J&W su odlicne ploce po meni, nije nesto poznat brand, ali radili su ploce za neprevazidjenog legendarnog Abit-a, ali malo su im usrali onaj displej na poledjini, jer je zeznut za montiranje, drugo, integrisane kartice ocigledno imaju problem sa drajverima, jer se meni desavalo nesto jako cudno sa zvukom na svakoj ploci koju sam uzeo, ne radi kako treba, pricam za WXP, ali nadam se da su resili drajvere, posto je to od velikog znacaja, a ploca kao ploca je sasvim ok, podseca mnogo na BIOSTAR, oni isto prave tako male i tanane ploce .
Jeftine i problematicne. Uzmi ako hoces da se patis, drajveri ocajni kao sto imarkovic kaze, ali imaju jednu prednost: jeftinije su par stotina dinara od drugih, boljih proizvodjaca.
________________________ Ja sam najpametniji... ...kaze moj desetogodisnji sin!
Ljudi ajde lepo ovako da ne pljujemo bas tek tako jer ima sigurno vas koji niste ni koristili tako da ... A druga stvar ja licno imam J&W za AMD i to 780 CHIPSET i da budem iskren ploca stvarno radi svoj posao cak sam uzeo onu micro ATX i odlicna je plocica ne zauzima mnogo mesta a imam na njoj AMD 7750 BE i brate mogu i da klokujem lepo i sve znaci nemam nijednu ruznu rec znaci ploca je sigurno ako ne bolja onda u rangu sa bilo kojom GIGABYTE , ASUS , BIOSTAR PLOCOM TOG TIPA barem sto se tice AM2+ SOCKETA :) ETO IZ PRVE RUKE ODGOVOR MADA JA PLANIRAM DA PREDJEM USKORO NA JACE NESTO NE IZ POTREBE VEC CISTO IZ HIRA :)
preteraste ljudi, nisu bas toliko lose ploce, zaebavate, uzimao sam jedno 4-5 komada, rade besprekorno, samo imaju taj problem sa driverom za zvucnu, mislim radi zvuk, samo mora da se malkice modifikuje sofrware da bi se namestilo kako treba, nista sad toliko kriticno da ne moze da se koristi, da riknjava i to...kazem opet, slicne su BIOSTAR-u.
Pa jedno je sigurno od biostara su bolji i to dobro.Primera radi na JW-RX780X-AM2+ imas all solid capasitors a na TA790GX-A2+ nemas osim naponske nigde.A JW-ijeva ploca je 770 i sb600.
U inostranstvu su upravo prvi testovi Phenom-a ll 920 vrseni na JW-790GX-EXTREME i nisu mogli da prestanu sa hvalospevima na njen racun.
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: preteraste ljudi, nisu bas toliko lose ploce, zaebavate, uzimao sam jedno 4-5 komada, rade besprekorno, samo imaju taj problem sa driverom za zvucnu, mislim radi zvuk, samo mora da se malkice modifikuje sofrware da bi se namestilo kako treba, nista sad toliko kriticno da ne moze da se koristi, da riknjava i to...kazem opet, slicne su BIOSTAR-u :: :: ::
Ploče su odlične. Ja lično bih uzeo i da koštaju koju desetinu više. Prednosti u odnosu na ovde izvikane marke su sledeće (osim cene): 1. Sve ono što reče već Ismerish. Oklopljeni kondenzatori ti traju i do 5 puta duže. U prevodu, nema šanse da ti crkne zbog napona. 2. Stabilne. Potpuno. Ja ih koristim za kancelarijske mašine isto kao i za kućne. 3. JW-RS780UVD-AM2+128 košta ispod 6000 dinara. na sebi ima integrisani Radeon 3200 sa 128mb svoje memorije. Grafika je odlična, sve sa dvijem i HDMI-jem. U slučaju da ubodeš neki jači Radeon ide u hibridni krosfajr koji radi savršeno. 4. A ako ne veruješ možeš i sam da se izgogliješ.
p.s. Jedini problem na koji možeš da naletiš je potreba za flešovanjem biosa. Ja lično mislim da bi to trebalo da bude obaveza uvoznika ali sad, šta je, tu je. Naime, svi noviji procesori (čitaj od Fenoma 2 pa nadalje) biće prijavljeni kao Unknown processor. Zvek po novoj verziji BIOS-a i radi k`o sat.
Naravno, sve ove karakteristike imaš i kod poznatijih marki, ali po 30-40€ večoj ceni. Pa ti sad vidi...
Nemoj da ih slusas niskad nisu ni videli J&W u radu,odlicne ploce,sastavljene od jako kvalitetnih komponenti,veoima stabilne ali nisu za neki extremni OC,dozvoljavaju prosecan OC koji moze da poboljsa preformanese,a li ako nisi kloker uzmi je bez razmisljanja,
Ja sam imao j&W P45 Ultra i Q9550 na njoj nije hteo da ide preko 3.8 dok je na drugim plocama isao i prejko 4GHz i naravno trebalo mu je mnnogo manje struje nego sto muy je trebalo na J&W-u.
Djubre nempj to da kupujes. Imao sam 790GX EXTREME, nije nikada ni proradila reklamirao sam je 1 dan posto sam je kupio. krsina. Ako ces za AMD, onda DFI malo su komplikovanije mislim na BIOS ili Gigabyte ali samo modele 790X, 790FX chipom Mada za AMD DFI pre, oni su doktori za AMD.
Da si me jos onda poslusao i zamenuo za istu takvu a ne uzeo pare i zajebavao se jos nedelju dana da bi nasao DFI i puko jos 4k.I zbog cega?,samo da bi sad pricao gluposti.
Sta ti je to doneo taj DFI osim sto te je u ono vreme okasao par kila(cimanje,setanje) i 50€.
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: Djubre nempj to da kupujes :: Imao sam 790GX EXTREME, nije nikada ni proradila reklamirao sam je 1 dan posto sam je kupio. krsina :: Ako ces za AMD, onda DFI malo su komplikovanije mislim na BIOS ili Gigabyte ali samo modele 790X, 790FX chipo :: Mada za AMD DFI pre, oni su doktori za AMD :: :: ::
Prvo nije postojala druga J&W, a DFI sam uzeo jer tada nije moglo nista drugo da se nadje a trebao mi je kompijuter.
Drugo taj J&W je za DFI bicikla. Imao sam u rukama taj J&W i znam sta je to. Kao sto sada imam DFI i takodje znam koja je to razlika. PII 940 na 3.9Ghz pa ti pricaj sta hoces-prosecan primerak procesora , a 3825Mhz NB 2700 sa naponom +150mV za svakli dan.
Trece: RE:samo da bi sad pricao gluposti. AMD procesora i platformi sam pronmenio verovatno visee nego sto si ti imao prilike da vidis u celom svom zivotu a kamoli da koristis iste.
Cetvrto. Cak i da pricam gluposti i da govorim nesto pogresno, bilo bi kolegijalno da mi ukazes na greske inispravis me, umesto sto dajes takve politikanske komentere. Ja sada tebe pitam sta je u mom pisanju gore bilo pricanje gluposti, i koja je razlika izmedju digitalne naponeske jedinice i obicne????? Pazi nije lepo da pricam gluposti a da neznam da to cinim. Sada evo ja tebi ostavljam da das svoje strucno misljenje.... Jesi li probao tu j&w, ja nisam imao prilike postio je bila nesipravna a svaka druga je bila takva? Po oneme sto sam ja imao prilike da vidim u smislu kvaliteta izrrade i onoga sto sam naknadno saznao o njoij od ljudi koji su je koristili i procitao na raznim forumima , mogu samo da prokomentarisem Djubre za koje ja ne bi dao ni 50e.
E da se i ja malo javim. 1. Nema reklamacija !!! (2 ploce na prodatih 200 kom) 2. Za napon je tacno da trebaju vise nego brand proizvodjaci. 3. Savrseno stabilne. 4. Nisam imao ni jednu jedinu plocu na kojoj je problem bio zvuk, ni na XP, Vista, a ni na Win7.(mozda je bilo kod nekoga, to necu da trvdim, ali meni ni jedna nije pravila problem. 5. Debilizam je samo za namestanje mikrofona, jer treba namestiti na Pink front, a inace sve ostalo je bez komentara. 6. Mana je bila sa nekim plocama kod ekstremnog OC, mada je reseno update-ima firmware-a ploce. 7. Cena je veoma povoljna, a kad ti prijatelji ne jase za vratom, kao sto je slucaj sa izvikanim Gigabyte-om, kod koga samo ploce preko 80 e su u rangu sa ostalima, srecan si. Mada je i Biostar poceo da `fusheri` na plocama ispod 50 eura, ali tako je u poslednje vreme sa svim proizvodjacima !!! 8. Mana je samo na jednoj ploci J&W P43-S, jer su dolazile na nase trziste bez IDE konektora, a sto moze da zasmeta( proizvodjac kaze da su pustene u prodaju, ali su povucene, a kako su dospele do nas ), mada ni jedna od tih ploca nije pravila problem. 9. DFI pravi po meni najbolje ploce, mada su dosta komplikovane za podesavanje za standardnog korisnika ili power user-a, dok kod ostalih izazivaju divljenje do koliko se mogu OC-ti, a da ne crkavaju, a rade 24/7/365!
J&W 790GX-EXTREME Ja sam imao tu prilike da vidim. Ovo je tada bio najjaci model za AM2+ platformu. Konektori za stat-a uredjaje su toliko odradjeni lose kao da je koriscena plastika sa pijace od kojih se pravi djubrovnik. Kvalitet izrade je katastorfalan. Ako je takav njihov top model koji je tada bio oko 100e mogu onda da zamislim kakavi su ovi nizi, ili je mozda to bio slucaj samo sa ovom. Konkretno kada je rec o ovom modelu svaki drugi koji je dosao na nase trziste bio je neispravan. napanska jedinica i Bridge se greju toliko da je to grozno. A DFI je tada bio oko 130e, 30e vise i imas vrhunsku stvar.
Eto skuvam kafu,sipam rakicu, sednem za komp i odmah se nadje neki pajser da me smori. Kome ti leba ti pricas za manire?,a deo u kom se malo k... za sire narodne mase o broju posedovanih AMD platformi. Jesti ti zaboravio kada si kukao ovde za taj isti JW,a sada posle par meseci meni bacas krekere tipa da ti objasnim razliku izmedju digitalne i analogne naponske sekcije a neznas pravilno ni da napises(napoenske JEDINICE).
Lajes na pogresno drvo matori,ako ti ovi klinci mogu biti deca,ja nemogu.Jedino ako nisi sa 4-5 godina postao seksualno aktivan. A te fore kao sa njima,ti njih prekoris pa se oni izvine,pa si ti onda happy i posle cete biti veliki prijatelji itd...To zajebi odmah u startu.
Sto se naponske tice sto nisi pitao prijatelje da ti malo podrobnije objasne tematiku pre nego sto si poceo da sipas pamet kao kisa oko Kragujevc?
Na toj ploci je Volterrin-ova digitalna cetvorofazna naponska sekcija,cija je jedina predost dugotrajnost i nije bas podrobna za extreman overclock jer joj je Vdrop los i dolazi do over voltage-a pri klokovima za slikanje u koje se ti toliko zdusno kunes,da nekazem kao tele u sarena vrata.
