Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
NB hladnjak
STRANA 1 OD 1
Slavuj NB hladnjak 24.09.2009. 19:04 T20378

status: user
broj poruka: 2236
Pošto se labavi hladanjak ovog MA770UD3 sokoćala prilično greje ``na dodir``, prvo jer je aluminijumsko đubre najgore vrste, a drugo, jer su, sticajem okolnosti, rebra hladnjaka U12P par cm iznad rebara đubreta, pa hladan vazduh retko kad stigne tamo gde treba, ja bih tu da stavim neki malo veći, kroz koji bi prošlo malo više hladnog vazduha, pa ne znam koji da gledam i gde da tražim.

Spazio sam onaj Thermalright HR 05, pa bih neki toliki. Ako ima neki bolji, pišite.

Srbologija, nauka belosvetska.
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
nenika Nema bolji 24.09.2009. 19:13 #142680

broj poruka: 1133
http://www.atom.rs/?sid=1020

http://www.atom.rs/?sid=1019

vidi koji ti od ova dva odgovaraju

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
acayo ... 24.09.2009. 19:29 #142682

broj poruka: 851
ima i ovaj http://itsvet.com/proizvod/noctua-ncu6/comp_comp_cooler/338/631

Slavuj ... 24.09.2009. 20:25 #142694

Hvala.

Mislim da ću uzeti Noctu-u, uži je hladnjak(100% neće blokirati memoriju), teži je, ima 4 bakarne cevi, bakarno podnožje, ne može da bude lošiji od HR 05, a i nije mi bitan baš svaki stepen, nego samo da ne bude fabričko đubre, kad je već stvarno đubre, a i da ne blokira RAM.

MaliAbner Chipchilla i to je to... 24.09.2009. 23:08 #142750

broj poruka: 7783
http://www.overclock3d.net/reviews.php?/cases_cooling/coolink_chipchilla/5

Ona kosta oko 1100 dinara a efikasna je kao hladnjak od 2000.

Tomato Republic Of Serbia !!!

Slavuj ... 25.09.2009. 15:07 #142878

Uzeo sam NC-U6, tj. bacio pare kroz prozor i izgubio sat vremena zato što su oni beli pinovi kojima je pričvršćen originalni Gigabyte hladnjak, širi skoro 2 milimetra od ovih koji idu uz Noctuino smeće, pa ovi sa Noctue ne mogu da uhvate ploču, jer su rupe preširoke, a ovi sa originalnog hladnjaka ne mogu da se stave na Noctu-u umesto tih sitnih, jer su na nosaču i rupe sitne, a i 1mm od kraja lima koji je debeo oko 0.8 - 1mm, pa je i proširivanje nemoguće.

Spominjao sam i užu i širu rodbinu čoveka čije ime ne znam, a koji se setio da napravi dve vrste belih pinova, odnosno uže i šire rupe na pločama. Stvarno se nadam da nema još neka veličina.

Kao da nisu mogli da stave šrafove sa oprugama i one najjeftinije plastične podloške da se nazad ne grebe ploča i da svako na svetu bude siguran da će moći da postavi sve svuda kako treba.
Sa prednje strane ploče ionako se lepi ona ``vata`` da se zaštite one sitne komponente oko velikog čipa.

A ovako, sa sve onim centralnim šrafom, dok nanišaniš rupe, prođe 15 minuta.

Više me ne interesuje nijedno rešenje, sve i da može da drži NB na -20°C, pri sobnih +65°C.

Neka izgori đubre.

BlueSkyNIS ... 25.09.2009. 15:15 #142881

broj poruka: 860
Pa koja ti je temperatura northbridge-a? Meni ide do 47C.

Windows-free with Fedora 10

Slavuj ... 25.09.2009. 15:27 #142886

Navodno je 36-40°C, a kad pipnem hladnjak, rekao bih da je 55-60, baš je vruć.

