Re: Da li je neko overklokovao i na koliko?AMD ATHLON 7750 black
28.09.2009. 19:04
status: user broj poruka: 18472
Ono sto sam ja mogao da primetim jeste clock od 3.3 Ghz stabilno. Ja imam 7850 BE i trenutno ga drzim na 3.1 Ghz bez dizanja voltaze.Jos uvek trazim veci clock ..
Najlakse je da dizez mnozilac.Multiplier memorije podesi da bi imao brzinu pribliznu defaultnoj brzini memorije koju imas.Mozes i preko FSB-a ali cenim da ti je ovako lakse.Naravno voltazu dodaj shodno tome koliko ti treba za maximalan klok u koracima do nekih 1.45v za CPU. Prvo probaj bez napona ali pazi na memoriju jer ce ti orthos blend stress spucati ako je ne podesis na frekfenciju na kojoj moze da radi bez napona.
Green Green Grass Of Home
:: Imam Amd athlon 7750 i MSI plocu CF-F amd 790x chi :: :: da li je neko imao iskustva sa ovim procesorom radi na 2.7 Ghz , :: Koliko i kako ga overklokovati na vishe ::
Re: Sta da mi povecam u biosu da bi dostigao taj klok/???
28.09.2009. 19:17
status: user broj poruka: 18472
Pa rekao sam ti.Namesti multiplier-mnozilac za zeljeni clock.Probaj recimo na 3.0 Ghz bez dizanja voltaze. P.S.Ne znami kakav ti je bios tako da na pamet ne mogu ni da pricam.Osnovu imas.
Green Green Grass Of Home
:: Sta da mi povecam u biosu da bi dostigao taj klok/?? :: :: ::
Re: Sta da mi povecam u biosu da bi dostigao taj klok/???
28.09.2009. 19:23
status: user broj poruka: 12057
Univerzalni odgovor ne postoji, jer ima puno faktora koji na to utiču: primerak procesora, naponska sekcija na ploči, verzija BIOS-a, napajanje..... Moraš da se igraš i sa tvojom kombinacijom komponenata nađeš dobitnu kombinaciju. I polako sa naponom.
:: Sta da mi povecam u biosu da bi dostigao taj klok/?? :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.