:: Prvo nije postojala druga J&W, a DFI sam uzeo jer tada nije moglo nista drugo da se nadje a trebao mi je kompijuter :: :: Drugo taj J&W je za DFI bicikla. Imao sam u rukama taj J&W i znam sta je to. Kao sto sada imam DFI i takodje znam koja je to razlika. PII 940 na 3.9Ghz pa ti pricaj sta hoces-prosecan primerak procesora , a 3825Mhz NB 2700 sa naponom +150mV za svakli dan :: :: :: Trece :: RE:samo da bi sad pricao gluposti :: AMD procesora i platformi sam pronmenio verovatno visee nego sto si ti imao prilike da vidis u celom svom zivotu a kamoli da koristis iste :: :: Cetvrto :: Cak i da pricam gluposti i da govorim nesto pogresno, bilo bi kolegijalno da mi ukazes na gresk :: inispravis me, umesto sto dajes takve politikanske komentere. :: Ja sada tebe pitam sta je u mom pisanju gore bilo pricanje gluposti, i koja je razlika izmedju digitalne naponeske jedinice i obicne???? :: Pazi nije lepo da pricam gluposti a da neznam da to cinim :: Sada evo ja tebi ostavljam da das svoje strucno misljenje... :: Jesi li probao tu j&w, ja nisam imao prilike postio je bila nesipravna a svaka druga je bila takva :: Po oneme sto sam ja imao prilike da vidim u smislu kvaliteta izrrade i onoga sto sam naknadno saznao o njoij od ljudi koji su je koristili i procitao na raznim forumima , mogu samo da prokomentarisem Djubre za koje ja ne bi dao ni 50e.
Mnogo mi je glupo a i krivo da citam ovakve prepirke i prepucavanja zbog najgluplje stvari a to je SUKOB MISLjENJA!!! Znam za sigurno da je Ismerish dobar covek kao sto i znam da je Vuk125 dobar covek.Zasto da dva pozitivna lika zbog razlicitog razmisljanja i iskustva steknu jedan prema drugom neko lose misljenje i stvore odbojnost?! Ne mogu da gledam to hladnokrvno jer mi je generalno krivo da se tako nesto desi! Ajde momci malo smirite strasti i pokusajte jedan drugog na pravilan nacin da shvatite i razumete.Budite razumni i imajte malo siri pogled na celo zbivanje oko vas!
Vidi druze,nesto si mi mnogo olabavio u poslednje vreme,malko mi fali onaj stari SkyFIRE.
Nemozemo svi da se volimo,ovo nije sukob misljenja,jer da bi o necemu imao misljenje moras prvo to da probas,pa posle da naucis a tek na kraju da dajes sugestivne komentare,koji ni u snu nemogu biti djubre nevidjeno,a jedino je on nije video u radu.
Malo bi bilo glupo da ja dajem komentare Josilenku ili Dasick-u u vezi modeliranja ili nekom u vezi mreza a realno pojma nemam o tome.I sta treba da ih napadam da bih ispao baja,tako nisko nikada nebih pao.
Dali znas kako Musa dere jarca?
Nisam olabavio vec sam ciovek koji voli da bude dobar sa svima i da se svi slazu. Ok ne mogu da se svi vole ali do tih razlika zapravo dolazi tj polazi od osobina coveka,ko je kakav.Ja ne mogu da budem dobar sa nekim ko je los,generalno ko je pokvaren covek. Zato sam i rekao,sukob misljenja ne treba ljude da razdvaja.Ako su generalno dva coveka dobra zasto zbog nekog glupavog razlicitog misljenja pokvariti njihov odnos.Ja ti kazem da to nije vredno toga!
A to da ima onih koji napadaju bez osnove da bi ispali baje ima ih i muka mi je od takvih likova!
Da li znam kako Musa dere jarca?Pa odgovor bi bio ovakav.Znam kako ja derem kad me neko dovoljno iznervira i zasluzi da bude taj JARAC!Nebi mu bio u kozi.
Green Green Grass Of Home
:: Vidi druze,nesto si mi mnogo olabavio u poslednje vreme,malko mi fali onaj stari SkyFIRE :: :: Nemozemo svi da se volimo,ovo nije sukob misljenja,jer da bi o necemu imao misljenje moras prvo to da probas,pa posle da naucis a tek na kraju da dajes sugestivne komentare,koji ni u snu nemogu biti djubre nevidjeno,a jedino je on nije video u radu :: :: Malo bi bilo glupo da ja dajem komentare Josilenku ili Dasick-u u vezi modeliranja ili nekom u vezi mreza a realno pojma nemam o tome.I sta treba da ih napadam da bih ispao baja,tako nisko nikada nebih pao :: :: Dali znas kako Musa dere jarca :: :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.