Otprilike je nesto kao Q8400 i Q8200 po perfomansama
OC
Takodje i Anandtech potvrdjuje OC od 3,25 GHz bez podizanja voltaze. sa fabrickim kulerom.Takodje kazu da se sa tim OC-om se podizu perfomanse znacajnije.
Gledao sam baš danas dva review-a a za ove tvoje nemam vremena, možda su i isti. Ono što me zaintrigiralo je, kada se overklokuje do daske a to je nekih 3,8-3,9GHz, i kad se nasvira 965 također na tu frekvenciju - a to je očigledno vazdušni limit nove AMD tehnologije, nema neke veće razlike. Tj. 6Mb L3 keša ne igra neku ulogu kao što sam mislio. Svakako, nema razlike kolika je u ceni ta dva procesora. Tako da imamo novi best-buy najverovatnije. A to što nema 630 a ima 620... pa koja će ga budala držati na defaultu - nasviraju se oni jednako na krajnji limit. Onaj ko ga drži na defaultu, svejedno mu je da li je baš 620 ili 630 jer su to male razlike u kloku...
.... nema na ovom tvom linku - a ja se ubi me ne sećam gde sam gledao - overklokovanog athlona II X4... jer se opasno približio 965-955BE - također overklokovanim na 3,8 ili 3,9, skoro isti q ionako, 100MHz ne znači mnogo. E, ali nije bilo pregleda potrošnje nenasvirani i nasvirani, to bi tek bilo interesantno. Athlon zbog manjka keša izgleda manje trpi u zaostatku za Phenom II x4 ali zato bi potrošnja trebala da je osetno manja... ali, biće i tih pregleda. Ovo su sve dobre strane konkurencije, ali iskreno, AMD baš dobro kaska i kasni. Da je ovoga bilo pre 2 godine, e.... gde bi im kraj bio....
Iako AMD AMD Athlon II X2 620/630 ne pokusava da pokaze vodece perfomasne u aplikacijama ,u ovom slucaju ovi CPU su sporiji od nekih dual core sa velikim kesom,novi procesori imaju veliku sansu da demonstrirajuvecu brzinu u sledeceoj generaciji video igara koje su optimizovane za DirectX 11/Windows 7 i kao za multi thread rendering.Danasnje igre upotrebljavaju samo jedno jezgro,ali sledeca generacija igara dozvolljava upotrebu svih raspolozivih jezgara za rendering.Tako da ne treba ove CPU gledati samo u svetlu danasnjih aplikacija.Nisam siguran da ce C2D ili 2 x C2D koristiti ovu tehnologiju zato sto nemaju nezavisna jezgra.
Even though the AMD Athlon II X2 620/630 are not going to show leading-edge performance in applications that take advantage of clock-speed (in those cases the new processors will be slower than rather moderate single-core or dual-core offerings) or large cache, the new processors have a lot of chances to demonstrate rather remarkable speed in next-generation video-games that are optimized for DirectX 11/Windows 7 as well as multi-thread rendering. Today’s games only use one core for rendering, but next-generation applications programming interface will allow to use all available cores for rendering.
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.