Ne mogu da držim prst duže od sekund - sekund i po, osećam kako se peče :)

BlueSkyNIS ... 25.09.2009. 15:34 #142889

Ne znam šta da ti kažem, probaj da mu izmeriš temperaturu nekim termometrom. (eto prilike da se uzme digitalni multimetar sa buvljaka) Ili mu stavi neku normalnu pastu i ostavi taj hladnjak. Valjda mu 60C nije mnogo, mrzi me da tražim po specifikacijama maksimalne temperature...

TheBear Ja sam mislio da je to mnogo bolje od tog Gigabyte pasivnog 25.09.2009. 15:35 #142890

broj poruka: 6502
a sad ispade da je bacanje para... E ja sam na svoj pasivni na stavio mali 40mm venntilator od 100 dinara.... I pomaze po malo manje se greje nego bez tog ventlatorcica...

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Slavuj ... 25.09.2009. 15:40 #142893

@The Bear,
ako pročitaš šta sam napisao, shvatićeš da sam samo skinuo i vratio fabrički hladnjak, jer Noctua ima uske push-pinove i ne može da se uhvati za ploču.

@BlueSkyNIS,

stavio sam mu ovu Noctua pastu koju sam dobio uz U12P, razlika je 0°C, jedino se malo bolje osećam što znam da više nije ono skamenjeno smeće. Fabrički hladnjak je sam po sebi krš aluminijumski, najgori.

MaliAbner Re: ... 25.09.2009. 15:54 #142904

broj poruka: 7783
Pa ja sam ti lepo rekao Chipchilla ali ne ti hoces Noctua...
I link testa sam ti dao ali ne vredi...

Znaci sad prodajes Noctua hladnjak ili si ga stavio pored monitora da skuplja prasinu kao neka modernisticka skulptura.

Tomato Republic Of Serbia !!!

:: @The Bear
:: ako pročitaš šta sam napisao, shvatićeš da sam samo skinuo i vratio fabrički hladnjak, jer Noctua ima uske push-pinove i ne može da se uhvati za ploču
::
:: @BlueSkyNIS
:: stavio sam mu ovu Noctua pastu koju sam dobio uz U12P, razlika je 0°C, jedino se malo bolje osećam što znam da više nije ono skamenjeno smeće. Fabrički hladnjak je sam po sebi krš aluminijumski, najgori
:: Srbologija, nauka belosvetska.
Kovle Re: ... 25.09.2009. 16:07 #142911

broj poruka: 976
Pa sto ne vratis hladnjak i uzmes neki drugi, to je zakonom moguce, sad zavisi sta si radio sa njim, da li si ga spaljivao brenerom, ili gadjao zid sa njim, mada ne vredi zid da sjebes zbog ovoga

:: @The Bear
:: ako pročitaš šta sam napisao, shvatićeš da sam samo skinuo i vratio fabrički hladnjak, jer Noctua ima uske push-pinove i ne može da se uhvati za ploču
:: @BlueSkyNIS
:: stavio sam mu ovu Noctua pastu koju sam dobio uz U12P, razlika je 0°C, jedino se malo bolje osećam što znam da više nije ono skamenjeno smeće. Fabrički hladnjak je sam po sebi krš aluminijumski, najgori
BlueSkyNIS ... 25.09.2009. 16:09 #142912

Još samo kada bi se taj zakon i poštovao...daleko bi dogurali.

Slavuj ... 25.09.2009. 16:17 #142914

Nekako mi je ``nesrećno`` izgledao taj ChipChilla pored Noctue, a na nekom domaćem sajtu je neki lik prepravljao Thermalright HR05 jer mu se podnožje polomilo, nešto je vario, savijao, ko zna šta, a sve samo da bi ga fiksirao na mesto hladnjaka identičnog mom(i opet nije siguran ni u šta), pa je to samo bio dodatni razlog da ga ne izaberem.

Inače, ima bar 10 testova istih komponenata, a sa drastično različitim rezultatima.

