Imam dva pitanja u vezi sa ovom temom. Planiram da kupim sd ram memoriju za laptop
1. Da li ce mi raditi pc133 ako je laptop predvidjen za pc100? 2. max memorija je 256, ako je u pitanju 2x128, da li ce mi ako ubacim 256 u jedan slot videti 128 ili nece raditi?
1. Radiće PC133 100%. 2. Najverovatnije će raditi 256-ica `punim kapacitetom`. Preporučujem ti da pre kupovine probaš, proba RAM-a bar nije problem, odneseš laptop i boc.
:: :: Pozdrav svima! :: :: Imam dva pitanja u vezi sa ovom temom. Planiram da kupim sd ram memoriju za lapto :: :: 1. Da li ce mi raditi pc133 ako je laptop predvidjen za pc100 :: 2. max memorija je 256, ako je u pitanju 2x128, da li ce mi ako ubacim 256 u jedan slot videti 128 ili nece raditi :: :: Hvala!
ja ne kontam nesto...ako je maksimalni kapacitet lap top-a 256mb ram-a,i ima 2 slota za ram memoriju(to znaci da 1 slot maksimalno podrzava 128mb) kako ce onda raditi i prepoznati modul od 256mb ram-a u jednom slotu koji je deklarisan da moze da prepozna max 128mb? I odakle si ti kad kupujes preko ebay-a
KO NORA NIRA,IL` JE KARPE,IL` JENI LANNORMA!!!
:: hvala bax :: :: Naruchio bih memoriju sa ebay-a, pa ne mogu da je probam... :: :: shta sad, 128/256? :: :: thnx za help :: :: :: :: ::
:: ja ne kontam nesto...ako je maksimalni kapacitet lap top-a 256mb ram-a,i ima 2 slota za ram memoriju(to znaci da 1 slot maksimalno podrzava 128mb) kako ce onda raditi i prepoznati modul od 256mb ram-a u jednom slotu koji je deklarisan da moze da prepozna max 128mb? I odakle si ti kad kupujes preko ebay-a :: :: KO NORA NIRA,IL` JE KARPE,IL` JENI LANNORMA!!! :: :: :: hvala bax :: :: :: :: Naruchio bih memoriju sa ebay-a, pa ne mogu da je probam... :: :: :: :: shta sad, 128/256? :: :: :: :: thnx za help :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
pa zar nije chelle napisao u prvom postu pod stavkom 2 da je max memorija 256mb? To znaci ako ima 2 slota da je po jednom slotu max 128mb...
:: :: Ko kaže da je max po slotu 128 MB :: :: :: ja ne kontam nesto...ako je maksimalni kapacitet lap top-a 256mb ram-a,i ima 2 slota za ram memoriju(to znaci da 1 slot maksimalno podrzava 128mb) kako ce onda raditi i prepoznati modul od 256mb ram-a u jednom slotu koji je deklarisan da moze da prepozna max 128mb? I odakle si ti kad kupujes preko ebay-a :: :: :: :: KO NORA NIRA,IL` JE KARPE,IL` JENI LANNORMA!!! :: :: :: :: :: hvala bax :: :: :: :: :: :: Naruchio bih memoriju sa ebay-a, pa ne mogu da je probam... :: :: :: :: :: :: shta sad, 128/256? :: :: :: :: :: :: thnx za help :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Max jeste 256 MB, što ne mora da znači da bi bilo problema sa 1x256MB, zato sam i rekao da to svakako proba pre kupovine. BIOS je tu igrač br. 1.
