Molim vas za sto brzi odgovor, koji od ova dva chipseta je bolji za Athlon II X2 250 i da li se tim chipsetovima mogu kasnije otkljjucati PII X2, konkretno da li da uzmem biostar Ta770 ili biostar a780g??? Ako imate neki predlog za neku drugu a da nije mnogo skuplja slobodno navedite. eh da, kakav je 785g chipset:) ???
lepo se strpi, ne uzimaj nista i sacekaj da izadje najnoviji chipset :) (cisto da se i ja prikljucim zahebavanju milancheta) a sad ozbiljno: posto je lova uvek znacajan faktor a razlike medju pomenutim chipsetovima u sadasnjem trenutku gotovo da se i ne osete, za te novce (oko 5000 dindzi) bestbuy je http://www.biostar-usa.com/app/en-us/mb/content.php?S_ID=372 (jedina mana audio izlazi, a integrulja ati3200 veliki plus) a ovaj IIX2 ces otkljucati da stabilno radi u limburgu mesecu kad se majmuni budu sisali :)
Za to sto ti hoces,generalno si promasio sve komponente.SB710 ima ACC ali ja jos nisam cuo da je nekom uspelo otkljucavanje na tim plocama. Ima mnogo faktora na ploci i procesoru koji treba da se poklope za uspesno pustanje u rad jos dva jezgra,a jos vise da to nebude cetvoro jezgarni a da radi isto kao i dok je bio dual. Najbolja ploca za otkljucavanje je Biostar-ova 790GX,a sam bog zna zasto.Zanimljivo je to sto su Asus-ove najgore(procentualno gledano). Znaci da bi se mogao nadati otkljucavanju moras ici na 790 X/GX/FX plocu. Procesori u AMD-ovoj ponudi koji mogu da se otkljucaju su: Athlon X2 7750/ 7850 Phenom ll X2 550 Phenom ll X3 720 Svi navedeni su BE i jedino se oni otkljucavaju.Procenat uspesnih otkljucavanja je izrazen u redosledu,stim sto se 720 dosta slabije kotira od prva dva(3 jezgra). Za procesore preduslov za uspesno otljucavanje su odredjene revizije jezgara i batch file-ova.
To bi bilo ukratko.Pa ti sad vidi dali imas para i zivaca da motas nesto sto ti je vec u pocetku 50-70% osudjeno na neuspeh.
Pozdrav.
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
Stavio sam novi bios za ~30 sekundi i u BIOS-u u ACC odeljku namestio nešto na Hybrid, a ono drugo na Auto, sačuvao podešavanja, sačekao novi upis u čip (~10 sekundi) i dobio 4 jezgra.
CPU-Z sada, zbog novog BIOS-a, registruje SB750, inače je pisalo SB710.
Veruj mi ti si prvi(i nisam znao da si ga otljucao na toj ploci)
07.10.2009. 19:55
status: user broj poruka: 7285
Svaka cast,sada jos samo utvrdi dali je komunikacija izmedju jezgara dobra.Moras imati osetno poboljsanje u aplikacijama ako je uspesno otkljucan.Jer ako bilo gde skripi na medjusobnoj L2 komunikaciji ili na L3 sa druga dva jezgra,neces imati nista bolje preformanse nego dok je bio dual.Al ce zato da vuce struju kao da je 965BE.
Ako sve radi kako bog zapoveda,eto jeftine a dobre ploce za okljucavanje AMD-a.
Hajde samo postuj reviziju procesora a i batch file kada budes menjao kuler ili pastu.
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: Čuo si, kako nisi :: :: Moja ploča ima SB710, a SB710 = SB750 bez RAID5 :: :: Ploča je Gigabyte MA770-UD3 rev. 2. :: :: Stavio sam novi bios za ~30 sekundi i u BIOS-u u ACC odeljku namestio nešto na Hybrid, a ono drugo na Auto, sačuvao podešavanja, sačekao novi upis u čip (~10 sekundi) i dobio 4 jezgra :: :: CPU-Z je sada, zbog novog BIOS-a, registruje kao SB750, inače je pisalo SB710 :: :: Srbologija, nauka belosvetska.
To je to druze,B50 je kodni naziv za otkljucane 550-tke,imas tacno jedan MB L2 vise(2x512Kb). Znaci revizija je C2,jos me samo kontaktiraj na mail ako budes skidao kuler sa procesora.
Nema potrebe da vrtis Linx ili bilo koji drugi stres test.Jezgra su savrseno ispravna,kao sto rekoh problem je samo u komunikaciji. Probaj da ripujes DVD kad budes imao vremena.Prvo kao dual pa posle kao quad.Ne vredi da gledas u igrama jer i kao dual je i vise nego dovoljan za njih.
Pozdrav
:: Za sada sam samo probao igrice, razlike nema. :: :: Windows se ionako učitava bar 2 puta brže nego sa E8500+P5Q Pro, tako da sam na to prestao da obraćam pažnju :: :: Imam skoro potpuno isti broj bodova kao ovaj :: :: http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=29914 :: :: Razlike su +/- par bodova, 4, 5 :: :: Ploča je odlična, nego nema hladnjake preko MOSFET-a, a i fabrički NB hladnjak je aluminijumski, pa je zamena veoma poželjna, u svakom slučaju :: :: Ništa, osim tog hladnjaka, ne izgleda ``isfušareno``, rekao bih da vredi mnogo više nego što košta :: :: Inače :: :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=75428 :: :: http://i35.tinypic.com/2hgh55k.jp :: http://i35.tinypic.com/2ch2a9d.jp :: :: Srbologija, nauka belosvetska.
Ajde napisi tacnu oznaku ploce,mrzi me da sada prepisujem adresu pa posle ukucavam(metem u telekom i mobilni internet).Ako je kojim slucajem TA790GX-A2+ idi u bios aktiviraj opciju Advanced Clock Calibration,pa javi sta ti Cpu-Z prijavljuje.
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.