Da je okrenut za 90° (ne C ) sigurno bi cvrsce stajao...
Pozdrav
SONY VAIO VGN-FW285J
:: Sve je ok, nego je čip pravougaonog oblika, pa se hladnjak ljulja gore-dole. :: :: Uglavnom je čip kao kvadrat, pa hladnjak nema gde da mrdne :: :: Da je okrenut za 90°C, mislim da bi bila druga priča.
Prvo namesti platne od nekog izolovanog materijala(plastika,vetroplast.tvrdji karton) velicine pet para probusi rupu od tri milimetra.Stavis hladnjak,provuces srafove,stavis prvo te platne stosi namestio da budu do ploce onda stavis metalne platne ali malo manje od onih koji si namestio i onda stavis matice i polako zavijas jedan malo pa drugi ali pazljivo.
za sve one koji neznaju .. svaki hladnjak sa 2 tacke ukoliko nije zalepljen za chipset ..se klati kad ga cimas ... to je NORMALNO .. a svi oni koji krste ploce na shitove i neshitove .. su IDIOTI
posto si toliko zaslepljen svojim stavom `pametovanja`, pa mozda nisi snimio `smajlija`, mozda si i ti - IDIOT...nikad se ne zna (posto se ovo verovatno odnosilo na mene)
::za sve one koji neznaju .. svaki hladnjak sa 2 tacke ukoliko nije zalepljen za chipset ..se klati kad ga cimas ... to je NORMALNO .. ::a svi oni koji krste ploce na shitove i neshitove .. su IDIOTI:
Markovicu (ako ti je to prezime), sta ti rece covek...
Ako se ne potucete niste nista...
Nego, ja i dalje tvrdim da ni ti ni pufi niste u pravu...
Tri ASUS-ove ploce su mi crkle, i sta ja sad treba da govorim da je sranje, taman posla ?! E sad druga stvar, ne mogu da kazem da ih koristim (da ne bi bio neki maler), ali ih ne pljujem...
Svi proizvodjaci imaju dobrih i losih serija, nije to ni cudno niti nesto novo...
zao mi je imarkovicu .. nisam mislio na tebe .. nego na pufiku .. iznervira me covek nabrzinu .. posle par godina popravki maticnih .. najvise sam imao ASUS-a .. koji je uvek pravio clokerske ploce zato je i bio cenjen . i dan danas je .. zbog mnostva opcija u bios-u .. ali niko jos nije napravio plocu koja se nekvari ... ja imam ploca od svih proizvodjac i vecina radi OK ko god da je napravio .. jako puno chimbenika ima u radu m.ploca .. i uslovi u kojima rade ploce su u veoma razlicite od korisnika do korisnika .. itd itd.. i prosecni BIOSTAR ili ECS .. koji su se pojavili kao descent ploce .. na njihove ploce sam i JA vristao od smeha .. ali su uznapredovali i sad imaju najmodernije labaratorije i PCB masine .. mogu i oni da stave state of the art fetove i polimere ali ce to onda uticati na cenu tih ploca .. jel ... onaj ko pravi jeftine ploce za nizu i srednju klasu .. zaradjuje vise od ASUSa .. GIGABYTE je uvek bio zlatna sredina za mnogo veci broj korisnika kojima komp nije NO.1 u zivotu ..
ok....slazem se, u zadnje vreme sam takodje primetio za MSI, da je dosta napredovao i poradio na kvalitetu ploca, sto u proslosti nije bas bio slucaj (cisto za primer).
:: Markovicu (ako ti je to prezime), sta ti rece covek... :: :: Ako se ne potucete niste nista... :: :: :: Nego, ja i dalje tvrdim da ni ti ni pufi niste u pravu.. :: :: :: Tri ASUS-ove ploce su mi crkle, i sta ja sad treba da govorim da je sranje, taman posla ? :: E sad druga stvar, ne mogu da kazem da ih koristim (da ne bi bio neki maler), ali ih ne pljujem.. :: :: Svi proizvodjaci imaju dobrih i losih serija, nije to ni cudno niti nesto novo.. Bas tako.. Evo jedan primer od pre 2-3 meseca... Dobar drug mi je prodavac i serviser racunara i zvao me je da pokusamo da provalimo zasto se jedna Ci7 platforma restartuje...U pitanju je bila Asus P6T SE,Core i7 920,3x2GB Kingston HX 1600MHz,XFX GTX285,TT 1000W... Normalno prvo smo posumnjali na napajanje ili RAM...Zamenimo oba pustimo Prime95 i ostavimo racunar da radi celu noc...Ujutro proalimo da se racunar ponovo restartovao... Na kraju smo ga ceo rastavili i provalili da procesor ne naleze lepo...Bio je iskrivljen soket na ploci i da neki pinovi nisu ostavili tragove na procesoru...Zamenimo za drugu plocu isto P6T SE i isti problem...Uzmemo od drugog dobavljaca tu plocu i sve radi normalno...
Jednostavno uletela je jedna serija Asusa sa istim felerom i sve su vracene..
I jel bi ja sad trebao da pljujem Asusa na sva usta zato sto je uletela felericna serija???
Ja sam stvarno video mnogo vise bagovitih Asusa nego li GA...Ali su se GA i Asus vise puta dokazali kao dobri nego kao losi...
@imarkovic: Vec si rekao da nikad nisi imao GA i da imas samo neku averziju prema njemu,a pricas kao da ti je crklo 100 njihovih ploca u istom danu...Nemoj da se spustas na Pufijev nivo...Ipak ti imas vise mozga i neko postovanje ljudi sa ovog foruma...Dok ce on uvek buti samo Pufi-sharena laza...
Što kaže V. Ilić....e pun mi je......feleričnih serija bilo čega.....ali serija....kako može iz bilo koje ozbiljne firme da od 100 bude neispravnih 30%....čoveku pada na pamet: kakave testove prođu komponente i finalizovane ploče pre prodaje.. ?.....Skoro sam imao slučaj sa beskonačno riknutih Samsung 943N....samo umiru...izgube sync i ćao.....
tacno je da nikad nisam imao GA plocu, ali imam iskustva sa korisnicima istih, ne pricam nikad u prazno.. imam averziju prema njima tacno je, ali naravno da to ne znaci da su sad zbog toga losi, priznajem, a i to je cinjenica. Sto se tice `HI` ploca, svakako su dobre, ne osporavam, sada sam se samo nasalio, nisam imao nameru da pljujem GA, glupo je, trudim se stvarno da nemam nikakvih `predrasuda`, jer stvarno, ne treba ih imati kada su brendovi u pitanju .
Mislim da nije maler u pitanju, nego sve više đubreta, škarta i RMA-ovanih krševa dolazi i vraća se u Srbiju.
:: Verovatno testiranje proizvoda odnosi poprilično novca i vremena, pa se proizvođači odriču toga :: :: U zadnje vreme me je poterao neki maler...tako da sam navikao da nosim na reklamaciju svaki drugi proizvod koji kupim :: :: Windows-free with Fedora 10 :: ::
i nemogucnost da se sve postigne u odredjenom vremenskom periodu, a da valja... kupis lepo jedan server IBM od 15.000evra i docekas s njim penziju, nikad briga, nikad stress.. mada moze lako i tu da se nadje neko djubrence
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.