Pozdrav gospodo, dosao sam do neke sicusnije sume novca od oko 150e pa sam hteo da unapredim moj stari desktop za igranje mmo-ova (namely Aion). Picio sam do sada vecinu na laptopu al mi Aion kochi (valjda zbog HD2300 Xt kartice unutra mada im 4gb rama i core2duo na 1.5ghz). Pa moram nekako da zbudzim desktop.
E sad, mislio sam da za 150e nekako pazarim graficku i procesor bez menjanja ploce, jer onda ne bi mogao da udjem u taj budzet nikako. Ako biste mogli da mi kazete sta preporucujete da metnem u ovog dinosaurusa(procesor + grafa da budu zajedno oko 150e) bio bih jako zahvalan :D
Ne sjakti sve shto je od zlata zarom ni sve lutalice nisu izgubljene, nema sushenja snaznom a starom...
Phenom X4 9950 ti prima ta ploca, kao i bilo koji phenom 1 x3
Grafu uzmi neku polovnu 8800gt ili 9800gt i josh ti ostane .. ili neku 4830 minimum, neuzimaj za Aion nista ispod neke gejmerske kartice bar osnovne imacesh 5 fps u raidovima kasnije kad vas bude puno na jednom mestu.
Na koju foru vi preporucujete procesore koji su za AM2+ dok M2N-E ima AM2 i koliko mislim najjaci koji moze na nju da ide je Athlon64 X2 6400+. ___________________________________________
Da ali recimo svojevremeno dok sam bas imao tu plocu samo je bila M2N-E SLI i kada sam stavio 6400+ morao sam da odradim flash biosa.Koliko vidim na spisku podrzanih ima 7850 ali licno se bojim da covek uzme procesor i da bude ono `ups`,jer niko ne moze da garantyje da ce bas 100% i sa apdejtom videti procesor skroz nove generacije... Jer i te kako se desi da nece bas uvek na svakom primerku da bude isto. ___________________________________________
Ako nešto može poći oʞɐdoɐu, poći će oʞɐdoɐu.
:: Na foru sto se update-om BIOS-a siri CPU podrska... Jovankim predlog je skroz ok :: :: Da li ce se u krevetu odigrati komedija ili tragedija zavisi od - komada! :: Intel PIII 933MHz/FS Intel 815i/512MB SDRAM/GF2MX400 32MB DDR :: ::
Bios vidi nove CPU-e.Nema tu ko ce da garantuje,zato je bios i propisan da bi napravio podrsku za nove serije CPU-a.Do sad sam najmanje 50-tak ploca prefleshovao licno kako kuci tako i sa strane i nijedna nije pokazala znake neprepoznavanja CPU-a! Upravo sam skoro i uzeo AMD 7850 BE na ploci Asus M2N Sli Deluxe i flashovao bios i radi kao sat!
Odlucih se za 7850 BE ko sto ste preporucili. Citao sam revizije 4770 kartice i takodje odlicno je zvucala dok nisam pozvao jednu firmu koju mi drzi prijatelj i on mi je rekao da su te kartice povucene iz prodaje zbog nekih problema sa chipovima :( Jel to samo neki specificni proizvodjac il je to sa svim karticama iz serije? Hteo sam sapphire inache.
Ne sjakti sve shto je od zlata zarom ni sve lutalice nisu izgubljene, nema sushenja snaznom a starom...
Karte rade odlicno, i nisu falicne...jeduni problem sa cipovima na njima je da vlada nedostatak istih, tj da ne mogu da ih proizvedu DOVOLJNO da namire potraznju za kartama.
Zato je lansiran 4730 da nadomesti manjak 4770. To bi trebalo da je sasvim malo oslabljena karta sa povoljnom cenom (jeftija od 4770), mada ne znam da li se kod nas moze naci. Raspitaj se, pa ako ti je hitno uzimaj 4730 ili 4850 (4850 je jaca od 4770, opet sasvim malo).
:: Odlucih se za 7850 BE ko sto ste preporucili. Citao sam revizije 4770 kartice i takodje odlicno je zvucala dok nisam pozvao jednu firmu koju mi drzi prijatelj i on mi je rekao da su te kartice povucene iz prodaje zbog nekih problema sa chipovima :( Jel to samo neki specificni proizvodjac il je to sa svim karticama iz serije? Hteo sam sapphire inache :: :: Ne sjakti sve shto je od zlata zaro :: ni sve lutalice nisu izgubljene :: nema sushenja snaznom a starom.. :: ::
Hvala puno, onda dobih dezinformaciju :) Inace, jel bolji asus il sapphire, posto je razlika 300 dinara. (za 4770) Ne sjakti sve shto je od zlata zarom ni sve lutalice nisu izgubljene, nema sushenja snaznom a starom...
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647769. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.