I meni se sviđa OCZ, ali je problem što ga nema na QVL listi za moju matičnu, što ne mora ništa da znači.......nisam pametan dal da se zezam.....Patriot jeste na listi, tačno taj model.
:: :: I meni se sviđa OCZ, ali je problem što ga nema na QVL listi za moju matičnu, što ne mora ništa da znači.......nisam pametan dal da se zezam.....Patriot jeste na listi, tačno taj model :: ::
Već ga ima, HyperX DDR3 1600 model sa C9, malo sporiji od ovog OCZ-a i Patriota ali malo skuplji.
:: Verujem da ce biti odlican izbo :: :: RESISTANCE IS FUTILE :: :: :: :: :: I meni se sviđa OCZ, ali je problem što ga nema na QVL listi za moju matičnu, što ne mora ništa da znači.......nisam pametan dal da se zezam.....Patriot jeste na listi, tačno taj model :: :: :: ::
:: :: Već ga ima, HyperX DDR3 1600 model sa C9, malo sporiji od ovog OCZ-a i Patriota ali malo skuplji :: :: :: Verujem da ce biti odlican izbo :: :: :: :: RESISTANCE IS FUTILE :: :: :: :: :: :: :: :: I meni se sviđa OCZ, ali je problem što ga nema na QVL listi za moju matičnu, što ne mora ništa da znači.......nisam pametan dal da se zezam.....Patriot jeste na listi, tačno taj model :: :: :: :: :: ::
Tačno je da je pomenuti OCz model dobar i hvaljen, sa olabavljenim tajminzima i preko 1800 a verovatno i više.......češkam se....patriot ima bolje hlađenje, al opet imam aktivno za RAM, tako da ni to nije nešto što odlučuje.....
:: Ja bi reko uzmi sa Qvl liste,ali posto je Bax dobar hardveras ,zato sam i predlozio da isproba OCZ gold ,cije se ime pominje u svim vrhunskim OC CPU.
Ja u jednoj masini (kod sina) imam KHX1600C8D3K3/6GX (volim kingston odavno) na Gigabyte GA-EX58-UD4 ploci sa i7 920 procesorom. Radi BRUTALNO dobro! Topla preporuka! Po karakteristikama vidim da je OCZ slican, a patriot malo vece latencije. Sve su to vrhunske memorije i neces pogresiti bilo koju da uzmes. Mislim da izbor ploce ima veci uticaj na stabilnost i pouzdanost masine u odnosu na memoriju (u ovom slucaju). ________________________ Ja sam najpametniji... ...kaze moj desetogodisnji sin!
Jedan moj drugar je nedavno pazario 2x1 gb OCz (nije bio na QVL listi) i ubo u neku Gigabyte ploču. Instalcija XPa prošla, ali Vista i Win7 ni slučajno, posle zamene sa Kingstonom nikakvih problema, zamena odrađena i sa nekim Kingmaxom i sve tri instalacije prošle bez problema. Očito da je bilo do OCz a. Ako možeš da isprobaš dobro, ako ne hmm.... ne znam.
Posto znam da si blagi Asusovac pretpostavljam da si uzeo neku njihovu plocu i u tom slucaju ti iskreno preporucujem da uzimas samo memorije koje su preporucene za tvoj model ploce,jer ako su Asus P55 ploce probirljive kao i njihove X58 drzi se specifikacije rama jer ti je sve drugo stvarno kocka...
Asus P6T Deluxe je imao probleme za OCZ Platinum cak mislim da ni OCZ Gold nije hteo da radi na propisanim latencijama...Takodje se mucio sa G.Skill memorijama sa niskim latencijama....Prevedono na Srpski izgleda da se vecina Asusa (X58) nije lepo slagala sa Micronovim cipovima,makar meni sve na to mirise...Nisam proveravao a li je to sredjeno novijm verzijama BIOSa,ali do pre par meseci su imale probleme sa ovim modulima... Dok GA EX58 UD4P i UD5 nisu lepo radile bas sa tim Patriot Viperom...Ima dve varijante Vipera CL9 i CL8 i obe su pravile probleme na GA plocama...A MSI ploce su se dobro slagale sa Viperom..
Moj savet ti je da lepo procitas utiske korisnika na Neweggu jer ces tamo naci iz prve ruke koja memaorija radi a koja ne na tvojoj ploci...Mislim na one koje nisu u specifikaciji ploce... Ja sam takodje merkao bas Patriot Viper 3x2GB/1600MHz i sreca pa sam na vreme video da bi se za*ebo...Daleko od toga da je to losa memorija,samo sam znao koju plocu hocu a ta memara se nikako ne slaze sa njom.
I da...Ovo su super cene....Cene rama ce nastviti da skacu u narednih par nedelja...Tako da savetujem da se pozuri sa kupovinom memorije...
Ako ploca podrzava, a ne pazaris.Misljenja sam da ces se zeznuti ako ne uzmes Kingston, jer vidim da si pozurio. Videces sta ce Kingston da Postigne u Buducnosti. !!! To je moj izbor !!!
RESISTANCE IS FUTILE
:: :: Tačno je da je pomenuti OCz model dobar i hvaljen, sa olabavljenim tajminzima i preko 1800 a verovatno i više.......češkam se....patriot ima bolje hlađenje, al opet imam aktivno za RAM, tako da ni to nije nešto što odlučuje.... :: :: :: ALI OVO JE OPASNO :: :: http://www.itsvet.com/proizvod/ocz-technology-6gb-%283x2gb%29-1800mhz-ddr3-platinum-ocz3p1800lv6gk/comp_comp_ram/326/104 :: :: :: Ja bi reko uzmi sa Qvl liste,ali posto je Bax dobar hardveras ,zato sam i predlozio da isproba OCZ gold ,cije se ime pominje u svim vrhunskim OC CPU.
mada... evo i jednog zanimljivog uporednog testa tri `performance` DDR3 modela/branda http://www.driverheaven.net/reviews.php?reviewid=719 :: :: Već ga ima, HyperX DDR3 1600 model sa C9, malo sporiji od ovog OCZ-a i Patriota ali malo skuplji :: :: :: Verujem da ce biti odlican izbo :: :: :: :: RESISTANCE IS FUTILE :: :: :: :: :: :: :: :: I meni se sviđa OCZ, ali je problem što ga nema na QVL listi za moju matičnu, što ne mora ništa da znači.......nisam pametan dal da se zezam.....Patriot jeste na listi, tačno taj model :: :: :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647769. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.