Imam x2 4200 Windsor na Msi k9 neo v3 i drzim ga na 2.4Ghz, moze na 2.5Ghz ali dalje nece na default naponu. Imam priliku da kupim novu plochu Foxconn X38 Digital Life za 50evra, ali nemam procesor. Stara AMD platforma mi radi OK ali mi proradio crv da predjem na novije pa ne znam shta da radim. Trebalo bi da prodam procesor i plochu pa da kupim E 5200. Ova plocha je dobra za overklok kao i procesor samo ne znam kolika je razlika shto se tiche procesorske snage u odnosu na moju sadashnju `mashinu`. Prednost ploche je shto podrzava i ddr3 memoriju pored ddr2 kao i 45nm procesore. Ova moja MSI max x2 6000.
Shta bi vi uradili u ovakvoj situaciji, mislim da je 50 evra super cena za ovu plochu? Samo me premeshtaj komponenti i cimanje da prodam staru plochu i procesor zeza, shto nije neka AMD 790 plocha nego INTEL. Pozdrav svima.
Nisam ljubitelj Foxconna, a jos manje `hibridnih` resenja maticnih ploca koja prima dve vrste memorije. No, ova ploca delije kvalitetno, svi kondenzatori su polimerski, uredan raspored elemenata, dobro hladjenje... a i cena je primamljiva. Ako mozes da si priustis, prodaj i tvoju ddr2 memoriju sa starom plocom i procesorom i kupi ddr3, mnogo brze radi sa njom. Intel e5200 je dobar procesor za trenutnu cenu, lepo se moze klokovati (ni to ne volim, ali ko mene pita), a u svakom slucaju ce ti masina dosta brze raditi od stare.
________________________ Ja sam najpametniji... ...kaze moj desetogodisnji sin!
koliko vidim na netu ova se plocha pokazala bolje u radu sa ddr2, jedino ako bi se ishlo na quad onda bi mogla ddr3. I ovako je prednost shto moze kasnije da se bocne ddr3.
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647769. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.