Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
ajde sad provalite vi ovo ako mozete
STRANA 1 OD 1
H-nitro ajde sad provalite vi ovo ako mozete 16.09.2009. 14:26 T20150

status: user
broj poruka: 1982
dosao covek kupio dve memorije pazi sad Kingston KHX8500D2K2/2G hyperx dva modula i sad tvrdi da mu komp sa programima vidi drugacije, stavim ga ja i u sisandra 09 pro ili u hiren`s-ovim programima za mem info kaze sledece KTC1G-UDIMM
http://img141.imageshack.us/img141/5272/memx.png
a ona izgleda ovako
http://img141.imageshack.us/img141/9508/k0802041935353313632066.jpg

sta se ovde bre desava i jos su kao na 800mhz a KHX8500D2K2/2G idu na 1066, zna li neko profesionalno misljenje o ovom problemu??

Dont drink and drive take joint and fly
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
darkoc78 re: 16.09.2009. 14:37 #140395

broj poruka: 467
Nista neobicno, Kingston uzima module od neke druge firme i stavlja svoju etiketu. To ti je manje vise to. Ja imam dva obicna Kinstona ddr2 na 800 koje prijavljuje kao Qimonda. Pretpostavljam da ti moduli mogu bez problema da idu na 1066mhz, ne verujem da bi tako podvalili nekome. Neka on to ubode i nek tera, ako radi problema nema.
H-nitro yo 16.09.2009. 14:43 #140397

broj poruka: 1982
dobro reci mi kako si video da su qimondo memoriski cipovi na kinston mem. da li si skidao hladnjak i video ili si preko nekog programa??
a inace mem radi ok na 1066 normalno ali prijavljuje ono sto sam gore napiso

Dont drink and drive take joint and fly

darkoc78 re: 16.09.2009. 15:18 #140408

Kao sto rekoh, programi je prijavljuju kao Qimonda, sad ne znam bas tacno sta pise jer mi nije pri ruci, ali i Everest i bilo koji drugi program prijavljuje to isto jer su to podaci koji se citaju iz spd eproma na samom modulu. Ta moja memorija je obicna, bez hladnjaka pa se lako vidi da na cipovima pise Qimonda a ne Kingston.
vaci PATRIOT DDR3 1600 7-7-7-20 16.09.2009. 15:30 #140410

broj poruka: 93
Meni preko everesta navedenu memoriju vidi sa razlicitim tajminzima ( 6-6-6-18 ),inace memorija je klokovana na 1760.

Ishmerish Re: re: 16.09.2009. 15:40 #140413

broj poruka: 7285
Pa normalno da pise Qimonda ili Samsung ili Hyunix.Pa gde si ti cuo da Kingston pravi memorijske chipove.

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

:: Kao sto rekoh, programi je prijavljuju kao Qimonda, sad ne znam bas tacno sta pise jer mi nije pri ruci, ali i Everest i bilo koji drugi program prijavljuje to isto jer su to podaci koji se citaju iz spd eproma na samom modulu. Ta moja memorija je obicna, bez hladnjaka pa se lako vidi da na cipovima pise Qimonda a ne Kingston.
darkoc78 Re: Re: re: 16.09.2009. 15:49 #140414

Imas gomilu modula gde na cipovima pise bas Kingston, sad da li ih Kingston pravi ili su remarkirani stvarno ne znam.

:: Pa normalno da pise Qimonda ili Samsung ili Hyunix.Pa gde si ti cuo da Kingston pravi memorijske chipove
::
:: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: :: Kao sto rekoh, programi je prijavljuju kao Qimonda, sad ne znam bas tacno sta pise jer mi nije pri ruci, ali i Everest i bilo koji drugi program prijavljuje to isto jer su to podaci koji se citaju iz spd eproma na samom modulu. Ta moja memorija je obicna, bez hladnjaka pa se lako vidi da na cipovima pise Qimonda a ne Kingston.
DaSickSyst Moze da bude i sledeci problem... 16.09.2009. 16:19 #140422

broj poruka: 2909
Nisi naveo koja je ploca u pitanju...Masa Asusovih ploca ne prepoznaje memorije brze od 800MHz...Moras manuelno da overklokujes memoriju iz BIOSa da bi radila na predvijenoj frekvenciji...Znam da P5KC,P5K Premium,P5Q SE....Verovatno ima jos ploca,ali ovo su one na kojima sam video da se to desava...Na svim plocama pise da imaju podrsku za DDR2 1066MHz,ali ono sto ne pise je da moras manuelno da je overkolokujes...
Stim sto ces morati to da radis ponovo nakon par gasenja racunara...Ne znam da li je ovaj problem resen novijim BIOSom.

Imao sam bas takav problem sa P5Q SE i Kingston HX...

DaSickSystem

mariob skini spreader 16.09.2009. 22:06 #140506

broj poruka: 63
na mom hyper X su microni d9 pa ti vidi kakav se krsh moze nadje ispod..

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647769.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs