u igrama neces osetiti razliku... Taj X4 se isplati ako radis rendering... Jase ne bih cimao i prodavao taj X2 550 sasvim je ok za igre i da isprati bilo koju graficku...
U igrama bi dobio 0.000% poboljšanja, u stvari, daj bože da ijedan Quad u igrama radi kao ijedan Dual Core ``iz klase``. Daj bože da se u sledećih 5 godina dogodi da igre postanu sposobne da potpuno iskoriste ijedan procesor sa više od 2 jezgra.
Jedino ako radiš nešto za šta ti baš znači 4 jezgra, neki render ili šta znam šta još može da ih iskoristi ili ako si dovoljno naivan da nasedneš da najbednije preprodavačke fore.
Teoretski bolje ne znači i praktično bolje. Nema tu šta da se štedi i premišlja, nego je jedna varijanta da se bukvalno bace pare kroz prozor, a druga je da se uključi mozak na dve i po sekunde, jer je toliko i više nego dovoljno za shvatanje čitavog besmisla situacije.
Nemoj da me shvatiš pogrešno, ako voliš da si ``glavni u selu``, a ti izvoli pa plati više za ništa. Nemam ja ništa protiv ni tebe, ni toga, a ni onoga koji ti puni ili koji će ti puniti glavu glupostima, osim što je sve to zajedno, u paketu, objektivno glupo, pa stvarno ``bode`` oči, ne mogu da ne odreagujem.
MIslio sam jer je u pitanju quad core za relativno malo para da ce znaciti u igrama. Al sudeci po testovima je gori od mog x 2. Necu morati da bacam pare izgleda Juce sam dosao na ideju da prodam mog uzmem taj al nakom vasim preporuka i par tabela ipak necu nista dirati. Danke
x2 550 je Phenom II, a x4 6x0 je Athlon II tvoj dual ima vise kesa, uz to je BE, dosta bolje se klokuje, za igre bih na tvom mestu ostavio 550-ku, a za render je bolji x4 verovatno (ne znam, verovatno)
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: U igrama bi dobio 0.000% poboljšanja, u stvari, daj bože da ijedan Quad u igrama radi kao ijedan Dual Core ``iz klase``. Daj bože da se u sledećih 5 godina dogodi da igre postanu sposobne da potpuno iskoriste ijedan procesor sa više od 2 jezgra :: :: Jedino ako radiš nešto za šta ti baš znači 4 jezgra, neki render ili šta znam šta još može da ih iskoristi ili ako si dovoljno naivan da nasedneš da najbednije preprodavačke fore :: :: Teoretski bolje ne znači i praktično bolje. Nema tu šta da se štedi i premišlja, nego je jedna varijanta da se bukvalno bace pare kroz prozor, a druga je da se uključi mozak na dve i po sekunde, jer je toliko i više nego dovoljno za shvatanje čitavog besmisla situacije :: :: Nemoj da me shvatiš pogrešno, ako voliš da si ``glavni u selu``, a ti izvoli pa plati više za ništa. Nemam ja ništa protiv ni tebe, ni toga, a ni onoga koji ti puni ili koji će ti puniti glavu glupostima, osim što je sve to zajedno, u paketu, objektivno glupo, pa stvarno ``bode`` oči, ne mogu da ne odreagujem :: :: Pozdrav :: :: Srbologija, nauka belosvetska.
kad radis rendering u 3dmax Athlon II X4 630 je nesto kao deneb 920 ,posto Windows 7 i 3dmax rendering upotrebljavaju sva raspoloziva jezgra.Igrice jos nisu optimizovane za vise od 2 jezgra,tako da je X4 negde bolji mu aplikacijama koje su optimizovane za 4 jezgra ,a opet X2 550 je bolji u igricama.
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.