Uža i šira vrsta push-pina nije bila ni poslednja stvar koju sam mogao da zamislim.

Razumeo bih donekle da mi je ploča model iz 2002., ali ovo je stvarno smešno.

Zvaću Ljubišu :)

@Kovle,
*ebe mi se i za hladnjak i za tolike pare, nego pišem u nadi da će neko sa sličnom dilemom/trilemom ovo pročitati PRE kupovine, da se ne ispali na isti način.

gile23 ... 25.09.2009. 16:44 #142921

broj poruka: 9121
@Slavuj opusti se, nece ti crci maticna zbog toga, ostavi kako je, koliko ljudi nisu stavljali kulere da im ne hladi NB i sada jos rade te maticne ploce ? Nego jesi li bio na Kupusijadi u Mrcajevcima, Miroslav Ilic je bio domacin, mogao si i da ga sretnes :).

Pozdrav!

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Kovle Re: ... 25.09.2009. 17:27 #142928

broj poruka: 976
Pa dobro kazem onako, utesno nisu neke velike pare, uostalom mozes i da ga prodas, ali da je npr hladnjak za cpu, ja bih im vratio

:: @Kovle
:: *ebe mi se i za hladnjak i za tolike pare, nego pišem u nadi da će neko sa sličnom dilemom/trilemom ovo pročitati PRE kupovine, da se ne ispali na isti način
Slavuj ... 25.09.2009. 17:36 #142932

Da se ovo dogodilo sa CPU hladnjakom, seo bih u prvi sledeći avion koji sleće na bečki aerodrom i redom gađao u glavu sve zaposlene u fabrici Noctua.

SkyFire Najzanimljiviiji deo je.. 25.09.2009. 17:46 #142938

broj poruka: 18472
..sto su ostavili samo dve rupice na dijagonalu da pricvrste hladnjak !Znaci svaki drugi aftermarket hladnjak ne moze da se stavi kako treba vec ce se svakako i on klatiti.
Moja preporuka je promena paste sto radim na svim novim plocama jer je fabricka zvaka koja se stavlja najgora pasta koja postoji.Njena uloga je da izdrzi na duze vreme i podnese visoke temperature a provodljivost je minimalna a kasnije prelazi u cvrsto stanje gubi totalno viskozitet i moze da stvori problem.
Druga stvar,ono sto cu ja uraditi na mojoj ploci,skinucu plasticne snale i Gigabyte-ov hladnjak cu da dotegnem srafovima jer se sa snalama klati i ima lufta!

Green Green Grass Of Home

rasha44 Upozorenje za sve 25.09.2009. 17:47 #142939

broj poruka: 1492
Slavij, ne bih da ti stajem na muku, ali da si pogledao Noctua sajt video bi da je na spisku nekompatibilnih ploča jedna GA slična tvojoj.
http://www.noctua.at/main.php?show=compatibility_nc_u6&lng=en

Ja veoma poštujem Noctua proizvode, zato povremeno posečujem njihov sajt. Veliki broj njihovih kulera, koji se kod nas prodaju, više se ne proizodi. Između ostalih i tvoj NC-U6. Ovde je lista Discontinued Products.
http://www.noctua.at/main.php?show=compatibility_nc_u6&lng=en

Ovo mu dođe kao dodatak tvom upozorenju. Proverite kompatibilnost na sajtu proizvođaća. Pogledajte dimenzije onoga što kupujete i proverite da li u kućištu ima mesta. Da se ne biste za***ali i popi*kili.

Nightbird
ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme.
HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.

Slavuj ... 25.09.2009. 17:49 #142942

Slične su kao dupe i oko. Video sam juče. Hvala.

Staje ovaj opušteno i pored U12P, nego uski pinovi, tj. široke rupe, *ebo ih Klinton :)

rasha44 *ebo ih Klinton :) 25.09.2009. 18:16 #142954

broj poruka: 1492
Vala baš

Nightbird
ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme.
HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs