U pitanju je Pentium 3,da ne bude zabune :D Sad ozbiljno... Stavio sam ploci sa VIA Apollo pro chipsetom i na njega stavio 866/256/133 procesor,koji radi kao 650/256/133,sto nije frka...Graficka je Ati Radeon 7000,zvicna neka creative,3x128MB rama...Napajanje je ispravno,2 HDD-a ,jedan je Samsung 20GB i WD 40GB,oba potpuno ispravna... E sad... Kad instaliram sistem,prodje cela instalacija lepo ,boot prvi put i sve je ok ,a onda posle manje od minut komp zabode i kad ga restartujem zabode kod Win XP logoa sa onim mrdajucim delom ispod...Onaj bar sto se pomera dole jednostavno stane i to je to... Probao sam sa drugim memorijama,raznim kombinacijama memorija,hard diskove sam okretao kako je moglo i kako nije moglo... Najveca je fora sto Win ulazi u safe mode bez problema i hoce da radi tako koliko hoces ,a Xubuntu 8.04 radi bez problema,osim sto ne mogu nista da narezem na disk,kad krene da reze komp samo zabode i mora da se resetuje na dugme... XP sam probao SP1,SP2 , Tiny sa SP3 (valjda je rev 09 ili tako nesto) i uvek isti problem...Na ploci nisam video naduvene kondenzatore... Da li neko moze da ima neku ideju?
Na tom delu gde ti zabode (kod boot screen-a) se proverava hardware... Znaci da je nesto do njega... Mada ako ti ulazi u safe mod i u Linux onda je malo cudno... Jesi li probao da iskljucis rezac kad vec pravi probleme pa da onda dignes sistem? **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
Kreni redom, od ATA kablova, preko optike i hardova, pa tek onda ploca. Pre svega ovoga, proveri temperature procesora i NB i SB-a, moguce da su na putu ka vecnim lovistima.
Da li ce se u krevetu odigrati komedija ili tragedija zavisi od - komada! Intel PIII 933MHz/FS Intel 815i/512MB SDRAM/GF2MX400 32MB DDR
Meni tu mirise na graficku karticu,verovatno zabode tamo gde bi trebalo da proveri drajvere i rezoluciju(onaj mali treptaj kod ucitavanja wina),dakle zabodi neku drugu karticu,ili ako imas bilo kakvu PCI,dobro dodje u takvim trenucima.
P.S.Pkusaj i u safe mod-u da uninstalises graficke drajvere,pa pokreni sistem i tek onda instalisi nove,ili koje imas za tu karticu.
Procesor nije prepoznat....ne radi na svom default FSB-u što je ili podešavanje iz BIOS-a (sumnjam za VIA... iz tog vremena) a verovatnije pitanje jumper-a na samoj ploči. Ali ovo nije sigurno izvor problema koje imaš. Drajveri. Drajveri. Drajveri.... nikakva neispravnost (ako već samu ploču i čipset ne smatraš neispravnim hardverom po default-u), tek onda IRQ-ovi ploče.... Jesi li instalirao VIA čipset drajvere? Onovremene drajevere za ATI? Zvuk? Ako klanje nastavi, onda, povadi sve... osim grafulje hdd-a i jednog memorijskog modula, resetuj bios, i kreni redom... ma zahvaljujući via čipsetu, toliko sam naučio o računarima da j ečudo jedno. Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
Čim u safe modu sve fercera bez problema imaš najverovatnije problem sa drajverima. Ono što mi pada na pamet je drajver od ATI-ja i drajver od VIA čipseta. Ako si instalirao VIA 4in1 obavezno ga dezintegriši, XP-ovi drajveri za dotični čipset su bolji.
trojke su gutale XP bez service packa, eventualno XP+SP1, ako si pokusao instalaciju XP-a sa visom verzijom SP lako je moguce da bios to ne moze da svari....ova prica je iskustvo sa p4 HP Vectra VL420 (intel1.6 s478) koja nije htela da proguta XP SP2 dok joj se ne updatuje bios....
Hardovi su dobri,korisceni na drugoj ploci i potpuno su ispravni,kao i DVD RW ,kao i procesor i memorije...Jedino nisam probao sa drugom grafickom,jer nisam imao nijednu pri ruci... Nikakve drajvere nisam instalirao,svi su Win... Jedino da probam sa drugom grafickom i sa vadjenjem DVD RW-a...Mada mi je instalirao Win bez problema...I ja sam mislio da je do drajvera,dok ulazi u safe mode bez problema,ali nikako nisam mogao da provalim koja komponenta je kriva... Da probam sa drugom grafikom i da odmah posle instalacije iscupam DVD RW,pa da vidim staj i da li moze tako da se sredi... Hvala svima na odgovorima!!! Open source software rules!!!
Zezao bi te dvdrw i u safe modu, skoro sigurno, zato probaj da li i kako kopira sa njega na hdd. Da li si podesio jumper-e kako treba i postavio sve na svoje mesto slave-master na kablu i uređajima? Po meni, optika mora da je sama na ULTRA ATA-66 kablu!!! i posebnoj IDE grani (obično IDE2) a kabal isti i za ta dva hard diska, koji treba da su master i slave na drugom kablu i prvoj IDE grani, sa pravilno postavljenim jumper-ima na sebi. Ostaje nam posle ili grafika ili zvuk. I za jedno i za drugo mi je malo čudno da nisi instalirao drajvere? Windows-ovi? Sad ti ostaje i druga opcija, ako eventualno novi sp2-3 zezaju, što stvarno jeste moguće, moraćeš ili stari čisti corporate winxp ili da ostaneš na linux-buntuu. Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.