2 i A7V8X-X Via KT-400 koju biju glasine da je najgora ploca koju je ASUS ikad napravio.

brutos Asus A7N8X-X 12.09.2009. 09:17 #139379

broj poruka: 190
Odlicna ploca. Vrti se vec nekih 4+ godina i odlicno radi (sada kao drugi komp) i NIKAD nisam imao nikakav problem. Ni napajanje nisam menjao 4 godine :D

gilopile ... 12.09.2009. 12:45 #139399

Za asus A7N8X-X nemogu da kazem da je dobra,ili losa ploca,jer je nikada nisam video u zivo:)Sto se tice asus a7v8x-x imam ih jos 2kom potpuno ispravne.Mogu reci samo da je to prilicno kvalitetna ploca bila u svoje vreme.A7v8x-x + amd barton 2500+ +gforce 440mx + 512 ddr...Mislim da nas je vecina prosla bas sa tom konfiguracijom i radilo je to ko zmaj,neuporedivo bolje od intel-a u to vreme.Daleko je to od krs ploce.Jednostavno jedna osrednja ploca,sto joj je i sama cena govorila.

@CrowBgd javi jel` reanimacija uspela

LonleyMax Re: ... 12.09.2009. 13:08 #139407

broj poruka: 1475
I ja takodje mogu reci za A7V8X-X sve najbolje... ploca je bila cudoviste opasno dok je gari pre sest meseci nije spalio inace je sljakala ko zmaj!

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=599722

:: Za asus A7N8X-X nemogu da kazem da je dobra,ili losa ploca,jer je nikada nisam video u zivo:)Sto se tice asus a7v8x-x imam ih jos 2kom potpuno ispravne.Mogu reci samo da je to prilicno kvalitetna ploca bila u svoje vreme.A7v8x-x + amd barton 2500+ +gforce 440mx + 512 ddr...Mislim da nas je vecina prosla bas sa tom konfiguracijom i radilo je to ko zmaj,neuporedivo bolje od intel-a u to vreme.Daleko je to od krs ploce.Jednostavno jedna osrednja ploca,sto joj je i sama cena govorila
:: @CrowBgd javi jel` reanimacija uspela
:: (c) 1982 Sinclair research Ltd
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647769.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs