Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
HIMEM
STRANA 1 OD 1
mmomir2003 HIMEM 18.09.2009. 17:04 T20209

status: user
broj poruka: 38
Posedujem notebook MSI EX610X-018EU. Problem je sto ne mogu da instaliram ni jedan operativni sistem. Notebook je istestiran ( preko programa sa diska HIRENT`S BOOT ).
SVI testovi su prosli bez greske. Cim krenem sa instalacijom BILO KOG WINDIWSA sistem se blokira, kod WIN98SE se ugasi. Moje misljenje da je u pitanju HIGH MEMORY,
posto je svi windows-i koriste kod instalacije. Ne znam kako da testiram HIGH MEMORY i ukoliko je ona u pitanju dali se moze zameniti.
Pozdrav svima i hvala na savetima.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
cele1988 .... 18.09.2009. 17:17 #140909

broj poruka: 1424
imao sam doticni lap 2 dana i radio je dobro :D
sad iz tvog teksta bih rekao da neznas ni cime je testiran. To sto blokira sys nemora da znaci da je do lapa!
Mozda ti je upaljen AHCI mod, mozda imas neku verziju sys-a koja nece na lap ! (ja imam neku vistu koja nece posle prvog dela da krene dalje ! ali zato na desktipu radi odlicno)
A sto se 98-ice tice nama sanse da radi kad neprepoznaje cip set ! svaka ploca posle nForece2 nece da ide sa WIN98 tako da ni tvoj lap nebi trebao.
Ili nosi lap kod nekog ko se razume u racunare da ti to proveri i instalira. Ako ti je MEM umrla to je najmanji problem sad kad kosta 20-30e 2GB za lap.
Ili nosi u neki servis da te malo oderu ali bar da ti nameste da radi! ovako ti nesluzi ni cemu

cele1988 ..... 18.09.2009. 17:17 #140910

broj poruka: 1424
samo ako bi mogao da mi kazes pod sta smatras ovo HIGH MEMORY? VGA MEMORIJU? ili nesto 3-ce?

BlueSkyNIS Re: ..... 18.09.2009. 17:46 #140914

broj poruka: 860
HIGH memory ti je memorija iznad 1MB RAM-a.

Mada ja tipujem na uključenu AHCI podršku u biosu. WIN98SE je prastar OS i ne snalazi se sa novim hardwerom, zato se gasi.

Windows-free with Fedora 10

:: samo ako bi mogao da mi kazes pod sta smatras ovo HIGH MEMORY? VGA MEMORIJU? ili nesto 3-ce
::
mmomir2003 Re: .... 18.09.2009. 18:00 #140915

:: imao sam doticni lap 2 dana i radio je dobro :
:: sad iz tvog teksta bih rekao da neznas ni cime je testiran. To sto blokira sys nemora da znaci da je do lapa
:: Mozda ti je upaljen AHCI mod, mozda imas neku verziju sys-a koja nece na lap ! (ja imam neku vistu koja nece posle prvog dela da krene dalje ! ali zato na desktipu radi odlicno
:: A sto se 98-ice tice nama sanse da radi kad neprepoznaje cip set ! svaka ploca posle nForece2 nece da ide sa WIN98 tako da ni tvoj lap nebi trebao.
:: Ili nosi lap kod nekog ko se razume u racunare da ti to proveri i instalira. Ako ti je MEM umrla to je najmanji problem sad kad kosta 20-30e 2GB za lap.
:: Ili nosi u neki servis da te malo oderu ali bar da ti nameste da radi! ovako ti nesluzi ni cem
:: Kako se `gasi` - iskljucuje AHCI mod
N\Hvala na savetu
mmomir2003 Re: Re: ..... 18.09.2009. 18:27 #140918

:: HIGH memory ti je memorija iznad 1MB RAM-a.
:: Mada ja tipujem na uključenu AHCI podršku u biosu. WIN98SE je prastar OS i ne snalazi se sa novim hardwerom, zato se gasi
:: Windows-free with Fedora 10
:: :: samo ako bi mogao da mi kazes pod sta smatras ovo HIGH MEMORY? VGA MEMORIJU? ili nesto 3-ce
:: ::
/
Kako se `iskljucuje` AHCI podrska u BIOS-u. Takvu podrsku nemogu da nadjem u mom bios-u.
Hvala na savetu.
JovankaO Re: HIMEM 18.09.2009. 19:05 #140924

broj poruka: 446
Slican model MSI laptopa sam sredjivala prijateljima, tj imala isti problem koji imas i ti.

U biosu NEMA opcije da se iskljuci AHCI. A na sajtu nema drajvera za xp nikakvih, a o 98-ici da ne pricamo.Ja sam isla laksim putem i stavila ljudima Vistu, koja i danas lepo radi. Ako hoces da se zezas i imas vremena i znas kako se radi, mozes da:

1. flesujes bios
2. stavis ``poludivlje`` drajvere za ahci pa stavis xp

Evo linka

http://www.pcberza.rs/forum/topic.php?topid=17121&forid=23&katid=6

:: Posedujem notebook MSI EX610X-018EU. Problem je sto ne mogu da instaliram ni jedan operativni sistem. Notebook je istestiran ( preko programa sa diska HIRENT`S BOOT )
:: SVI testovi su prosli bez greske. Cim krenem sa instalacijom BILO KOG WINDIWSA sistem se blokira, kod WIN98SE se ugasi. Moje misljenje da je u pitanju HIGH MEMORY,
:: posto je svi windows-i koriste kod instalacije. Ne znam kako da testiram HIGH MEMORY i ukoliko je ona u pitanju dali se moze zameniti
:: Pozdrav svima i hvala na savetima.
Mladenk Re: HIMEM 18.09.2009. 19:10 #140925

broj poruka: 89

:: Posedujem notebook MSI EX610X-018EU. Problem je sto ne mogu da instaliram ni jedan operativni sistem. Notebook je istestiran ( preko programa sa diska HIRENT`S BOOT )
:: SVI testovi su prosli bez greske. Cim krenem sa instalacijom BILO KOG WINDIWSA sistem se blokira, kod WIN98SE se ugasi. Moje misljenje da je u pitanju HIGH MEMORY,
:: posto je svi windows-i koriste kod instalacije. Ne znam kako da testiram HIGH MEMORY i ukoliko je ona u pitanju dali se moze zameniti
:: Pozdrav svima i hvala na savetima.

citam ovo i gledam kalendar kad ono ipak nije 1989. godina.
probaj Vistu,Windows 7 ili Linux i ako se instaliraju tebe jebe to sto ne znas da instaliras XP na SATA disk.
codeus re 18.09.2009. 19:20 #140928

broj poruka: 4054

da nebi dalje imao problema sa HIMEN-om ..kao sto rece jovache ... stavi VISTU .. ili zamoli nekoga da ti ubaci ahci drivere u XP ..
BlueSkyNIS ... 18.09.2009. 21:31 #140948

broj poruka: 860
xxa\xaaxxa HIMEN!!!

Windows-free with Fedora 10

mmomir2003 Re: ... 19.09.2009. 17:35 #141182

:: xxa\xaaxxa HIMEN!!
:: Windows-free with Fedora 10
:

Kolega sasvim pristojno sam pokrenuo temu, zahvaljujem se svima na korektnom savetu a vama se izvinjavam zbog svog neznanja
Pozdrav
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs