AMD Phenom X4 9650 ili AMD Phenom™ II X2 550 Black Edition Stara tehnologija sa 4 jezgra ili nova sa 2 na ploci GA-MA770-UD3 Cena skoro ista 2 eura razlike... ________________________ Ja sam najpametniji... ...kaze moj desetogodisnji sin!
Ako uzmes plocu Gigabyte GA-MA770T-UD3P, imas 90% sanse da otkljucas druga dva jezgra i da dobijes quad core koji je iste snage kao phenom II 965 Black edition(otkljucani procesor se zove phenom II X4 B50). Da, kao 965, nisam pogresio, sa dobrim vazdusnim hladjenjem 550 BE se klokje do 4.1, a sa vodenim i do 4.5GHz. I ovaj drugi najjacu amd-ov procesor se isto dobro klokuje ali se greje vise, topliji je za 15-20 stepeni, zbog mnogo vece potrosnje.
Rezime: Cak i ako ne otkljucas jezgra, 550BE je bolji od tog starog phenoma. Ako, pak, otkljucas, dobijas neverovatni quad za 80, umesto za 180 evra. Evo jedan link pa procitaj malo...
Porucen AMD Phenom™ II X2 550 Black Edition i nadam se da ce moci da se otkljuca jer je ploca rev.2 a ladno sam ga otkljucavao na rev.1 (4-5 komada je proslo bez problema). Ako uspe da prodje, brat ce mi biti zahvalan. Trazio je da mu sklopim neku makinu sa 4 jezgra. Ako se ne moze otkljucati, bicu pokojni.
________________________ Ja sam najpametniji... ...kaze moj desetogodisnji sin!
Jel si ti probao mozda te procesore o kojima pricas ? Kojih crnih 4.1Ghz na vazduhu to samo u snovima ide na 4.1Ghz , a 4.5Ghz je takodje jako tesko na vodi (za slikanje mozda) jedino ako nije azot ili tako nesto onda ide i na dosta vise...
:: Ako uzmes plocu Gigabyte GA-MA770T-UD3P, imas 90% sanse da otkljucas druga dva jezgra i da dobijes quad core koji je iste snage kao phenom II 965 Black edition(otkljucani procesor se zove phenom II X4 B50). Da, kao 965, nisam pogresio, sa dobrim vazdusnim hladjenjem 550 BE se klokje do 4.1, a sa vodenim i do 4.5GHz. I ovaj drugi najjacu amd-ov procesor se isto dobro klokuje ali se greje vise, topliji je za 15-20 stepeni, zbog mnogo vece potrosnje :: :: :: Rezime: Cak i ako ne otkljucas jezgra, 550BE je bolji od tog starog phenoma. Ako, pak, otkljucas, dobijas neverovatni quad za 80, umesto za 180 evra. Evo jedan link pa procitaj malo.. :: :: http://www.overclock.net/amd-cpus/525772-official-phenom-ii-x2-550-club.htm :: ::
staviti procesor na bilo koju frekvenciju, stabilan PII na 4-4.1Ghz jako tesko, samo najbolji primerci na vodi,ili vazduh ko zna na kojoj voltazi...Imam PII 955 znam sta pricam, imam i Vendetta 2 i temperature nisu 50c u LOAD nego 60c ( kad je OC na 3700Mhz ) pricam o 5 sati Prime95 ne 5 minuta...
Nista ne mogu da tvrdim, i kao sto sam napisao jos nemam taj procesor, imacu da za nedelju dana. Prema onome sto sam citao po forumima, laici koji nemaju pojma o overclock-u stavljaju ga na 3.7ghz bez problema. Taj tvoj 955 se greje na 60 stepeni jer mu je potrosnja 140W. 550 ima potrosnju od 80W, kad mu se otkljucaju druga dva jezgra, sigurno potrosnja raste, ali ne znam da li bas do 140W kao 955. Zato se 955 vise greje... javljam kad kupim koje su frekvencije i koja voltaza...
jer ne umem vise, nego jer se previse greje kad je preko 3700 bar za moj ukus se previse greje sa ovim kulerom koji imam (Vendetta 2), na vodi bi mozda drzao na 3,9 najvise, a i sasvim mi je dovoljno ZA SVAKI DAN 3700... Za testove i slikanje Validaciju itd. moze i na vise... Ali veruj mi jako tesko na vazduhu PII ide na 4Ghz takvi su procesori takvo je jezgro, veoma tesko, ima primeraka ali retko sam vidjao da ga neko drzi 24/7 ! na toliko bilo koji PII...
Evo, uspeo sam da otkljucam sva 4 jezgra i na GA-MA770-UD3 rev.2 ploci posle malih rvanja sa biosima. Za razliku od iste ploce rev.1 gde nisam imao problema, ova je stigla sa biosom FA koji nije imao mogucnost otkljucavanja. Zatim sam stavio bios FD koji takodje nije mogao da otkljuca jezgra, pa sam napokon probao i sa biosom FB na kojem se pojavila opcija za otkljucavanje. Za sada radi sve bez problema (i nadam se da ce sve ostati i dalje tako).
________________________ Ja sam najpametniji... ...kaze moj desetogodisnji sin!
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.