Naime, molim za neki predlog , i razumnu cenu, za maticnu plocu koja podrzava dual core e5200 ,znaci 775 socket, memoriju ddr2 na 1066 i CROSSFIRE u normalnom odnosu 16x/16x ili bar 8x/8x? hvala za predloge unapred
Asus p5kpl/1600, intel e5200 oc-3,2ghz, ati 4770, 2x2gb kingston hyperx 1066mhz, wd caviar black 640gb 32mb
moze li precizniji predlog, koja od p5q ploca posto ih ima vise? Asus p5kpl/1600, intel e5200 oc-3,2ghz, ati 4770, 2x2gb kingston hyperx 1066mhz, wd caviar black 640gb 32mb
Intel X38/X48 Full 16x Cross Fire!Ako trazis najbolju plocu to je to sto se tice CF.Nesto manje losije je CrosFire link 8x.To imaju ploce sa P45 chipsetovima i ispod toga ne treba ici.
Mozes na taj DFI,medjutim ja bih ti savetovao da ides na X38 ili X48. Koje karte bi stavljao u CF? Posto postoji realna sansa da ti CPU bude usko grlo.
@aco:Kakav crni CF na Nvidijinoj ploci??? Ljudi nemojte bas ovakva pitanja,ipak ovo potpada u elementarno znanje.
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
Nista toj DFI ne fali ali evo kolega Ismerish rece jos jednu vaznu stavku.Postoji realna mogucnost a po mojoj proceni nekih 80% da ces imati usko grlo za CPU.E sad,koliko ti se isplati zarad malo performansi ne znam.
znam ja koja je to karta imao sam je odavno tad je bila jedna od boljih pa reko da uzmem od druga jer njemu ne treba i tu moju i da vidim dal nesto moze da se izvuce iz njih da malo i ja budem neki `overkloker` ali ploca je sit a na p5q mi ne pada na pamet da stavljam ovo ***** od karte ...hvala
:: kao prvo, kao drugo te Ati X550 ni ne podrzavaju Crossfire i krse su karte, nemaju ni Shader Model 3.0 ja mislim cak :: :: Ati Crossfire podrzavaju Ati karte X13x0, X16x0 or X18x0 / X19x0 :: ::
@Maestro BG:Nemoj se toliko opterecavati sa plocom,ako imas taj DFI povoljno uzmi ga slobodno.Realno malo je glupo da motas 16x16 CF.Po onome sto sam ja zakljucio treba ti sto jeftinija ploca sa P45-icom i 8x8 linija.A odmah zatim i prodaja tog procesora i kupovina bar E7400 a optimalno E8400.
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
hteo sam pitati da li je dobra ta gigabyte x38 ploca za koju sam dao link? Asus p5kpl/1600, intel e5200 oc-3,2ghz, ati 4770, 2x2gb kingston hyperx 1066mhz, wd caviar black 640gb 32mb
Za sta ce ti CF ????????????? Imas 4890 Vapor X za 16k, sa CF ces dobiti mnogo visu temp u kucistu, daces pare ne novu plocu, a sto se tice OC potencijala sigurno je bolji na Vapor X 4890, VaporX kosta od 16k dinara.
Matori nema tu logike,decko se zagrejao za CF.Ako ces tom logikom (nekazem da nije tacna)onda moze da doda jos 2-3k i da uzme GTX275 koja ce da ostavi u zabavistu 4890,itd,itd...
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.