:: pa zar nije chelle napisao u prvom postu pod stavkom 2 da je max memorija 256mb? To znaci ako ima 2 slota da je po jednom slotu max 128mb.. :: :: KO NORA NIRA,IL` JE KARPE,IL` JENI LANNORMA!!! :: :: :: :: :: Ko kaže da je max po slotu 128 MB :: :: :: :: :: ja ne kontam nesto...ako je maksimalni kapacitet lap top-a 256mb ram-a,i ima 2 slota za ram memoriju(to znaci da 1 slot maksimalno podrzava 128mb) kako ce onda raditi i prepoznati modul od 256mb ram-a u jednom slotu koji je deklarisan da moze da prepozna max 128mb? I odakle si ti kad kupujes preko ebay-a :: :: :: :: :: :: KO NORA NIRA,IL` JE KARPE,IL` JENI LANNORMA!!! :: :: :: :: :: :: :: hvala bax :: :: :: :: :: :: :: :: Naruchio bih memoriju sa ebay-a, pa ne mogu da je probam... :: :: :: :: :: :: :: :: shta sad, 128/256? :: :: :: :: :: :: :: :: thnx za help :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
ok,nisam znao da mozda moze tako da radi...onda mu je sigurica 2x 128mb,posto ne moze da proba memoriju,pa da ne bude iznenadjenja...
:: :: Max jeste 256 MB, što ne mora da znači da bi bilo problema sa 1x256MB, zato sam i rekao da to svakako proba pre kupovine. BIOS je tu igrač br. 1 :: :: :: pa zar nije chelle napisao u prvom postu pod stavkom 2 da je max memorija 256mb? To znaci ako ima 2 slota da je po jednom slotu max 128mb.. :: :: :: :: KO NORA NIRA,IL` JE KARPE,IL` JENI LANNORMA!!! :: :: :: :: :: :: :: :: Ko kaže da je max po slotu 128 MB :: :: :: :: :: :: :: ja ne kontam nesto...ako je maksimalni kapacitet lap top-a 256mb ram-a,i ima 2 slota za ram memoriju(to znaci da 1 slot maksimalno podrzava 128mb) kako ce onda raditi i prepoznati modul od 256mb ram-a u jednom slotu koji je deklarisan da moze da prepozna max 128mb? I odakle si ti kad kupujes preko ebay-a :: :: :: :: :: :: :: :: KO NORA NIRA,IL` JE KARPE,IL` JENI LANNORMA!!! :: :: :: :: :: :: :: :: :: hvala bax :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Naruchio bih memoriju sa ebay-a, pa ne mogu da je probam... :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: shta sad, 128/256? :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: thnx za help :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Ovako na slepo, naravno. Moram da budem iskren da memoriju za laptop nikad ne bih kupio bez probe, ali ovo što on ima.....malo teže.....verovatno i nema drugi izbor, znači na sigurno, bar sa infromacijama koje ima.
:: ok,nisam znao da mozda moze tako da radi...onda mu je sigurica 2x 128mb,posto ne moze da proba memoriju,pa da ne bude iznenadjenja.. :: :: KO NORA NIRA,IL` JE KARPE,IL` JENI LANNORMA!!! :: :: :: :: :: Max jeste 256 MB, što ne mora da znači da bi bilo problema sa 1x256MB, zato sam i rekao da to svakako proba pre kupovine. BIOS je tu igrač br. 1 :: :: :: :: :: pa zar nije chelle napisao u prvom postu pod stavkom 2 da je max memorija 256mb? To znaci ako ima 2 slota da je po jednom slotu max 128mb.. :: :: :: :: :: :: KO NORA NIRA,IL` JE KARPE,IL` JENI LANNORMA!!! :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Ko kaže da je max po slotu 128 MB :: :: :: :: :: :: :: :: :: ja ne kontam nesto...ako je maksimalni kapacitet lap top-a 256mb ram-a,i ima 2 slota za ram memoriju(to znaci da 1 slot maksimalno podrzava 128mb) kako ce onda raditi i prepoznati modul od 256mb ram-a u jednom slotu koji je deklarisan da moze da prepozna max 128mb? I odakle si ti kad kupujes preko ebay-a :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: KO NORA NIRA,IL` JE KARPE,IL` JENI LANNORMA!!! :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: hvala bax :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Naruchio bih memoriju sa ebay-a, pa ne mogu da je probam... :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: shta sad, 128/256? :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: thnx za help :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Ako je memorija brza,odnosno 133,a tebi proc radi na magistrali 100MHz trebalo bi da moze.100% ti nece raditi sdram na 66MHz. Posto je stariji laptop u pitanju(verovatno PIII),neki modeli imaju vec na samoj maticnoj ploci 32mb,pa bi onda bolje bilo da kazes koji je model u pitanju,pa cemo videti sta ti odgovara. Ako ti je max 256mb,mozes slobodno uzeti 1*256 i mora da radi,bez obzira sto je u komadu i jedan slot prazan.
(c) 1982 Sinclair research Ltd
:: :: Pozdrav svima! :: :: Imam dva pitanja u vezi sa ovom temom. Planiram da kupim sd ram memoriju za lapto :: :: 1. Da li ce mi raditi pc133 ako je laptop predvidjen za pc100 :: 2. max memorija je 256, ako je u pitanju 2x128, da li ce mi ako ubacim 256 u jedan slot videti 128 ili nece raditi :: :: Hvala!
Tesko je to reci bez probe, meni na Toshibi nije htela da radi Infineon 1x256MB memorija bas SDRAM na 133MHz, ista je vracena i uzeo sam (ovog puta sa probom pre kupovine) 2x256MB Samsung i radila odlicno. Inace infineon je u prvom mahu hteo da radi ali se sistem ponasao cudno sa nekim usporenjima i onda kvrc, zato je momorija isprobana sa Memtestom koji je odmah pokazao gomilu gresaka na razlicitim mestima sto je ukazalo na nekompatibilnost memorije sa plocom. Ista memorija je radila na Aceru potpuno normalno.
Tu i tamo, na sajtovima za prodaju memorije, kaze da je 2x128, ali na sajtu toshibe, i u manuel-u, kaze samo max 256mb+64 ugradjenje (=320mb) Ljudi mozda zakljuche da je to 2x128 logikom `shta ce mu onda 2 slota` a moja pretpostavka je da tad nije bilo da se kupi 256mb modul... ili je bio skup/redak. Tako da ne znam, updateovao sam mu bios i lap je uspeo da vidi hdd 80gb iako je max bio 20gb... u pitanju je toshiba satellite pro 4300 (predzadnji na ovom sajtu) http://www.toshiba-europe.com/bv/computers/products/notebooks/satellitepro4300/products.htm
Sredjujem ga caletu poshto je 192mb malo za winXP poz!
Hm, pa nećeš osetiti ne znam kakvu razliku između 192 i 256 MB RAM-a. 512 je neki minimum da ti XP radi lepo. Stavi Windows 2000 SP4. Silno maltretiranje nije vredno toga.
:: Hvala na ovolikim odgovorima! :: :: Tu i tamo, na sajtovima za prodaju memorije, kaze da je 2x128, ali na sajtu toshibe, i u manuel-u, kaze samo max 256mb+64 ugradjenje (=320mb) :: Ljudi mozda zakljuche da je to 2x128 logikom `shta ce mu onda 2 slota` a moja pretpostavka je da tad nije bilo da se kupi 256mb modul... ili je bio skup/redak :: Tako da ne znam, updateovao sam mu bios i lap je uspeo da vidi hdd 80gb iako je max bio 20gb.. :: u pitanju je toshiba satellite pro 4300 (predzadnji na ovom sajtu :: http://www.toshiba-europe.com/bv/computers/products/notebooks/satellitepro4300/products.ht :: :: Sredjujem ga caletu poshto je 192mb malo za winX :: poz!
sa 192mb na 320mb (64mb je build-in).... mislim da ce se osetiti... vece su razlike tu nego posle sa 1gb na 2gb... imam jedan desktop sa 256sd rama i radi sasvim ok.... ovaj lap zabada chim otvorish 3 web stranice... A znash kakvi su matorci kad se naviknu na neshto ( u ovom sluchaju winxp) ne daju da menjash.
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.