Znaci, primjetih da cijena ddr2 pa me interesuje da li je to privremeno ili je to trend jer vise ne dolaze, tj. ne proizvode se a zeli se i forsirati nova ddr3 tehnologija. Hoce li se cijena unormaliti, mislim na ddr2 ili je to to , tj. samo moze da raste.
Ja imam jedan modul 2gb kingston cl5 na 800mhz i samo dva slota za memoriju. Interesuje me da li je bolje da prodam ovu, i uzmem uparene 2x1gb u dual channel modu ili da idem na single channel mod, od 2+1gb sve na 800 mhz. Ovaj upgrade planiram jer ne zelim skoro da mjenjam masinu pa rekoh da nabavim ranije, da me ne zadese cijene kao sa ddr1 memorijom.
Sta bi u ovoj gore kombinaciji bilo bolje, na netu nalazim oprecne rezultate, govore o razlici od samo 5% u performansama dual vs single channel.
Ili je bolje da sacekam masovan prelazak na ddr3 pa da onda kupim od nekog par 2x2gb u dualchanelu.
Primetio si... sta? Da cena pada? Ako je tako, kupuj jos jedan...
05.10.2009. 19:50
status: user broj poruka: 11019
komad kakav imas, i ljudski unapredi masinu. Ako ces tako dobiti dual channel, utoliko bolje (nisi naveo naziv maticne pl. - vodi racuna o tome da neke ploce imaju dva slota za memoriju a NEMAJU dual channel arihitekturu nego single channel).
Ovo je moja ploca. http://www.biostar-usa.com/app/en-us/mb/content.php?S_ID=372 Puno mi je da dajem sada 800 dinara vise za istu memoriju koju sam kupio u aprilu, pa se zato raspitujem o znacaju dualchannel-a, jer citam da je razlika u real life oko 5% a nekada ni toliko i to samo pri odredjenim aplikacijama.
Ma da i ja bi kupio, ali sada je ista moja memorija skuplja 800 din, sada je 2650 a ja sam je platio 1850.a nesto ne bih da idem na taj 64bitni OS. Ja ovo radim samo da bih predupredio da mi se ne desi kao sa ddr1 memorijom, da je moram kupovati po ne realno visokim cjenama.
Vrlo je verovatno da ce nastaviti, malo po malo, da poskupljuje...
05.10.2009. 22:37
status: user broj poruka: 11019
dok ce DDR3 otprilike tim tempom da pojeftinjuje. Zato ti i sugerisem da kupis 2GB i da na duze vreme budes zadovoljan masinom, pa kad odlucis da predjes na nesto bolje (sa DDR3), udomis dobro memoriju (a ostalo kako-tako)...
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.