Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Kakva je razlika izmedju 7 i 8 SERIJE INTEL PROCESORA?
STRANA 1 OD 1
kobe Kakva je razlika izmedju 7 i 8 SERIJE INTEL PROCESORA? 08.10.2009. 22:47 T20791

status: user
broj poruka: 427

Pravo pitanje je zapravo kakve su to realne razlike izmedju recimo CORE 2 DUO E7500 i recimo E8400 , naravno ne zanima me to koliko kesa ima jer znam da 8 ima valjda 6MB cache a sedma serija 3MB cache .E sad cuo sam da 7 serija ima veci mnozilac i da opusteno se klokuje na 4 GHZ e sad koliko je to realno ?? i da li je to stvarno tacno a da se 8 serija zato slabije i klokuje , i takodje zanima me to sta je zapravo bitno kod procesora a u IGRICAMA da se vidi ?? BRZINA ? KES ? ILI STA ? Molim iskusne da mi objasne ?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gilopile Re: Kakva je razlika izmedju 7 i 8 SERIJE INTEL PROCESORA? 08.10.2009. 23:06 #146887

status: user
broj poruka: 9459
Evo ovde ces videti razliku ta dva mocna procesora:

http://processorfinder.intel.com/details.aspx?sSpec=SLB9Z

http://processorfinder.intel.com/details.aspx?sSpec=SLAPL

Kao sto vidis razlikuju se u bus speed-u,bus/core ratio-u i l2 cache-u

Realno to su dva mocna procesora i oba mogu da rade dosta brze od default brzine.Razlike ces tesko uociti u svakodnevnom radu.Jedino sto je toliko bolje kod e8400 je l2 6mb,sto se itekako moze primetiti u zahtevnim grafickim programima,igricama...jer ima vecu kolicinu te`brze`memorije koju ce obradjivati i samim tim su mu bolje performanse.

(c) 1982 Sinclair research Ltd

::
:: Pravo pitanje je zapravo kakve su to realne razlike izmedju recimo CORE 2 DUO E7500 i recimo E8400 , naravno ne zanima me to koliko kesa ima jer znam da 8 ima valjda 6MB cache a sedma serija 3MB cache .E sad cuo sam da 7 serija ima veci mnozilac i da opusteno se klokuje na 4 GHZ e sad koliko je to realno ?? i da li je to stvarno tacno a da se 8 serija zato slabije i klokuje , i takodje zanima me to sta je zapravo bitno kod procesora a u IGRICAMA da se vidi ?? BRZINA ? KES ? ILI STA ? Molim iskusne da mi objasne ?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs